BIST 9.042
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.300,61
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'yi sallayan gösteriler SON DURUM

Taksim Gezi Parkı'ndaki yıkıma karşı direnen gruplarla polis arasındaki amansız mücadele devam ediyor.

Abone ol

İNTERNETHABER - Taksim'e AVM yapımını karşı çıkanların Gezi Parkı eylemi 7. gününe girdi.
************SON BİLGİLER: (SÜREKLİ GÜNCELLENİYOR)***************

BEŞİKTAŞ'TA GERGİNLİK BAŞLADI

21.15 İstanbul Taksim'de polisin Divan Otel yönünden biriken kalabalığa biber gazıyla müdahaleye başladığı öne sürüldü.

21.10 İstanbul'un çeşitli ilçelerinde vatandaşlar tencereleriyle sokaklara inerek eylemlere başladı.

20.30-  İnönü Stadı önünde polisle protestocular arasında gerginlik yaşanıyor.

14.01- Beşiktaş meydandaki Hakan Pastanesi önünde 50'den fazla polis, olası olaylara karşı hazır bekletiliyor

12.00- Bomonti ile Dolmabahçe arasındaki tünel saat 09:00 sıralarında trafik polisleri tarafından kapatıldı. Bomonti’den tünele girmek isteyen sürücüleri polis, “Tünel çıkışında çevik kuvvetin müdahalesi var" diyerek alternatif yolların kullanılmasını istedi.

08.42- GÖSTERİCİLER GECEYİ MEYDANDA GEÇİRDİ: Taksim Meydanı'nda bu sabah yine bazı göstericiler bekleyişini sürdürüyor. Göstericilerden bazıları geceyi parçalanan araçların ve yakılan çevikkuvvet konteynerinin içinde geçirdi. Bazı göstericiler ise Cumhuriyet Anıtı'nın çevresinde kurdukları çadırda ve yeşillik alanda yattı.

08.00- İŞE GİDENLER BİBER GAZINDAN ETKİLENDİ: Dolmabahçe’de sabah saatlerinde polisle eylemciler arasında çatışma yaşandı. Eylemcilerin attığı taşlara polisler biber gazı sıkarak karşılık verdi. İşe giden vatandaşlar ve okula giden öğrenciler atılan biber gazından etkilendi.

04.30- TRAFİK AÇILDI: Taksim Gezi Parkı eylemleri sebebiyle kapalı olan bazı yollar iş makineleri ile açıldı. Sabah saatlerine kadar İnönü Stadı etrafında bekleyen eylemci grup, polis tarafından dağıtıldı.
Gümüşsuyu Caddesi girişine kadar gelen Çevik Kuvvet ekipleri, göstericileri ikna etmek için uzun süre çaba sarf etti.

03.40 : AKARETLER : Akaretler'de gençler çöp toplamaya başladı. Dolmabahçe'de sadece yaralı olan ve camiye taşınan yaralılar ile doktorlar kaldı. Twitter üzerinden de gazeteciler ve sanatçılardan artık bırakın evinize gidin çağrıları yapılıyor.

screen-shot-2013-06-03-at-3.12.13-am.png
screen-shot-2013-06-03-at-3.14.45-am.png


03.05 : ANKARA :
Başkentte gösteriler hala sürüyor. Tencere kapak ve korna sesleri yükseliyor. Yaralılar ise çeşitli merkezlerde tedavi ediliyor. Durum normalleşmeye doğru gidiyor.

03.00 : İSTANBUL :
Akaretler'de artık durum normale döndü. Sokaklar boşaldı ve sessizlik var. Gezi Parkı'nda ise vatandaşlar çöp topluyor.

02.04:
Dolmabahçe tarafına ambulans isteniyor. Çarşı gurubundan onlarca ağır yaralı olduğu söyleniyor. Taksim'de ise bir aracın ateşe verildiği haberi geldi.

01.36 - İZMİR'DE ŞOK : Karşıya'daki Girne caddesi üzerinde bulunan AK Parti binası ateşe verildi. Yangına itfaiye müdahale etti. Yaralanan olmadı. Çevik kuvvet bölgeye geldi. Vatandaşlarla çevik kuvvet arasında olay var. Binada yangın kontrol altına alınmış durumda. İlçe binası kullanılamaz hale geldi.

ak-parti-binasi-yakildi.jpg
01.20 - KEPÇE ELE GEÇİRİLDİ : İstanbul Beşiktaş'ta eylemciler, İnönü Stadı'nın yıkımı için bölgede bulunan bir iş makinasını ele geçirdi. Göstericilerin direksiyonuna geçtiği kepçe beşiktaş istikametine ilerliyor.

direnişçiler-iş-makinasi-ele-geçirdi.jpg

01.15- AKARETLER :
Yokuşun olduğu nokta tamamen tahrip olmuş görünüyor. Çok sayıda sivil polis var. Beşiktaş spor kulübüne giren bir grubu gözaltına almaya çalışıyorlar. Halk çoğunlukla dağılmış durumda... Sokakta daha çok polis var.

00.24 : AKARETLER SON DURUM : Polisin gaz bombaları kesilmiş görünüyor. Ancak yaralılar var ve halk hala sokakta...

MUHARREM İNCE CANLI YAYINDA KONUŞTU : Halk TV'ye konuşan İnce, gösterileri yayınlamayan medyaya ağır hakaretler sıraladı. İnce, Erdoğan için ise "Bu başbakan sıkışmış daralmış. Şu anda uykuları kaçmış durumda. Bunlar ülkeden kaçacak. Özür bile dileyemiyorlar" dedi. 

AHMET ALTAN'DAN İLGİNÇ TWİTLER ;
screen-shot-2013-06-03-at-12.19.46-am.png
screen-shot-2013-06-03-at-12.19.56-am.png
screen-shot-2013-06-03-at-12.20.07-am.png

CHP'Lİ VEKİL HÜSEYİN AYGÜN'DEN BİR TWİT DAHA;screen-shot-2013-06-03-at-12.09.44-am.png

23.53 : AKARETLER : 1 kilometrelik zincir oluşturuldu. Elden ele polise karşı barikat yapacak malzemeler taşınıyor. Kalabalık şu anda alkışlarla marşlar okuyor. Polis müdahalesi durmuş görünüyor.

KADIKÖY:
Kadıköy'den köprüyü geçerek Beşiktaş'a gitmek isteyenler polis engeliyle karşılaşınca geri dönmeye başladı.

kadiköy.jpg

ÜNLÜ İSİMLERDEN TWİTLER :
Milli Görüş camiasının önemli ismi Mehmet Bekaroğlu bu twiti Başbakan'a attı;
screen-shot-2013-06-02-at-11.37.08-pm.png
screen-shot-2013-06-02-at-11.52.11-pm.png
EMRE ALTUĞ (ŞARKICI) :
screen-shot-2013-06-02-at-11.47.49-pm.png

OKAN BAYÜLGEN'DEN "BİTİRİN" ÇAĞRISI
screen-shot-2013-06-02-at-11.36.40-pm.20130602234227.png

HÜSEYİN AYGÜN'ÜN 'GAZ' VEREN TWİTİ;
screen-shot-2013-06-02-at-11.37.28-pm.png
NİHAT DOĞAN BAŞBAKAN'A KIZGIN;
screen-shot-2013-06-02-at-11.40.15-pm.png

23.30 : KÖPRÜYE SET : İstanbul'da Bağdat Caddesi'nden Boğaz Köprüsü'ne yürümek isteyen kalabalığı polis ekipleri ve TOMA araçları durdurdu.

köprüye-gi̇di̇ş.jpg

23.15 - AKARETLER :
İstanbul'daki gezi parkı direnişinde en sert müdahale şu anda bahçeşehir-üniversitesi-gaz-bombasi.jpgBeşiktaş'ta... Akaretler gaz bombası ile bembeyaz oldu.

Hala gaz bombası atılıyor. Beşiktaş camisi revire döndü. Galatasaray Üniversitesi de yaralılar için kapılarını açtı.

Havada helikopterler dolaşıyor.

BAHÇEŞEHİR'E GAZ BOMBASI : Beşiktaş sahilde yer alan Bahçeşehir Üniversitesi yine gaz bulutu altında.

Üniversite kapısı önüne atılan gaz bombasına karşı üniversite güvenlik ekibi böyle müdahale etti (Yan tarafta)

AKARETLERDE OLAYLAR NASIL ÇIKTI?:

Çarşı grubunun da aralarında bulunduğu bir grup Taksim'e yürümek istedi.

Dolmabahçe'deki Başbakanlık ofisi önünden geçilirken gruptan bazılarının polislere sataştığı ve ortalığın karıştığı söyleniyor. Polis sert karşılık verince Taksim'den ve Beşiktaş'tan akın akın insanlar gelmeye başladı.

akaretler-beşiktaş.jpg

ANKARA : Dikmen'de toplananlar Kızılay'a yürüyor. Başkentte de gazlı müdahale sürüyor.

23:09 AKARETLER : Göz gözü görmüyor. Gaz bombaları arka arkaya geliyor. Her yer
bembeyaz! Polisin müdahale hız kesmiyor.

beşiktaş-akaretler-olay.jpg

22: 54- İSTANBUL AKARETLER : Akaretler'de cok sert mudahale var. Gaz bombasinin etkisi besiktas'in tum semtlerde hisediliyor. Akaretler savaş alanına dönmüş gibi gaz bombasının ardından dağılanlar yeniden toplanmaya başladı. 'Doktor var mı' sesleri yükseliyor.

beşiktaş-akaretler.jpg

OKTAY KAYNARCA'NIN ATTIĞI TWİT : Sanatçılardan olaylara tepki var;

screen-shot-2013-06-02-at-11.01.24-pm.png
ANKARA'DA MÜDAHALE : Ankara'da gaz bombalı sert bir müdahale başladı. Yaralılar olduğu söyleniyor.

22.20-
Beşiktaş'ta polisle göstericiler arasındaki çatışma sürüyor.

21.55 Polis slogan atan vatanşların bulunduğu şehir hatları vapuruna gaz bombası attı.

21.53- İstanbul'un bir çok noktasında vatandaşların başlattğı tencere ve tavalı eylemler sürüyor.

21.05 Beşiktaş'ta yeniden olaylar çıktı. Polis göstericilere gaz bombası ile müdahale etti. Çatışma sürüyor.

GÜNBOYU VE DÜN GECE NELER OLDU?
DİĞER SAYFADA[PAGE]

21.00: Dolmabahç tarafından gelen 100 kişilik bir gruptan yüzleri maskeli bazı kişiler, Beşiktaş’ta Başbakanlık Çalışma Ofisi önüngezi-parki-beşiktaş.jpgde bekleyen TOMA aracına ve Çevik Kuvvet ekibine taş attı. Polis gruba müdahale etti

15.30: Gezi Parkı eyleminde polisin çekilmesiyle binlerce göstericinin girdiği Taksim Meydanı'nda sabah saatlerinde dağılan kalabalık tekrar toplanıyor.

15.14 
Bazı ters çevrilen canlı yayın araçlarını almak için bölgeye gelen çekiciler kalabalık nedeniyle Taksim'i terketmek durumunda kaldı.

15:00
Taksim'de günlerdir süren Gezi Parkı eylemi sabah saatlerinde yaşanan sakinliğin ardından bugün de devam ediyor. Gece dağılan göstericiler tekrar toplanmaya başladı. Saatler ilerledikçe kalabalık da yoğunlaştı. Ne Taksim'de ne Taksim'in civarında polis memuru yok.

10.10 TEMİZLİK BAŞLADI: Taksim ve çevresinde sabaha kadar süren olaylardan geriye, yanmış otobüsler, sökülmüş kaldırımlar ve kurulan barikatlar kaldı. Belediye ekipleri sabah saatlerinde Taksim ve çevresinde temizlik çalışmalarına başladı.
Polisin Taksim’den çekilmesiyle meydana giren binlerce eylemci, Taksim ve çevresini adeta savaş alanına çevirdi. Belediye otobüslerine yakan, yön tabelalarını söken ve canlı yayın araçlarını deviren eylemciler, kaldırım taşlarını sökerek bariyerler kurdu.

Göstericiler daha sonra Beşiktaş çevresinde polisle çatışmaya devam etti. Sabaha kadar süren olaylarda park halindeki çok sayıda araç da hasar gördü. Eylemciler İnönü Stadı önünde polis otosunu yakarken, Çırağan Caddesi’nde de barikat kurdu. Taksim Meydanı’nda yaşan olaylardan geriye harap olmuş yollar, yakılan otobüsler ve polis arabalarının görüntüleri kaldı. Belediye ekipleri sabahın ilk saatleriyle birlikte temizlik çalışmalarına başladı.

09.35 
Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları protesto etmek için başlatılan ve gece saatlerinde de süren Ankara'daki gösteriler, büyük ölçüde sona erdi. Kızılay'da polisin müdahalesi ile dağıtılan gruplar, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı, Atatürk Bulvarı, Ziya Gökalp, Tunalı Hilmi, Mithatpaşa ve Milli Müdafa caddeleri ile Kolej Kavşağı'nda küçük gruplar halinde toplandı. Gruplar, Kızılay'a yürümek isteyince biber gazı ve tazyikli suyla dağıtıldı. Çok sayıda kişi de gözaltına alındı.

İtfaiyeye ait su tankerlerinden TOMA'lara su takviyesi yapıldı. Grubun dağıtılmasının ardından büyükşehir belediyesine ait çok sayıda temizlik aracı, Kızılay Meydanı ve çevresinde temizlik çalışması başlattı. Göstericilerin yaktığı bazı araçlar çekici yardımıyla bulundukları yerden kaldırılırken, bazı kağıt toplayıcılarının da göstericilerin kırdığı yön ve durak levhalarını götürdüğü görüldü. Eylemin ardından Kızılay'da bazı ağaçların yakılan ateşten zarar gördüğü, bazı fidanların da sökülüp yola atıldığı görüldü. Olayların yatışmasının ardından çevik kuvvet polislerine çorba ikram edildi. Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay da Kızılay'a gelerek incelemelerde bulundu. Polisin sokak aralarına kaçan küçük gruplara müdahalesi ise sürüyor.

09.00 
YAĞMUR KALABALIĞI AZALTTI: 
Sabah saatlerinde yağan yağmur da Taksim'de kalabalığın azalmasında etkili oldu.

08.30 Öte yandan Taksim'den Gümüşsuyu'na inen yolun başında ise akşam saatlerinde ters çevrilen bir aracın ateşe verilkdiği ve alev alev yandığı gözlendi.

08.00 
Barbaros Bulvarı, Beşiktaş Meydanı, Beşiktaş Caddesi, Başbakanlık Ofisi, Dolmabahçe Gazhane Caddesi, Kadırgalar Caddesi ve Dolmabahçe Caddesi'nde barikat kuran ve yolu trafiğe kapatan eylemcilere polis müdahale etmişti.

Müdahalelerin ardından sokaklar adeta savaş alanına döndü. Sabah erken saatlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı temizlik işçileri caddelerde temizlik çalışması başlattı. Göstericilerin söktükleri yol kenarlarında bulunan korkuluk demirleri, kaldırım taşları ve demir levhalar iş makineleriyle alındı. Göstericileri sabah saatlerinde kendiliğinden dağılmalarının ardından çalışmalarla birlikte yollar trafiğe açıldı.

05.00 Taksim Gezi Parkı’nda yaşanan olayları protesto etmek için iki gündür İzmir’de aralıksız eylem yapan gruplar, polisle çatışmayı gece yarısından sonra da sürdürdü. Kalabalık grup, birçok bankanın camlarını ve ATM’lerini kırdı. Protestocuların Alsancak’ta polisle çatışmaları halen sürüyor. 

İzmir’de protestoların ikinci günü, kalabalık bir grubun Gündoğdu Meydanı’nda toplanmasıyla başladı. Buradan akşam saatlerinde Basmane Meydanı’nda bulunan AK Parti Konak İlçe Başkanlığı önüne yürüyen gruptakiler bir süre sonra polise taş, şişe ve sopalarla saldırmaya başladı. 

Polisin, Basmane Meydanı’ndaki gruba müdahale etmesi sonrası kalabalık gruptan bazı kişiler Alsancak Talatpaşa Bulvarı ile 1. Kordon’a kaçtı. Burada yollara barikat kurarak trafiğe kapatan ve çöp bidonlarını ateşe veren grupla polis arasında uzun süren kovalamacalar yaşandı.

Çevik kuvvet polisleri, Talatpaşa Bulvarı’nı trafiğe kapatarak yolda ateş yakan gruba müdahale etti. TOMA ve panzerler eşliğinde göstericiler, tazyikli su ve gaz bombaları ile dağıtıldı. Müdahale sırasında çok sayıda gösterici polis tarafından gözaltına alındı.


04.45
Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylar ABD'nin başkenti Washington, New York ve Los Angeles'ta protesto edildi.

Başkent Washington ve çevresinden gelen 500 civarında Amerikalı Türk, Beyaz Saray önünde toplandı.

Bazı Amerikalıların da destek verildiği görülen eylemde, ellerinde Türk bayrakları ve pankartlar taşıyan grup, zaman zaman şarkılar ve marşlar söyledi, hükümet karşıtı sloganlar attı 

04.26 Polisin çekilmesinin ardından Taksim Meydanı ve Gezi Parkı’na akın eden eylemciler gece saatlerinden itibaren dağılmaya başladı.
Taksim Meydanı ve Gezi Parkı’nı polisin boşaltmasının ardından binlerce kişi meydana akın etti. Gece saatlerinden itibaren ise kalabalık Taksim Meydanı’nı terk etmeye başladı. Meydan ve Gezi Parkı’nda kalan gruplar ise bekleyişi eğlenceli hale getirmek için halay çekip, şarkılar söylüyor.

04.08 Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisi önünde toplanan yüzleri maskeli grup, ortalığı savaş alanına çevirdi. Çevredeki yön tabelalarını, yol üzerindeki demir korkulukları kırarak barikat yapan grup, çevik kuvvet polislerinin çekilmesinin ardından ofise yakın bir bölgede toplanarak polise ses bombası attı. 

Başbakanlık Çalışma Ofisi önünde toplanan yüzleri maskeli bir grup gösterici, çevredeki işyerlerine zarar vererek, yol üzerinde bulunan yön tabelalarını, demir korkulukları, çöp konteynırlarını yıkarak bariyer yaptı. Polisin dağılın uyarısına göstericiler taş, şişe ve misketle karşılık verdi. Uyarılara rağmen dağılmayan gruba polis ekipleri müdahale ederek dağıttı. Göstericiler, bir süre sonra geri çekilen çevik kuvvet ekiplerine ses bombası attı. Başbakanlık Çalışma Ofisi’ne yaklaşan grup ile polis arasındaki çatışma sürüyor. 

03.27 Gösteriler Dolmabahçe ve İnönü Stadı çevresinde devam ediyor

02.26 BAŞBAKANLIK OFİSİNE SALDIRI, 7 POLİS YARALI
Taksim’de yaşanan olayların polisin geri çekilmesiyle son bulmasının ardından, bir grup Beşiktaş’taki Başbakanlık çalışma ofisine saldırmıştı. 

01.06- BAKIRKÖY'E DE SIÇRADI
 Bakırköy'de bir grup, yürüyüş yaparak E-5 Karayolu'nu bir süre trafiğe kapattı. Ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri olan grutakiler, İncirli'de toplandı. Gruptakiler, sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçerek E-5 Karayolu Topkapı istikametini bir süre trafiğe kapattı. Grupta yer alan kadınlar, ellerindeki tencere ve tavaları birbirine vururken, geçen bazı araçlar da korna çalarak gruba destek verdi. Gruptakiler, daha sonra yürüyerek Bakırköy Meydanı'na gitti.

00.05 - Beşiktaş'ta olaylar dinmedi. Polise takiveye güç katılıyor. Bir çok yere barikatlar kuruldu. Sokaklar gaz altında

23.32- CAMİ KAPILARINI AÇTI :
İnönü Stadyumu karşısındaki Dolmabahçe Camisi kapılarını yaralılara açtı içeride doktorlar var müdahale ediliyor.

Beşiktaş'ta barikatlar kuruluyor. Portakal gazı kullanıldığı iddiası gerilimi daha da tırmandırdı. Binaların içine de gaz bombaları atıldığı haber veriliyor. Bahçeşehir Üniversitesi ise yaralılarla doldu. İşte Üniversite'den yansıyan fotoğraf;

bahçeşehir-üniversitesi-beşiktaş-olaylar.jpg

YABANCI MEDYA YORUMU :
İngiliz Gazetesi Guardian bunu yazdı:
*"Küçük bir parkı korumak için başlayan protesto, baskıcı bir rejime isyanın tohumlarını attı"...

BBC TÜRKÇE ise gösterilerin tüm Türkiye'ye yayıldığını söyleyerek canlı olarak yayın yapıyor.


23.20- BAĞDAT CADDESİ KONVOY:
Bağdat caddesinde insanlar araçlarıyla konvoy oluşturdu, korna çalarak protesto ediyor. İddialara göre polisler panzerle müdahaleye hazırlanıyor.

bagdat-protesto.jpg

23.18 : GAZETECİ ÖMÜR GEDİK'İN ATTIĞI TWİT :
Beşiktaş'a yığılma var, taksim boşalıyor, sahile akıyor. Durup dururken polise saldıran gruplar var. Provokasyona gelmeyin.

TENCERE TAVALI ANNE : Gezi Parkı olaylarından ilginç fotoğraflar yansıyor. Bunlardan birini g
gezi-parki-anne-ve-bebek.jpgazeteci Yavuz Oğhan paylaştı. Bir anne sırtındaki küçük bebeği ile elindeki tava ile gösteriye katılıyor.

OKAN BAYÜLGEN'DEN ÇAĞRI : Gezi Parkı nöbetine katılan Okan Bayülgen polise çağrıda bulundu.

Bayülgen şunu yazdı;

*Halkınızı gazlayarak, yaralayarak tahrik ederseniz, bundan herkes zarar görür. Polisimiz hemen kendisine yakışanı yapmalı, barışı sağlamalı!

SIRRI SÜREYYA ÖNDER TWİTİ :
Taksim'de kolundan yaralanan Sırrı Süreyya Önder bugün yeniden meydana çıktı.

Önder twitter üzerinden de dünya gençlerinin destek verdiğini bu fotoğrafla duyurdu.

screen-shot-2013-06-01-at-11.05.38-pm.png
22.49 - BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ :
Polis Bahçeşehir Üniversitesine de gaz bombası attığı söyleniyordu. Bu görüntü yeni geldi.

bahçeşehir-üniversitesine-gaz-bombasi.jpg

0.20130601224651.jpgBEŞİKTAŞ: Dolmabahçe- Taksim arasında yollara barikat kuruldu. Twitterdan bir kişi "Biri kucağımda ölmek üzere... Ihlamurdere caddesi üzerindeyim acil doktor lazım" diye twit attı.

PORTAKAL GAZI MI ATILDI : Beşiktaş'ta polisin müdahale sırasında portakal gazı attığı söyleniyor.

Bir kadın direnişçi polislere gaz attıkları için böyle çıkıştı. Elinde Türk bayrağı olan başörtülü kadının, 2 polisle olan konuşması böyle yansıdı. 

KIZILAY MEYDANI SON FOTOĞRAF: Ankara'daki gösteriler sürüyor. İşte gelen son fotoğraf;

kizilay-meydani-gezi-eylemi.jpg

TENCERE KAPAK SESLERİ : İstanbul bu sesle inliyor... Sokaktan geçen arabalar korna çalarkan, binalardan tencere kapak sesleri yükseliyor. Anadolu Yakası'nda Bağdat, Kadıköy ve Çamlıca'dan sivil tepki yansıyor.

NİHAT DOĞAN'IN ATTIĞI TWİT : Polisin olduğu noktada şiddetin tırmanmasına sanatçılardan tepki var.
screen-shot-2013-06-01-at-10.29.40-pm.png
screen-shot-2013-06-01-at-10.16.25-pm.png

BEŞİKTAŞ YANIYOR : Beşiktaş'taki olaylar giderek büyüyor. Polisin Bahçeşehir Üniversitesi'ne sığınanlara da gaz bombası attığı, üniversitenin de duman altında olduğu söyleniyor.

screen-shot-2013-06-01-at-10.19.48-pm.20130601222207.png

BU FOTOĞRAF PAYLAŞILIYOR : Hakkari'deki bir askeri birlikten çekilip atılan bu fotoğraf sosyal medyada fenomen oldu.

asker-gezi-parki.jpg

screen-shot-2013-06-01-at-9.33.49-pm.png21.58 : ANKARA : Ankara'da Kızılay'da kıyamet kopuyor. Başbakanlığa gitmek isteyenlere polis sert müdahalede bulunuyor.

21.30 - BEŞİKTAŞ KARIŞTI : Taksim'den çekilen polis Beşiktaş'ta Gezi parkı direnişçilerine gaz sıktı.

Çok sayıda kişinin gazdan etkilendiği ve Bahçeşehir üniversitesine sığındığı haberleri geliyor. Yaralılar olduğu bildirilirken ambulans isteniyor.

CENGİZ ÇANDAR'IN ATTIĞI TWİT : Radikal yazarı Cengiz Çandar umumi manzarayı böyle yorumladı;

screen-shot-2013-06-01-at-6.42.36-pm.png

DÜN NE OLDU?
GEZİ DİRENİŞÇİLERİ TAKSİM'E KONDU!
MUHTEŞEM YÜZYIL'IN SÜLEYMAN'I DA ORDAYDI
DİĞER SAYFADA[PAGE]CUMARTESİ GÜNÜ NELER OLDU? (5.GÜN)

EN BÜYÜK SİVİL EYLEMDİ : Adını kim ne koyarsa koysun, bugüne kadar Türkiye'nin gördüğü en büyük sivil eylemdi. Şu anda Taksim meydanı, bir çok aydına göre "demokratik hakkını kullanan", Erdoğan'a göre ise "ideolojik davranan" vatandaşların.

İşte meydandan gelen son görüntü;


taksim-gezi-parki.20130601181144.jpg

18.00 : ANKARA'da Kızılay Meydanı'nda olaylar sürüyor. Polis meydanı geri çekilerek halka bırakıyor. Ancak gazlı müdahale hız kesmedi.

17.44 - ÜNLÜ DİZİ OYUNCULARI TAKSİM'DE :

gezi-parki-muhteşem-yüzyil-halit-ergenç.jpg

Polisin çekilmesi ile birlikte Taksim meydanı vatandaşa kaldı. Meydan tıklım tıklım. İstiklal Caddesi'nden akın akın geliş sürüyor. Şu anda meydanda tek bir polis yok, meydana terk etmiş durumda.

Ünlü sanatçılar
muhteşem-süleyman-gezi-parki.jpgda direnişçiler arasında.

Bergüzer Korel ile Muhteşem Süleyman dizisinin yıldızı Halit Ergenç, Mehmet Ali Alabora ve Yalan Dünya ekibi Gezi Parkı'na girmeye
çalışıyor..

16. 45- CHP'LİLER TAKSİM'E ULAŞTI: Beşiktaş Meydanı'nda toplanarak yürüyüşe geçen halit-ergenç-taksim.jpgCHP'liler Taksim'e ulaştı.
Bayraklarla meydana gelen kalabalık grup slogan atarak Dolmabahçe'den Taksim Meydanı'na geçti. CHP'liler, meydana girişte polislere tepki gösterdi.

GEZİ PARKI'NDAN DUMAN YÜKSELİYOR : Dumanın sebebi henüz bilinmiyor ancak yoğun siyah ve hayli yoğun.


ANKARA SON DURUM:
5 saattir süren gösteriler gazla devam ediyor. Kızılay Meydanı'na gidiş kesildi. Polisin suyu bitti ancak göstericiler nedeniyle Toma'lar için itfaiye su ulaştıramadı. Ankara'da gazlı müdahale sürüyor. 

TAKSİM 'GEZİCİLERİN' :
Taksim Meydanı şu anda tamamen gezi parkı direnişçileriyle dolmuş durumda. İstiklal Caddesi'nden meydana akın akın gelenler var. Polisin çekilmesi ile birlikte Gezi Parkı artık vatandaşın. Bugünkü gösterilerde 57 kişi gözaltına alındı. Divan Oteli vatandaşa su dağıtıyor. Starbuck ise dün aldığı tepkinin ardından halka kahve dağıttı.

starbuck-taksim.jpg

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI : İçişleri Bakanlığı orantısız güç kullanan polisler hakkında soruşturma açtı. İstanbul Valiliği ise CHP'ye Taksim'e çıkış izni verdi.

ATA DEMİRER TWİTİ:
screen-shot-2013-06-01-at-4.24.57-pm.png

16.17 : Gezi Parkı açıldı diye parka yürüyen halk, polisin gazıyla şok oldu. Polis çekilmesi sırasında bir grup taş attı. Bunun üzerine de polis yoğun kalabalığın üstüne gaz sıktı. Ortam tam sakinleşti derken gelen bu müdahale gerilimi yeniden yükseltti.

TWİTTER'A DARBE :
Sosyal medya üzerinden fotoğraf paylaşımı durdu. Twitterde kesintiler başladı. Sınırlı giriş yapılırken fotoğrafların gösterimi çöktü. İnternet servis sağlayıcılarına tepki var.

16.11:YENİDEN ÇATIŞMA ÇIKTI:
Meydanda polis ile göstericiler arasında çatışma çıktı. Valilik Taksim'e yürüyecek CHP'li gruba izin verdi.

15.45 FLAŞ KARAR : POLİS TAKSİM'DEN ÇEKİLİYOR. GEZİ PARKI HALKA AÇILDI.

DEMİRTAŞ'TAN SERT AÇIKLAMA : "Hükümetin aklını başına alması lazım. Başbakan'ın halktan özür dilemesi lazım. Sert müdahalelere hukuki işlem yapması gerekiyor."

15.25 : TAKSİM'DE TWİTTER ENGELLENDİ Mİ? Gezi Parkı göstericilerinin organize olmasına engellemek için kesinti yapıldığı söyleniyor;
screen-shot-2013-06-01-at-3.29.14-pm.png
15.19 - Cihangir meydan savaş alanı gibi. İtalyan Yokuşu Firuzağa Camii arkasını polis çevirdi, ara sokaklarda gazlı kovalamaca var.

STARBUCKS ÇARKETTİ :
Dün kapılarını kilitleyen Starbucks bu kez göstericilere yiyecek ve içecek dağıtmaya başladı. Babylon ve Lounge'dan da 'kapılarımız' açıktır mesajı geldi. Bölge esnafı da Gezi Parkı nöbetine arka çıkıyor.

292957.jpg*BAŞBAKANLIK BİNASINA ASKER KORUMASI İSTENDİ:
Taksim'deki gösterilere destek için Ankara'da toplanan gruba polis müdahale etti. Başbakanlık Binasının çevresi barikatlarla çevrildi.

Polis, binaya araç, sivil vatandaş girişini engelliyor. İl Jandarma Alay Komutanlığı'ndan destek istedi. Valilik talimatı ile Başbakanlık binasının çevresine askerler de konuşlandırıldı.

15.00 - Colins Mağazası Kızılay Meydanı'nda gazdan etkilenip içeri sığınmak isteyenlere karşı kapıları kilitledi. Sosyal medyaya yansıyan bu fotoğraf tepki çekti.

colins-kapilari-kilitledi.jpg14.59 -
Şişli'de biber gazlı müdahale... Tepki gösteren vatandaşlar "Dağ başına duman almış" marşıyla karşılık veriyor. 

14. 53- Bahçelievler Merkez Mahallesi sakinleri ellerindeki tencere ve tavaları alarak sokağa döküldü. Büyük bölümünü kadınların oluşturduğu grup, ellerindeki tencere ve tavalarla tempo tutarak Gezi Parkı yıkımını protesto etti.

14.50 - THE MARMARA'DAN POĞAÇA SERVİSİ :
Bakırköy Meydanı'nda da Gezi Parkı protestosu var. Taksim The Marmara protestoculara ücretsiz poğaça, börek dağıtıyor. Af Örgütü Galatasaray'da acil müdahale servisi kurdu. 20 doktor yaralılara yardım ediyor.

14.45
: Şişli ve Beşiktaş üzerinde sürekli helikopterler uçuyor. Çevre illerden takviye çevik kuvvet ekipleri havayoluyla İstanbul'a getiriliyor.

14.35- Taksim İlkyardım Hastanesi önünde polis müdahale etti

gezi̇-parki-poli̇s.jpg

FAZIL SAY'IN ATTIĞI TWİT :
Turkiye insani tarihinin en onurlu gunlerini yaziyor. Gurur duyuyorum hepinizle. Cesur yurekler. Bravo Turkiye. Yilmak yok.Gunesi gorecegiz

14.30 : Amerikan Hastanesi doktor ve hemsireleri Divan Oteli'nde yaralılara destek veriyor. Tünelde sıkışan bir grup havasızlık nedeniyle zorda. Osmanbey'de de gösteri var. Polis henüz toplananlara müdahale etmedi.

HALİÇ KAPILARINI AÇTI :
Taksim, İstiklal Caddesi, Tünel, Tarlabaşı ve Galata bölgesindeki gösterilerde yaralananlar için Haliç Üniversitesi Şişhane Kampüsü kapılarını açtı.

14.00 ANKARA'DA KARIŞTI :
Güven Park'ta gezi parkına destek için yapılan gösteriye polis müdahale ediyor.

13.00 -ÜLKÜCÜLERE MÜDAHALE:
Taksim Gezi Parkı için ülkücüler de sahneye çıktı. TOMA'nın önüne geçip polise tepki gösteren grup, İstiklal Marşı da okudu. Polis, gruba gaz bombası ile müdahale etti.

11. 23- Sabah saatlerinde trafiğe kapatılan Barbaros Bulvarı tekrar trafiğe açıldı. Eylemciler ara sokaklara dağılırken polisin önlemi devam ediyor.

10.45- Polis, ellerinde Türk bayraklarıyla Ulusal Kanal önünde toplanan gruba da tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Müdahale sırasında bazı işyerlerinin camları kırıldı. İstiklal Caddesi'ndeki dükkanların çoğunun kapalı olduğu görüldü.

10.35- Göstericiler Barbaros bulvarına barikat kurdu. Müdahale sırasında hasta taşıyan ambulansın önüne geçen eylemciler bir süre ambulansın gitmesine izin vermedi. Daha sonra yolu açılmasından sonra ambulans hızla olay yerinden ayrıldı.screen-shot-2013-06-01-at-11.16.40-am.png

10.16- İstiklal Caddesi’nde takımlarının kaşkollarını açan Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş taraftarlarına polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

09.30- Taksim'de çıkan olaylarda gözaltına alınan göstericilerin sayısı 81'e yükseldi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen göstericilerin sağlık kontrollerinin yapılmasının ardından öğleden sonra adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.

07.00- Grup saat 07.00 sıralarında Beşiktaş'a geldiklerinde polis müdahale etti. Gaz bombası ve tazyikli su sıkılarak yapılan müdahale sonrası gruptakiler dağıldı.

06.00- Taksim meydanında polisin gruplara müdahalesi de sürüyor. Meydanda ateşe verilen tahtalar TOMA aracından sıkılan suyla söndürüldü. Polis halay çeken gruba gaz bombası sıkarak karşılık verdi.

05.30- Eylemciler herhangi bir engelle karşılaşmadan Boğaziçi Köprüsü'nü geçtiler.

04.30- Kadıköy'de toplanan yaklaşık 500 eylemci, saat 04.30 sıralarında Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.

04.00- Protesto gösterileri nedeniyle İstanbul'da bugün saat 04.00'ten itibaren 3 saat süreyle metrobüs seferleri durduruldu.

DÜN GECE NELER YAŞANDI... SAAT SAAT GECE NOTLARI
DİĞER SAYFADA...[PAGE]

03.50- Taksim ve çevresinde çıkan olaylar Harbiye Cumhuriyet Caddesi'ne sıçradı. Göstericiler Taksim Meydanı'na ulaşmaya çalışıyor. Polis ekipleri gruba gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale ediyor.Eylemcilerde polise taş ve şişelerle karşılık veriyor. Cumhuriyet Caddesi savaş alanını andırıyor.

02.00- Beşiktaş Yıldız Mahallesi ile Taksim kaznacı Yokuşu'nda vatandaşlar tencere tavalarla protestoya destek eylemi yaptı.

01.30- Kurtuluş, Halkalı, Teşvikiye, Kartal ve Fulya başta olmak üzere İstanbul genelinde pek çok semtte protestoya destek eylemleri yapıldı. Gece evlerinden sokaklara inen vatandaşlar, Türk Bayraklarıyla yürüyerek Gezi Parkı protestosuna tencere ve tavaları birbirine vurarak destek verdi.

*01.00-Taksim'de elektrikler kesildi. Polisin göstericilere karşı olan müdahalesi sertleşti.

*00.33- Kabataş'ta göstericilere polis müdahalesi... Göstericiler twitter'dan acil doktor çağrısı yapıyor.

a.20130601003410.jpg

*23.50- Göstericiler Taksim Meydanı'na ulaşmaya çalışıyor. Polis ekipleri gruba gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale ediyor.Eylemcilerde polise taş ve şişelerle karşılık veriyor. Cumhuriyet Caddesi savaş alanını andırıyor. Eylemcilerle polis arasındaki olaylar devam ediyor.

*23.45 İstiklal Caddesi'nde çıkan yangına müdahale eden iki itfaiye görevlisi fenalaştı.

*23.00 Taksim ve İstiklal Caddesi'nde bulunan işyerlerinin çoğu kapatıldı. Tarlabaşı Bulvarı'nda atılan yanıcı maddeler nedeniyle bazı işyerlerin tabelaları tutuştu. Küçük çaplı yangın çıktı. Yangını söndürmek için olay yerine gelen itfaiye ekipleri, önce göstericilerin taşlı saldırısına uğradı.

*22.00- Valikonağı Caddesi'ne yeniden barikat kuruldu.

*21.30- Bir grup eylemci Taksim İlk Yardım Hastanesi önünde bekliyor.

21.00- Atakent'te oturan vatandaşlar bir araya gelerek Taksim Gezi Parkı'nda yapılan eyleme destek için gösteri düzenlendi

* 20.30- Galatasaray Meydanı'nda toplanan gruplar Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Çevik kuvvet polisleri göstericilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Göstericilerle polis arasındaki çatışmalar devam ediyor.

*19.30- İstiklal Caddesi'nde polisle eylemciler arasında çatışma başladı.

İstiklal Caddesi'ne girmek isteyen bir grup barikat kurup polisle çatışmaya başladı. Polisin gazla müdahalesine karşı grup taş ve sopalarla yanıt veriyor.

* BJK+GS+FB : Çarşı grubunun ardından Fenerbahçe taraftar derneği de AVM'ye karşı gezi parkı nöbetine katılacağını duyurdu. Yandaki af0.20130531164448.jpgiş ise günün en çok paylaşılan işi oldu.

*19.00 RANDEVUSU :
Sosyal medyada saat 19.00 için randevular veriliyor. Polisin sert müdahalesine karşı tepki daha da büyüyecek gibi görünüyor. Bir çok sanatçı da 19.00 randevusuna katılacağını duyuruyor.

TWİTTER KAPATILACAK İDDİASI :
Twitterın yavaşlamaya başladığı ve kapatılacağı iddiaları var.

*YARDIM ZİNCİRİ OLUŞTU:
Taksim'e Sağlık Bakanlığı'nın ambulans yollamadığı söylenirken vatandaş kendi organizasyonlarına başladı. Gözaltına alınanlar için gönüllü hukukçular sosyal medyadan duyuru yapıyor. Tıp fakültesi öğrencileri de ilk yardımda bulunuyor. Bir işyeri de gazdan etkilenen ve yardıma ihtiyacı olanlara kapısının açık olduğunu duyurdu.

taksim-gezi-parki.20130531165020.jpg

*METROYA GAZ BOMBASI:
Metroya atılan gaz bombasından sonra kapılar kapatılınca büyük tepki doğdu. Bir anne ile çocuğu son gaz saldırısında bayıldı, anne ile çocuğuna televizyon muhabirleri yardım etti.

*YİNE KAN AKIYOR :
Taksim'deki polisin orantısız güç kullanımı gezi-parki-yarali-muhabir.jpghız kesmeden sürüyor. Gazetecilerden biri daha başından vuruldu ve kanlar içinde kaldı (yandaki fotoğraf)

*CAN BONOMO : Eurovisionda Türkiye'yi temsil eden Can Bonomo da AVM'ye karşı Gezi Parkı nöbetine katıldı. Bonomo twitterdan şöyle bir mesaj attı;

"Polise karşı saldırıda bulunmayın!!! O bizim işmiz değil! Eylemimizi yine davullarla, yine şarkılarla yapalım. Bu gece Gezi!!!

*Reuters Taksim'den canlı yayına başladı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin tüm Mobeseleri kapattığı söyleniyor.

*Taksim'deki Gezi Parkı nöbetine tıp fakültesi öğrencilerinden farklı bir destek geldi. Tıp öğrenci
leri gazdan etkilenenlere ilk yardım için meydanda.

*Gazlardan kaçıp metroya girenlere de gaz bombası atıldı. İşte oradan gelen fotoğraf;

gezi-parka-metro.jpg

*'MEŞHUR' FOTOĞRAFI ÇEKEN DE YARALI

Meşhur kırmızılı kadın fotoğrafını çeken Reuters foto muhabiri Osman Orsal da başından gaz bombasıyla yaralandı.

chp-gezi-parki.jpg*YOLLAR KAPATILDI, METRODAN ÇIKIŞ YASAKLANDI

*Taksim Gezi Parkı'ndaki polisin orantısız güç gösterisi sürüyor. Beşiktaş Çarşı Grubu'nun da Gezi Parkı nöbetine katılacağını öğrenen polis, Beşiktaş'tan Taksim'e çıkışı kesti. Aynı şekilde metronun Taksim çıkışı da kapalı tutuluyor.

*Gazdan kaçarak metro durağına girenler orada sıkışıp kaldı. Yaralılar olduğu ve doktora ihtiyaç olduğu bildiriliyor.

*CHP'li vekiller protesto için Taksim'de oturma eylemi yapıyor.

AHMET ŞIK'IN KAFASINA GAZ
ahmet-şik-gezi-parki.jpg
BOMBASI

Taksim Gezi Parkı'nda sabah yapılan müdahalenin ardından aralarında Gürsel Tekin, İlhan Cihaner, Melda Okur'un da yer aldığı CHP milletvekilleri ve beraberlerindeki grup, saat 10.00'da Divan Otel önünde biraraya geldi. Basın açıklaması yapan grup daha sonra bariyerlerle kapatılan Gezi Parkı'na doğru yöneldi.

Polis, Gezi Parkı'na girmek isteyen gruba gaz bombasıyla müdahale etti. Müdahale sırasında grup bir anda dağıldı. Gazdan milletvekillerinin de etkilendiği görüldü.

6 KİŞİ YOĞUN BAKIMDA

taksim-gezi-parki.20130531125127.jpgGazlı sudan etkilenen bazı eylemciler zor anlar yaşadı. Güçlükle nefes alan bir kadına başka bir vatandaş su vererek yardım etti. Polisin sert müdahalesi bir çok kişiyi hastanelik etti.

Yaralananların beyin travması geçirdiği bilgisi geldi. Yaralılar arasında gazeteci Ahmet Şık da bulunuyor. Şık başına isabet eden gaz bombası ile kanlar içinde kaldı.

DİVAN OTEL KAPILARINI AÇTI

Müdahale sırasında gazdan kaçanlara Divan Otel kapılarını açarak yardım etti. Bir çok kişiye su dağıtıldı ve ilk yardım hizmeti verildi.

Buna karşılık aynı noktada yer alan Starbucks gazlı müdahaleden kaçan vatandaşlara kapılarını kapattı ve kimseyi içeri sokmadı.

POLİSLERE BÖREK

Taksim Gezi Parkı'ndan ilginç fotoğraflar da düştü. Bunlardan en ilginç olanı, bir gezi parkı nöbetçisinin kendilerine gaz sıkan polislere börek ikramıydı.

screen-shot-2013-05-31-at-1.34.58-pm.png

TOMA'YA TEKME TOKAT DALDI

TOMA'nın önüne geçerek araca yumruk atan Gezi Parkı nöbetçisi sıkılan tazyikli su ile kendini yerde buldu. Yyerden kalkamayınca çevredekiler yardımına koştu. Müdahalenin ardından Gezi Parkı direnişçileri İstiklal Caddesi'ne doğru kaçtı.



SABAH 05.00'TE İLK MÜDAHALE

Polis, Taksim Gezi Parkı'nda nöbet tutan gruba dün sabah olduğu gibi bu sabah da saat 05.00 sıralarında müdahale etmişti. Aralarında milletvekili ve sanatçıların da bulunduğu yüzlerce kişiye gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale edildi. Müdahale sırasında kaçmak isteyenlerin üzerine çıktığı bir duvarın

cihar.jpg

Biber gazına maruz kalan CHP'li vekil İlhan Cihar gözyaşları içinde konuştu

yıkıldığı ve bazı vatandaşlarında yaralandığı görüldü. Çeşitli yönlere kaçan kişiler ile peşlerindeki polis arasında Taksim, Dolmabahçe ve Harbiye'de çatışma çıktı. Eylemciler polise taşlarla karşılık verdi.

BUNU ANCAK DÜŞMAN YAPAR

Gazdan etkilenenler arasında CHP Milletvekili İlhan Cihaner, gözyaşları içinde konuştu. Cihaner, "Bunu ancak düşman yapar" dedi. Cihaner, "2-3 saattir, valiye, emniyet müdürüne ulaşmaya çalışıyoruz. Telefonlarımıza çıkmıyorlar" diye konuştu.

ZABITALAR ÇADIRLARI GÖTÜRDÜ

Polisler eylemcilerin çadırlarını ve flamalarını toplayarak zabıtalara teslim etti. Zabıtalar da çadırları kamyonetlere yükleyerek alandan ayrıldı.

BETON KORKULUKLAR DEVRİLDİ

Kaçan eylemcilerden bazıları meydandaki merdivenin beton korkuluklarının devrilmesi sonucu yaralandı. Yaralılar olay yerine çağrılan ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Daha sonra ikiye ayrılan grubun bir kısmı Harbiye'ye, diğer kısmı ise İstiklal Caddesi'ne doğru kaçtı.

00.20130531102739.jpg

Peşlerinden giden çevik kuvvet ekipleri ara sokaklara dağılan gruba biber gazı sıktı. Direnenlerden bazılarını gözaltına altı. Taksim Gezi Parkı'nın etrafında tedbir amaçlı itfaiye araçları ile 112 Acil Sağlık ekipleri bekletiliyor. Parkın etrafını kuşatan çevik kuvvet ekipleri alana girişlere izin vermiyor. 

ÇEVREDEKİ İŞ YERLERİ ZARAR GÖRDÜ

Gezi Parkı ve çevresi ise savaş alanına dönmüş durumda. Çevredeki iş yerleri ve otellerin camlarının kırıldığı görüldü. Polis ve eylemciler arasındaki gerginlik zaman zaman yükseliyor.