BIST 9.093
DOLAR 32,37
EURO 34,94
ALTIN 2.325,47
HABER /  GÜNCEL

Gerginlik çıktı kaymakam devreye girdi

İstanbul Sultangazi'de taş ocaklarının sağlıklarını tehdit ettiğini iddia edelen bir grup vatandaş protesto gösterisi düzenledi. Zaman zaman gerginliğin yaşandığı protesto gösterisinde devreye kaymakam girdi sorunun çözüleceğini söyledi.

Abone ol

SULTANGAZİ'de bir grup vatandaş taş ocaklarının çevreye zarar verdiği gerekçesiyle protesto yürüyüşü yaptı. Gergin dakikaların yaşandığı protesto gösterisinde devreye kaymakam girdi. Kaymakam, "Kaymakam olarak herkes villalarda oturuyor, ben geldim burada oturuyorum. Sizin gibi ben de rahatsızım ve bunu düzelteceğiz" dedi.

"Tozsuz hayat istiyoruz" ve "Taş ocaklarına hayır" yazan pankartlar taşıyan yaklaşık 100 kişi, Cebeci Sosyal Tesisleri önünden hareketle Sultançiftliği tramvay durağına kadar sloganlar atarak yürüdü. Habipler-Topkapı tramvay hattındaki Sultançiftliği durağına gelen mahalleli tramvay durağında bekleyerek tramvayı ulaşıma kapattı. Olay yerine gelen polis ekipleri mahalleliyi ikna ederek yolu açtırdı ve grup taş ocaklarının olduğu bölgeye doğru yürüyüşe geçti.

KISA SÜRELİ ARBEDE

Yolları trafiğe kapatan gruba polis ekipleri ise TOMA ve 'akrep' adı verilen zırhlı araçlarla önlem aldı. Taş ocakları bölgesinde yolu trafiğe kapatan mahalleli, taş ocaklarında hafriyat taşıyan kamyonların önünü kesti. Yoldan araçlarıyla geçmek isteyen taş ocakları çalışanları ile grup arasında kısa süreli arbede yaşandı. Taş ocaklarının kapatılmasını isteyen İbrahim Bülbül, "Taş ocakları ormanları katlediyor. Patlatılan dinamitlerin barutları Alibeyköy barajına gidiyor. İçtiğimiz sulardan kanser oluyoruz. Üç tane ruhsatsız taş ocağı var. Çocukların hepsi hasta, herkes kanser hastası burada. Kimse nefes alamıyor. Camını açamıyor, yetkililer uyuyor" dedi.

"HASTA OLUYORUZ"

Bir mahalleli taş ocaklarıyla sıkıntılarının çok büyük olduğunu ve yetkililerle görüştüklerini belirterek, "Hiçbir çözüm alamadık. Çözüm alamadığımız sürece eylemimiz devam edecek. Taşocaklarını burada istemiyoruz" dedi. Mahalleli kadınlar ise çocuklarının böbreklerinde taş olduğunu ifade ederek, "Biz tozsuz hayat istiyoruz. Hergün ev siliyoruz, çamaşır asamıyoruz. Hasta oluyoruz" diye isyan ettiler.

"SİZİN GİBİ BEN DE RAHATSIZIM, DÜZELTECEĞİZ"

Vatandaşların bir yetkili ile görüşmeden olay yerinden ayrılmayacaklarını söylemeleri üzerine bölgeye Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz geldi. Vatandaşların sorunlarını dinleyen Kaymakam Uslanmaz da Sultangazi'de oturduğunu söyleyerek, "Bu sıkıntıları ben de sizinle beraber çekiyorum. Memur olarak tek oturan benim. Kaymakam olarak herkes villalarda oturuyor, ben geldim burada oturuyorum. Sizin gibi ben de rahatsızım ve bunu düzelteceğiz" dedi. Kaymakamın açıklamalarının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.