BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.438,99
HABER /  EKONOMİ

General Motors şokta fabrikalarına el konuldu

VENEZUELA hükümeti aldığı kararla dünya gündeminde. General Motors'un ülkedeki fabrikalarına hükümet tarafından el konuldu. General Motors el koymanın hukuki olmadığı duyurdu ve yasal işlem başlattı.

Abone ol

VENEZUELA hükümeti General Motors fabrikalarına el koydu. Firmanın, Valencia bölgesinde yer alan tüm fabrikalarına el konulmasının 2 bin 768 işçi ve 79 bayi için onarılması zararlara yol açacağı bildirildi.

General Motors'un Valencia bölgesindeki yer alan fabrikalarına el konulmasınınn ardından firma şu açıklamalarda bulundu:

"Dün, General Motors Venezolana fabrikasına beklenmedik şekilde kamu otoritesi tarafından el konuldu. Buna ek olarak, araçlar gibi başka varlıklar da kamu otoriteleri tarafından illegal olarak fabrikadan alındı"

Yapılan açıklamada, tesise el konulmasının 2 bin 768 işçi ve 79 bayi için onarılması zararlara yol açacağı da savunuldu.

Ülkenin ekonomik krizi, gıda üreticileri ve ilaç firmaları da dahil olmak üzere diğer birçok ABD şirketine zarar verdi. Venezuela operasyonlarını giderek artan sayıda kendi konsolide hesaplarından çıkarıyorlar.