BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gezi Eylemleri yayını meclis gündeminde

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Gezi eylemleri sırasında canlı yayın yapan televizyon kanallarının RTÜK tarafından incelemeye alındığı iddialarını sordu.

Abone ol

Tanrıkulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. Tanrıkulu, kamuoyunda Gezi direnişi olarak bilinen eylemler sırasında canlı yayın yapan ve bu eylemleri haberleştiren çok sayıda televizyon kanalının RTÜK tarafından özel bir izlemeye alınarak, bu eylemleri yayınlayan kanalların üçer uzman ile takip edildiği, diğer kanalların ise bir uzman ile takip altına alındığı iddialarını Meclis gündemine taşıdı.
Tanrıkulu Başbakan’dan şu soruların yanıtını istedi:

“Gezi eylemlerini yayınlayan televizyon ve radyolar özel bir talimat ile takip edilmiş midir?
Halk TV ve Ulusal Kanal gibi televizyon kuruluşları kaç üst kurul uzmanı tarafından takip edilmektedir?

Gezi eylemlerini yayınlayan televizyon ve radyolara RTÜK’ün aldığı bazı kararlar AB’nin de eleştirilerine hedef olmuştur. Gezi eylemleri nedeniyle kaç televizyon ve radyoya kaç adet ve kaç TL’lik ceza kesilmiştir?

Üst kurulda Büro Müdürü olarak görev yapan Aysel Çıtır geçtiğimiz günlerde RTÜK Başkanı Davut Dursun tarafından görevinden alınmış mıdır? Eğer alındıysa alınma gerekçesi nedir?

Aysel Çıtır’ın görevden alınma nedeni Eski Başkan Zahid Akman’ın özel kalem müdürü ve aynı zamanda Avrupa Birliği Bakanı Sayın Egemen Bağış’ın akrabası olduğu iddia edilen Cansel Bağış ile olan yakın arkadaşlığı mıdır?”