BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.505,82
HABER /  DÜNYA

Gezi Parkı destekçilerine müdahale

Kocaeli’de, AK Parti il başkanlığına yürümek isteyen gruba polis tazyikli suyla müdahale etti. Ara sokaklara kaçan eylemciler polise taş ve ...

Abone ol

Kocaeli’de, AK Parti il başkanlığına yürümek isteyen gruba polis tazyikli suyla müdahale etti. Ara sokaklara kaçan eylemciler polise taş ve şişelerle saldırdı.
Saat 00.00 sularında yaklaşık 500 kişilik maskeli grup AK Parti il başkanlığına yürümek istedi. Perşembe Pazarı alanına kadar gelen eylemciler burada polis barikatı ile karşılaştı. Polis ekipleri burada kendilerine taş ve cam şişelerle saldıran eylemcilere tazyikli su ve gaz bombası ile müdahale etti. Bunun üzerine ara sokaklara geri çekilen eylemciler, sokakta buldukları eşyaları toplayarak ateşe verdi. Polisle çatışmaya devam eden grup TOMA’dan sıkılan tazyikli su nedeniyle adım adım geri çekilirken, eylemcilerin tek kişilik bir yatak ve çöp konteynerleriyle kurdukları barikat dikkat çekti. Çöp konteynerlerinin barikat olarak kullanılması ve yakılması sonrası, konteynerlerdeki çöpler sokaklara yayılırken, eylemcilerin geri çekildiği alanlarda devam eden yangınlara itfaiye ekipleri müdahale etti.
Öte yandan eylemci grubun içinde bulunan astım hastası bir kişi, arkadaşlarının kucağında bir otomobile bindirilerek hastaneye sevk edilirken, çevik kuvvet ekipleri ve eylemciler arasında ara sokaklarda kovalamaca yaşandı. Kovalamacalar sırasında 80’in üzerinde eylemcinin gözaltına alındığı öğrenilirken, grup üyeleri saat 03.00 sularında parça parça ara sokaklara kaçarak dağıldı.
(İHA)