BIST 9.056
DOLAR 32,31
EURO 35,12
ALTIN 2.301,95
HABER /  GÜNCEL

Genelkurmay'dan gizli tanık açıklaması geldi

'Askeri Yargıtay'da üye olarak görev yapan bir kişi gizli tanık sıfatıyla ifade verdi' iddiaları üzerine Genelkurmay Başkanlığı yazılı açıklama yaptı.

Abone ol

Genelkurmay Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse'nin avukatı Sönmez Ahi, Askeri Yargıtay üyeleri ve Genelkurmay Adli Müşavirine yönelik basında yer alan iddialarla ilgili yargısal süreç başlatıldığını bildirdi.

Köse'nin vekili avukat Sönmez Ahi'nin imzasını taşıyan açıklamada, dün ve bugün bazı basın yayın organlarında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Askeri Yargıtay üyesi olduğu belirtilen bir kişinin gizli tanık olarak ifade verdiği belirtilerek beyanların haberleştirildiği anımsatıldı.

Söz konusu kişinin ifadesinde yer aldığı belirtilen iddialarla aynı içerikli sahte isimli ihbar mektuplarının daha önce Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ve Genelkurmay Başkanlığı gibi değişik birimlere gönderildiği belirtilen açıklamada, hiçbir delile dayanmayan soyut nitelikteki iddiaları içeren ihbar mektuplarını gönderenlerin tespiti amacıyla Mayıs 2014'te Genelkurmay Askeri Savcılığına soruşturma emri verildiği, soruşturma sonucunda mektupları gönderen kişilerden birinin Askeri Yargıtay üyesi, diğerinin de Askeri Yargıtayda "resmi belgede sahtecilik" suçundan yargılanan emekli bir askeri hakim olduğunun tespit edildiği kaydedildi.

Soruşturma dosyasının Askeri Yargıtay Başkanlığına gönderildiği ifade edilen açıklamada, Askeri Yargıtay üyesi hakkında Askeri Yargıtay Genel Kurulunca Eylül 2014'te disiplin/ceza soruşturması başlatılmasına karar verildiği bildirildi.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Askeri Yargıtay üyeleri ve Genelkurmay Adli Müşavirine yönelik basında yer alan iddialar söz konusu ihbar mektuplarına dayanmaktadır. İhbar mektuplarında yer alan iddialar ile gizli tanık olarak ifade verdiği belirtilen kişinin ileri sürdüğü iddialar aynı mahiyette olduğundan gizli tanığın ihbar mektuplarını gönderdiği tespit edilen kişi olduğu anlaşılmıştır.

Bu kişi/kişilerin Askeri Yargıtayda devam eden disiplin ve adli soruşturmaları/yargılamaları etkileme/baskı altına alma maksadıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak 'paralel yapı' iddialarıyla ilgili devam eden soruşturma kapsamında ifade verdikleri düşünülmektedir.

Bu kişilerin şahsi menfaatleri doğrultusunda gerçeklerle hiçbir ilgisi olmayan, mesnetsiz iddiaları kendileri hakkında yapılabilecek adli/idari işlemleri etkisiz kılma ve bu süreçte yer alan tüm personeli itibarsızlaştırma amacına yönelik olarak tekrar tekrar gündeme getirdikleri anlaşılmaktadır. Konu ile ilgili olarak gerekli yargısal süreç başlatılmıştır."