BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.506,64
HABER /  GÜNCEL

Gezi Parkı davasında hapis kararı!

Gezi eylemlerinde Antalya'da izinsiz gösterilere katıldıkları, polise direndikleri ve kamu malına zarar verdikleri iddiasıyla haklarında dava açılan 13 kişiden 4'üne hapis cezası verildi, 9'u beraat etti.

Abone ol

Antalya'da Gezi Parkı odaklı gelişmeler kapsamında izinsiz gösterilere katıldıkları, polise direndikleri ve kamu malına zarar verdikleri  iddiasıyla yargılanan 13 sanığın davası sona erdi.

Antalya 3. Çocuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz yargılanan E.K, İ.Ş, B.K, Y.N, L.B, B.T.İ, E.Ö, U.B.D, S.E. ve C.Ç. ile sanık avukatları katıldı. Sanıklardan, M.H.B.Y, B.K ve B.D. ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada söz alan sanık avukatlarından Hakan Evcin, Gezi olaylarının yönetimin uygulamalarına toplumsal tepki olarak ortaya çıktığını, müvekkillerinin de tepkilerini belirtmek için olaylara katıldıklarını söyledi.

İnsanların izinsiz olarak düşünce, tepki ve protestolarını gösterebileceklerinin Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nde düzenlendiğini dile getiren Evcin, "Eylemde suç unsuru bulunmaktadır. Sanık çocuklar atılı suçu işlememiştir. Bu nedenle beraatlerine, mahkeme aksi kanaatte ise lehte olan yasa hükümlerinin uygulanmasına ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmesini talep ediyoruz" dedi.

Sanık avukatı Salim Aykut da müvekkilinin anayasal tepki ve protesto hakkını kullandığını ifade ederek, beraatini talep etti. Diğer sanık avukatları da müvekkillerinin beraatlerini istedi.

Mahkeme, sanıklar hakkında "İzinsiz olarak toplantı ve gösteri yürüyüşe katılmak" suçlarından beraatlerine karar verdi.

Sanıklardan M.H.B.Y, İ.Ş. ve B.K'ya "Olaylar sırasında barikat kurmak, taş atmak ve sopa kullanmak suretiyle görevli memurlara karşı görevlerini yaptırmamak için direnme" suçundan 8 ay 10 gün hapis cezası veren mahkeme, ardından daha önce başka bir suçtan ceza almamış olmaları, kişilik özellikleri, duruşmadaki tutum ve davranışlarını göz önüne alarak hükmün açıklanması geri bıraktı.

Sanıklardan B.K. ise Cumhuriyet Meydanı'ndaki polis kulübesine zarar vermesinden dolayı 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ceza, ardından 4 bin lira adli para cezasına çevrildi.

Diğer 9 sanık ise beraat etti.

Gezi olayları kapsamında Antalya'da 1 Haziran 2013 ve sonraki günlerde Çallı Kavşağı’nda yaşanan olaylara katıldıkları iddia edilen 13 çocuk hakkında dava açılmıştı.