BIST 9.525
DOLAR 32,70
EURO 34,77
ALTIN 2.521,13
HABER /  SPOR

Gerets yine mucize bekliyor

Gerets, Necati ve Hasan Şaş'ı sildi mi? Arda için ne düşünüyor? Şampiyonluk şansı için ne dedi? İşte cevaplar...

Abone ol

Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, bu sezon ligde geçen sezon yaşadıkları durumun tam tersini yaşadıklarını belirterek, "Son dakikalarda kalemizde goller görerek puan kaybediyoruz. Bunu her zaman bir sebebe bağlamak zor. Şans faktörü de etkili, konsantrasyon eksikliği de. Ancak şunu da unutmayalım ki, hata yapan oyuncular da insan. Çıkıp da onlara kurşun sıkmamız söz konusu olamaz" dedi.

Galatasaray TV'de yayınlanan bir programa açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Eric Gerets, Konyaspor karşısında alınan beraberliğe üzüldüklerini dile getirerek, "Üzülüyoruz, çünkü 87. dakikada golü kalemizde görene kadar fazlasıyla pozisyona girmiştik. Bulduğumuz gol şanslarından sonra o golü yemeyi hak etmemiştik. Evvelki sene yaşadığımız durumun tam tersini yaşıyoruz. Son dakikalarda kalemizde goller görerek puan kaybediyoruz. Bunu her zaman bir sebebe bağlamak zor. Şans faktörü de etkili, konsantrasyon eksikliği de. Ancak şunu da unutmayalım ki hata yapan oyuncular da insan. Çıkıp da onlara kurşun sıkmamız söz konusu olamaz" şeklinde konuştu.

Galatasaraylı futbolcular Hasan Şaş ve Necati Ateş'in Konyaspor maçında sahaya sürülmemesinin disiplinle alakası olmadığını ısrarla vurgulayan Belçikalı teknik adam, "Bu tercih tamamen taktikseldi. İki taktik üzerinde çalıştık, 4-4-2 ve 4-3-3. Karar kıldığımız taktikte Hasan Kabze'nin daha verimli olacağını düşündük. Başka bir taktikle oynasaydık, örneğin Hasan Şaş sahaya çıkacaktı. Üç forvetle sahaya çıktık. Daha atak oynamayı hedefliyorduk. Okan sakatlanana kadar da taktiksel açıdan iyi işler yaptık. Aslında gidişat iyiydi. Skor 4-1, 5-1 olabilirdi. Ama ne yazık ki sonuç böyle oldu" dedi.

Eric Gerets, 'Konyaspor maçında Ümit Karan değişikliği yerine defansif bir değişiklik yapılabilir miydi?' sorusuna ise, "Verdiğim kararın, yüzde 100 değil, yüzde 200 arkasındayım. On sekizimize yığılıp oyunu kendi yarı sahamızda kabul etmek, bizim istediğimiz bir düşünce değil. Bu düşüncemiz hala geçerli" cevabını verdi.

Eric Gerets, Song'a küsmesi gibi bir durumun kesinlikle söz konusu olmadığını, bunları yazanlara verecek cevap dahi bulamadığını söyledi. Emre Aşık'ın performansının gayet iyi olduğuna değinen Gerets, bu eleştiriyi çok yersiz bulduğunu belirtti. Gerets, Konya dönüşü havalimanında yaşanan tatsızlıklar hakkında fazla konuşmak istemediğini, yalnızca, bu olayı tüm taraftarlara mal etmenin yanlış olacağını söyledi.
Konyaspor maçında Arda'nın sakatlanmasıyla ilgili olarak Gerets, "Hakem penaltı vermediğine göre, penaltı verilir miydi verilmez miydi diye tartışmak yersiz. Ama çok yazık oldu. Arda tam bocalama dönemini atlatmış, yükselişe geçmişken, bu sakatlığı yaşaması çok yazık" diye konuştu.

Eric Gerets, şampiyonluk yarışı için de, "İşimiz artık daha zor ama ikinci bir mucizeyi yaşayabiliriz. Biz takım olarak 9 maçı da kazanarak bir seri yakalayacağımıza inanıyoruz. Sonuna kadar da kovalayacağız" dedi.

A Milli Futbol Takımı'nın, 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda Yunanistan ve Norveç ile oynayacağı maçlarla ilgili olarak da Gerets, "Milli Takım'ın başarısı, ülkenin başarısıdır. Bu nedenle milli maçlar çok önemli" ifadelerini kullandı.