BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,96
ALTIN 2.426,89
HABER /  GÜNCEL

Gezi Parkı provokatörlerine suçüstü

Gezi Parkı protestolarıyla demokratik hakkını kullanan vatandaşların arasına sızan provokatörler yakalandı.

Abone ol

Gümüşsuyu’nda eylemcileri şiddete tahrik eden diplomatik pasaportlu 6 yabancı yakalandı. Barikatlarda havai fişek düzenekleriyle patlatılmak istenen 8 tüp ele geçirildi. İzmir’de ise 8 adet ses bombası yapan üç zanlı gözaltına alındı.

Zaman gazetesinde yer alan h provokatörlerle ilgili çarpıcı ayrıntılara yer veriliyor. Güvenlik güçleri, çevreci ‘Gezi Parkı’ eylemlerini kana bulamak isteyenleri yakın takibe aldı. 

DİPLAMATİK PASAPORTLU 6 YABANCI

Önceki gece Gümüşsuyu’ndaki olaylarda diplomatik pasaportlu 6 yabancı yakalanırken 4’ü gözaltına alındı. Ajan olduğundan şüphelenilen bu isimler İngiltere, ABD, Fransa ve bayrak.20130606091043.jpgYunanistan uyruklu çıktı. 

KABLO DÜZENEKLİ TÜPLER

Barikat kurup polisle çatışan grupları tahrik etmeye çalışan bu kişilerin gözaltına alındığı yerde 8 piknik tüpü ele geçirildi. Havai fişek ve kablo düzenekli tüplerin göstericilerin yoğun olduğu saatlerde patlatılacağı ileri sürüldü. Tüpleri son anda fark ederek faciayı engelleyen polis, eylemcilerin toplanma yerlerinden Gümüşsuyu’nda muhtemel bir patlamanın sebep olacağı çok sayıda can kaybıyla kaos ortamı oluşturulmak istendiği üzerinde duruyor. 

8 ADET SES BOMBASI

İzmir’de ise Gündoğdu Meydanı’ndaki eylemleri kana bulamak isteyen üç zanlı yakalandı. Terörle Mücadele ekiplerinin düzenlediği operasyonda, Bornova’daki bir okulun bahçesinde 8 adet ses bombası yapan U.Y. (19), M.T. (15) ve C.K. (15) gözaltına alındı. M.T. ve C.K.,  bombanın U.Y. tarafından kendilerine zorla yaptırıldığını iddia etti. İçlerine benzin, tuzruhu, alüminyum folyo ve diğer bazı malzemeler konulan bombaların meydanda patlatılacağı öğrenildi. Bu arada Türkiye genelindeki eylemlerde 15 yabancı uyruklunun gözaltına alındığı belirtildi.