BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.425,40
HABER /  GÜNCEL

Genelkurmay'da gizli zirvede ne konuşuldu?

17 Aralık Operasyonu'ndan 1 gün sonra Genelkurmay'daki sır zirvede ne konuşuldu? İşte detaylar...

Abone ol

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç 6 ay önce mahkeme binasında Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve ekibi için yemek verdi.

Başbakan Tayyip Erdoğan ve Başdanışman Yalçın Akdoğan’ın, “Devlet içinde çete var, askere kumpas kuruldu” açıklamalarının öncesinde 18 Aralık’ta bu kez Orgeneral Özel, AYM üyelerini Genelkurmay Karargahında ağırladı.

Peki yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan 1 gün sonra Genelkurmay'da yapılan sır zirvede ne konuşuldu?

Hürriyet si yazarı Taha Akyol, zirvede konuşulanları Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e sordu ve konuşulanları köşesinden aktardı.

20061.jpg

İşte o zirvede konuşulanlara ilişkin ilk bilgiler...

YARGI KONUŞULMADI

Sayın Haşim Kılıç’tan bilgi vermesini rica ettim. Kılıç, “Tamamen nezaket ilişkileri” diyor. Fakat yargıyla ilgili hiçbir konu görüşülmedi mi?

Sadece bir astsubayın disiplin gerekçesiyle ordudan ihraç edilmesini “bireysel başvuru” sürecinde Anayasa Mahkemesi hak ihlali

saymış, yemekte askeri yargıdan bir hukukçu bunun askeri disiplin yargılamalarını olumsuz etkileyebileceğini söylemiş. Karara bağlanmış bir konu olduğu için üzerinde bile durulmamış.

Bireysel başvurulara zaten daireler bakıyor, daire toplantılarına Haşim Kılıç katılmıyor.

‘KUMPAS’ GÖRÜŞÜLDÜ MÜ?

Son günlerde “Milli orduya kumpas kurdular” şeklindeki siyasi polemik söylemi, Ergenekon ve Balyoz tartışmalarını canlandırdı. Bu konuda Anayasa Mahkemesi’ne yapılmış bireysel başvurular da var. Bu dava ve başvurular yemekte gündeme geldi mi?

Kılıç, “Tek kelime dahi konuşulmadı” diye cevap verdi:

“Sayın Özer yargıçlarla, böyle konuları konuşmamak gerektiğini takdir edecek bir dikkate ve nezakete sahip, uygun olmayacağını elbette bilir. Tek kelime etmedi. Bizler de önümüze gelmiş ya da gelme ihtimali olan konuları görüşmeyiz zaten.”

Ne konuşuldu o zaman?

Genel sohbet... Org. Özel, gündemdeki bir konu olarak, paralı askerlik için 40 bin başvuru beklenirken bunun 3 binde kaldığını, niye rağbet görmediğini araştırdıklarını söylemiş... Güneydoğu’da güvenlik durumundan bahsetmiş.

Bunların mahkemeyle ilgisi yok.