BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.439,65
HABER /  GÜNCEL

Gevşek dedi öldürdüm!

Kahvehanin sahibi müşterilerinden birini öldürdü. Savunması ise bakın nasıldı?

Abone ol Adana'da kahvede kendisini sessiz olması için uyaran 36 yaşındaki Ogün Sündük'ü bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen kahveci 48 yaşındaki Salih Onar, "Bana gevşek dediği için öldürdüm" diye kendini savundu.

Sümer Mahallesi'ndeki Can Kahvehanesi'nde 29 Ağustos'ta arkadaşlarıyla okey oyunu oynayan Ogün Sündük, iddiaya göre, başka bir masada oyun oynayıp bira içen kahve sahibi Salih Onar'ın sesli konuşmasından rahatsız oldu. Sündük'ün uyarısı üzerine öfkelenen Onar, "Rahatsız oluyorsan dışarı çık" diyerek Sündük'e bağırdı. Çıkan kavgada Onar, Sündük'ü bıçaklayarak öldürdü, arkadaşı 36 yaşındaki İsmail Adak'ı da yaraladı.

Tutuklanıp, hakkında `Kasten adam öldürme ve yaralama' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan kahveci Onar, Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başladı. Sündük'ün kendisinden bira ve sigara almasını istediğini iddia eden Onar, "Ben de `parasını verirsen alırım. Ismarlayacak param yok' dedim. Bana `gevşek' deyince ortam gerildi. Arkadaşı İsmail ile dışarı çıkıp pencereleri kırmaya başladı. `Ekmek teknem, kırmayın' diyerek dışarı çıktım. Ogün sarhoştu. Bıçağını çıkarmaya çalışıyordu. Elinden aldım. Bana sandalye ile saldırınca bıçağı salladım. Kaç kez salladığımı bilmiyorum. Ogün'ün öldüğünü bir gün sonra öğrendim, teslim oldum" dedi.

Olayda yaralanan İsmail Adak ise, öldürülen arkadaşı Ogün'ün gürültü yapan sanık kahveci Onar'ı uyardığını iddia ederek, "Salih de bunun üzerine `ses yapan biz miyiz? Rahatsız oluyorsan dışarı çık' diyerek küfür etti. Kavgayı araladım. Ogün ile dışarı çıktık. Salih de peşimizden gelip bıçakla saldırdı. Ben yaralanınca kaçtım. Ogün'ün üzerine gittiğini gördüm. Nasıl bıçakladı bilmiyorum. Ogün'ün sanıktan sigara ve bira istemesi söz konusu değildir" diyerek sanıktan şikayetçi oldu.

Öldürülen Sündük'ün avukat eşi 31 yaşındaki Yasemin Genç Sündük de, sanığın en ağır cezaya çarptırılmasını istedi.

Duruşma tanıkların dinlenmesi için ertelendi.