BIST 9.088
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,64
HABER /  GÜNCEL

Gezi Parkı'na örgüt suçlaması!

Gezi Parkı iddianamesi hazırlandı. İddianamede, 5 sanık için örgüt suçlaması yapıldı. İşte iddianamenin detayları;

Abone ol
Gezi olaylarıyla ilgili, hazırlanan yeni iddianame mahkemeye gönderildi. İddianamede 26 kişi, gösteri kanununa muhalefet ve kamu malına zarar vermekle suçlanıyor.
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede Taksim Dayanışması Sekretaryası ve Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Mücella Yapıcı’nın da arasında bulunduğu 26 kişi şüpheli olarak yer aldı. Savcılıkça hazırlanan iddianame İstanbul 33’üncü Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. İddianameyi inceleyen mahkeme kabul ya da reddine ilişkin kararını önümüzdeki günlerde açıklayacak. 
 
CEZALANDIRILMALARI İSTENDİ
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede Yapıcı ile İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Beyza Metin, HDP Genel Başkan Yardımcısı Ender İmrek ve HDK üyesi Haluk Ağabeyoğlu’nun "Suç işlemek için örgüt kurmak" diğer 21 sanığın ise  "Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanunu'na muhalefet etmek ve kamu malına zarar vermek" suçlarından cezalandırılmasını istendi. 
 
Ak Parti İL BAŞKANLIĞI MÜŞTEKİ
 
İddianamede, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı ile Mustafa A. ve Muhittin A. isimli kişilerinde müşteki olarak yer aldı.
 
MİMARLAR ODASI GENEL BAŞKANINA TAKİPSİZLİK 
 
DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhçu, Cem Tüzün, Tayfun Kahraman, Haluk Germiyan, Ayşe Adanalı ve Derya Karadağ'ın da aralarında bulunduğu bazı şüpheliler hakkında ise dava açılmamasına karar verdi.