BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Gezi olayları 6 ay önce planlandı!

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Taksim Gezi Parkı olaylarına ilişkin çarpıcı bir iddiada bulundu!

Abone ol

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Taksim Gezi Parkı odaklı gelişmelere ilişkin, "Aslında bu, Türkiye'de rejim değiştirmeye varacak bir hareketi tetikleme çabası. Bunun en az 6 ay öncesinden başlamış bir hazırlığı var" dedi.

Bir televizyon kanalında konuşan ve Wall Street Journal'ın Gezi Parkı olaylarına ilişkin sorularını yanıtlayan Bağış'ın verdiği mesajlar şöyle oldu:

ERDOĞAN'IN TARZI

Avrupa Parlamentosu tarafından yapılan açıklamaların bazıları yakışıksız ve olup bitenlerle alakasız. Başbakan Tayyip Erdoğan eylemcilerle ilk günden itibaren diyalog kurmaya çalıştı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da Taksim Platformu üyeleriyle görüşme yaptı. AP üyeleri kendi ülkelerinde polis şiddeti olduğunda bu tarz çağrılarda bulunmuyor.

AB içinde bazı çevreler Türkiye'nin gelişmesinden rahatsızlık duyuyor. Çünkü eskiden, enflasyon ve faiz oranları çok yüksekken, bazı gruplar bundan ciddi rant elde ediyordu.
Avrupalı bazı politikacıların Türkiye ile ilişkileri dondurma çağrısında bulunduklarını işitiyorum. Oysa bugün Türkiye, Avrupa'daki en yenilikçi hükümettir. Erdoğan da Avrupa'daki en popüler liderdir.

Suriye'de bir diktatör hergün kendi halkından yüzlerce insanı öldürüyor. CNN International bunu görmezken, Taksim'den aralıksız 3 saat naklen yayın yapıyor.
Sayın Başbakan'ın tarzı son 12 yıldır değişmedi. Bu tarz ona 2002'de oyların yüzde 35'ini, 2007'de yüzde 47'sini ve 2011'de yüzde 50'sini kazandırdı. Onun tarzı, onun tarzıdır. Ülkesinin şimdiye kadarki en başarılı başbakanı.

Bu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın baş etmek zorunda olduğu ilk kriz değil. Bütün politik kariyeri kriz yönetimi üzerine kurulmuştur. Ancak her kriz onu daha güçlü kılmıştır. İnanıyorum ki, Başbakan bu süreçten eskisinden daha güçlü olarak çıkacaktır.
Orada varlığı sorgulanması gerekenler polisimiz değil, varlığı sorgulanması gereken yasadışı eylemciler.

Bu yaşananların Gezi'deki ağaçlarla ilgili olmadığını kendileri de itiraf ediyorlar.
Aslında bu Türkiye'de rejim değiştirmeye varacak bir hareketi tetikleme çabası. Bunun en az 6 ay öncesinden başlamış bir hazırlığı var. Buna dair elimizde belgeler var.