BIST 9.524
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.487,67
HABER /  GÜNCEL

Genelkurmay'ın bedelli için çekinceleri var!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'na bedelli askerlikle ilgili brifing vermeye hazırlanan Genelkurmay'ın, 4 çekincesinin olduğu öğrenildi.

Abone ol

Bedelli askerlik hükümet kanadından gelen açıklamalar da beklentinin büyümesine neden oluyor. Son olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu Genelkurmayş başta olmak üzere ilgili kurumlardan kapsamlı brifing aldıktan sonra karkar vereceğini açıklamıştı.

Başbakan Davutoğlu’na bedelli askerliğe ilişkin kapsamlı bir brifing sunmaya hazırlanan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in askerin bedelli konusundaki 4 çekincesini ileteceği öğrenildi.

BAKAYA VE KAÇAK ARTIYOR

Buna göre, bedelli askerliğe ilişkin kamuoyunda süregiden tartışmaların yükümlülerin kışlaya teslim olmalarını engellediği ve bakaya ile yoklama kaçağı sayısını gün geçtikçe artırdığı anımsatılacak, bu tartışmalara son noktanın konulması talep edilecek.

SINIRIMIZDA KRİZLER VAR

Bu durum nedeniyle TSK’nın kimi celp dönemlerinde ihtiyacının altında asker temin edebildiği anımsatılacak. Askeri yetkililer, brifingde Suriye ve Irak’ta bir süredir devam eden sınırdaki çatışmalar nedeniyle asker ihtiyacının bölgede üst düzeyde olduğuna işaret edecek ve bu dönemde askerdeki er ve erbaş sayısının azalmasının doğru olmadığını vurgulayacak.

SÜRE DÜŞTÜ PLANI ONA GÖRE YAPTIK

Zorunlu askerlik uygulamasında yükümlülüğün 2014 başında 15 aydan 12 aya düşürüldüğüne dikkati çekecek olan yetkililerin, bu düşüş nedeniyle askeri personel sayısının azaldığını ve TSK’nın yapısının bu sayı hesaba katılarak yenilendiğini anlatacağı ifade ediliyor.