BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,88
ALTIN 2.430,01
HABER /  GÜNCEL

Generaller istifa mı ediyor? Bu iddia doğruysa bomba!

TSK'da 10 generalin istifa dilekçesi hazırladığı dedikoduları ortalığı kapladı. Türkiye gazetesi yazarı 'istifa hazırlığındaki' generallerle ilgili öyle bir iddia ortaya atti ki inanılmaz! İddiasına göre bu generallerin birinci derece yakınları FETÖ ile bağlantılı.

Abone ol

TSK'da neler oluyor, 10 generalin istifa edeceği iddiaları doğru mu? Medyaya düşen istifa iddialarıyla ilgili flaş bilgileri Türkiye Gazetesi yazarı Nuri Elibol verdi.

İstifa hazırlığının doğru olduğunu belirten Nuri Elibol, sayının 10 değil 7 olduğunu yazdı. Asıl bomba ise istifa sebepleriyle ilgili. İddiasına göre generaller kendi rızalarıyla değil, üst kademeden gelen telkin sonucu istifa ediyorlar. Zira bu kişilerin en yakınları bylock listesinde çıktı.

İşte Nuri Elibol'un aktardığı olay iddia;

"10 generalin daha istifa dilekçesi hazırladığı” iddiaları gazetelere yansımıştı. Bu iddianın gerçek olup olmadığını araştırdık. İddia doğru. 7 general ve amiral istifa dilekçesi vermiş. General ve amirallerden 5 ya da 6’sı geçen yıl terfi ettirilmiş. Herhâlde 6’sı tuğgeneral, 1’i de tümgeneral. Ancak bunlar kendi iradeleri ile değil sanırım komuta kademesinin talebi ile istifa dilekçesini hazırlayıp sunmuşlar.

İstifası istenen general ve amirallerin 1. derecede yakınları “Bylock“ kullanıcısı çıkmış. Bu gerekçe ile istifa etmeleri telkin edilmiş. Onlar da istifa dilekçelerini vermiş. Yani atamalardan duyulan rahatsızlığın bir yansıması değil.