BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.335,50
HABER /  MEDYA

Gezi eylemleri Alevi ayaklanmasıdır!

Yazar Nagehan Alçı, Gezi eylemlerinin Alevi ayaklanması olduğunu iddia etti. Sosyal medya bu görüşü tartıştı.

Abone ol

GAZETECİLER.COM- CNN Türk ekranlarında yayınlanan Dört Bir Taraf, çarpıcı bir Alevilik tartışmasına sahne oldu.

Altan Öymen, Nazlı Ilıcak, Kadri Gürsel ve Nagehan Alçı dün akşam  CNN Türk'te "Dört Bir Taraf " programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Tartışma sırasında konu Gezi Parkı olaylarına geldi.

GEZİ BİR ALEVİ AYAKLANMASIDIR

Nagehan Alçı, Gezi Parkı Direnişi hakkında yapılan polis araştırmalarından yol açıkarak "Gezi protestosu bir Alevi ayaklanmasıdır" deyince hem stüdyoda hem de sosyal medyada sert eleştiriler aldı.

GEZİ KENTLİ ORTA SINIF HAREKETİDİR

Programın diğer yorumcularından Kadri Gürsel, Alçı'nın iddiasının gerçeği yansıtmadığını söylerken Gezi'nin bir kentli orta sınıf hareketi olduğunu, Alevilerin yoğun katılımına karşın Alevi kimliğini öne çıkartan bir hareket olmadığını söyledi. Gürsel, Gezi'yi "Alevi ayaklanmasıdır" diyerek daraltmanın asıl amacının hareketin Sünni kitlelere erişmesini engellemek olduğunu vurguladı.

gezi.20131129103721.jpg

İşte Twitter'daki tepkilerden bazıları:

Muzo Ç. ‏@MuzoChe2 dk

Nagehan Alçı 'Gezi Alevi ayaklanması' demekte haklı; ağaçların hepsi cem yapıyordu, çimenler-çiçekler hu deyu semaha duruyordu..

tanerbeyabi ‏@tanerbeyabi1 dk

Gezi alevi ayaklanmasıysa "ben dört dörtlük aleviyim" Nagehan Alçı hanım.

Neptün Baobapyan ‏@Frida_Khent1 dk

Nagehan alçı diyelim ki Alevi ayaklanmasiydi Gezi; Ölümleri , şiddeti meşru kılar mi ve direnişi haksız yapar mi bre KAVAS?_

yasinşafak ‏@yasinveteran1 dk

gezi alevi bir ayaklanmadır-nagehan alçı.devletin verdiği cevap üzerinden bakarsak evet.osmanlıda-tekpartide nasıl karşılık verdiyse aynı

Ayşe Hür ‏@HurAyse
CNN,Nagehan Alçı "Gezi esas olarak bir Alevi ayaklanmasıdır" dedi. Emniyetin yüzde 78 Aleviyi nasıl tespit ettiğini de açıklasa bari...

yusuf ‏@ysfnng
Nagehan Alçı'nın bu iftirasını Ağustos ayında Kocası da ortaya atmıştı... Gezi tüm insan gibi yaşamak için direnenlerin ayaklanmasıydı..

İmamınGülü✌ ‏@Ladyimam
Bu kadar kışkırtıcıya bu halk nasıl tahammul ediyor, bu nagehan alçı gibi kışkırtıcı bölucu kutuplaştırıcı tipler protesto edilmeli.