BIST 9.441
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.499,10
HABER /  GÜNCEL

Genelkurmay'dan adil yargı çıkışı

Genelkurmay, internet sitesinden yaptığı açıklamada, Balyoz davasının gidişatı hakkında önemli açıklamalarda bulundu

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı, Balyoz davasıyla ilgili delillerin sahte olduğu yönündeki iddiaları değerlendirildi.

Genelkurmay'ın internet sitesinde yapılan açıklamada, basında yer alan haberlere değinilirken, haberlerin, adil yargılamayı etkileyebileceği vurgulanıyor.

Genekurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

SAHTE DELİL İDDİALARINA SON NOKTA KONULDUĞU YÖNÜNDE HABERLER YAPILIYOR

“Bazı basın ve yayın organlarında ve internet ortamında, kamuoyunda ‘Balyoz Davası’ olarak isimlendirilen İstanbul 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesinde görülmekte olan kovuşturmada Genelkurmay Başkanlığının gönderdiği orijinal belgelerin Balyoz delillerinin sahte olduğu iddialarını çürüttüğü ve sahte delil iddialarına son noktayı koyduğu yönünde haberler yapıldığı görülmüştür.

MAHKEMEYE GEREKLİ BİLGİ VERİLMİŞTİR

İstanbul 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesinin 26 Mart 2012 tarihli yazısı ile, bir kısım belgelerin asıllarının bulunup bulunmadığının araştırılması Hava Kuvvetleri Komutanlığından talep edilmiştir. Sadece Mahkemenin göndermiş olduğu toplam 35 evrak ile sınırlı olmak üzere, 05 Haziran 2012 tarihli yazıyla; asılları mevcut olan, imha edilmiş olan ve hiç kaydı bulunmayan evrak şeklinde tasnif edilerek talepte bulunan Mahkemeye gerekli bilgi verilmiştir.

HABERLER ADİL YARGILAMAYI ETKİLEYEBİLİR

Bu tür haberlerin; halen devam etmekte olan davada adil yargılamayı etkileyebileceği ve ayrıca yargılanmakta olan kişilerin Anayasa ile güvence altına alınmış olan masumiyet karinesini zedeleyebilecek bir mahiyette olduğu değerlendirilmektedir.”