BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Genelkurmay'dan son dakika Kobani açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye tarafına geçmeye çalışan PYD mensubu 5 teröristin, 3 adet Kaleşnikof piyade tüfeği ile birlikte yakalandığını duyurdu.

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı, bugün, Jandarma ve Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından, Şanlıurfa'da, Suriye'den Türkiye tarafına geçmeye çalışan PYD mensubu 5 teröristin, 3 adet Kaleşnikof piyade tüfeği ile birlikte yakalandığını açıkladı.

Ayrıca bazı illerdeki okullara saldırıda bulunan terörist gruplar, okullar, Atatürk büstü ile Türk bayraklarını yaktı.

OKULLARA SALDIRDILAR

Genelkurmay’dan yapılan yazılı açıklamada bugün ve dün Bingöl, Van, Siirt, Ağrı ve İzmir illerinde yaşanan olaylara ilişkin bilgi verildi. Açıklamaya göre; saat 15.45 sıralarında Bingöl Genç ilçesi Yeniyazı köyünün yolunu yapan bir iş makinesi bölücü terör örgütüne mensubu 3 terörist tarafından yakıldı. Bölücü terör örgütüne müzahir gruplar tarafından dün saat 10.30 sıralarında Van merkezde, Serhat Koleji ve Kevenli TOKİ İlköğretim Okulu'na taşlı saldırıda bulunuldu ve söz konusu okullarda maddi hasar meydana geldi.

ATATÜRK HEYKELİ YAKILDI 

Dün saat 10.30 sıralarında bölücü terör örgütüne müzahir 100-150 kişilik bir grup tarafından, Van Başkale ilçe merkezinde bulunan Atatürk heykeli yakıldı. Aynı gün saat 15.00 sıralarında bölücü terör örgütüne müzahir bir grup tarafından, Siirt merkezde; Milli Egemenlik İlköğretim Okulu, Süleyman Demirel İlköğretim Okulu, Şehit Komiser Osman Demir İlköğretim Okulu, Gazi İlköğretim Okulu, Vali Mehmet Suer Ortaokulu ve İhsan Süreyya Anaokuluna taşlı saldırıda bulunuldu.

AĞRI'DA DA SALDIRDILAR

Söz konusu okullarda maddi hasar meydana geldi. Saat 14.20 sıralarında bölücü terör örgütüne müzahir 300-400 kişilik bir grup tarafından, Siirt Kurtalan ilçesinde Sümer İlköğretim Okulu'na taşlı saldırıda bulunuldu. Söz konusu okulda maddi hasar meydana geldi. Aynı gün saat 10.00 sıralarında bölücü terör örgütüne müzahir 400-500 kişilik bir grup tarafından, Ağrı/Doğubayazıt'ta Kurtuluş İlköğretim Okulu'nun bahçesinde bulunan Atatürk büstüne ve Türk bayrağına saldırıda bulunuldu. Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesi ile Atatürk büstü ve Türk bayrağı muhafaza altına alındı.

Saat 18.00 sıralarında bölücü terör örgütüne müzahir 150-200 kişilik bir grup tarafından İzmir Konak Kadifekale Şehitliği'nde bulunan bir Türk bayrağı direğinden indirilerek yakıldı.