BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,84
ALTIN 2.435,29
HABER /  GÜNCEL

TSK'nın gizli örgütü deşifre oldu

Zirve katliamının planlayıcısı olduğu iddia edilen ve Genelkurmayın böyle bir birimimiz yok dediği TUSHAD'a dair belgeler davanın ek iddianamesine girdi.

Abone ol

Taraf gazetesinden Bahar Kılıçgedik'in haberine göre Tarsus Kilisesi'ne papaz olarak sızan İlker Çınar'ın "Ben TSK ile ilişkili olan TUSHAD'a bağlı çalışıyorum" demesiyle ortaya çıkan birimi Genelkurmay reddetmişti.

KİMLİK VE YAZIŞMALAR

EK iddianamede İlker Çınar'ın TUSHAD belgeleri var. Birim, basında deşifre olunca faaliyeti durdursa da personeli dağıtmamış.

Ergenekon soruşturmasını yürüten savcı Zekeriya Öz’e 2008’de ifade veren Tarsus Protestan Kilisesi eski başpapazı, istihbaratçı uzman çavuş İlker Çınar, “Ben TUSHAD’a bağlı çalışıyorum. Bu birim TSK ile bağlantılıdır. Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Uğur Mumcu, Muammer Aksoy ve Gaffar Okkan cinayetleri, TUSHAD’a bağlı ‘siyah kuvvetler’ tarafından işletildi” itirafında bulunmuştu. İstanbul Başsavcılığı, Genelkurmay’a TUSHAD’ın varlığını sordu. Genelkurmay Ceza Huk. İşl. Ş. Md. Hâkim Albay Şakir Aytaş imzalı 17 Ocak 2011’de verilen yanıtta, “Genelkur. Bşk.lığı ve MSB Karargâhı ile buna bağlı birimlerde ‘Türkiye Ulusal Stratejiler ve Harekât Dairesi’ isimli bir birimin halihazırda mevcut olmadığı, ekte mevcut olan kayıtlar incelendiğinde (1999 yılından bu güne kadar) anılan isimde bir birimin teşkil edilmediği tesbit edilmiştir” dendi. Ancak ek iddianamede, İlker Çınar’ın TUSHAD kimliği yer aldı. “Özel Kuvvetler, Beyaz Birliği” adına verilen kimlikte “T.C. Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye Ulusal Stratejiler ve Harekât Dairesi, Özel Kuvvetler, Beyaz Birim, Adı: İlker Soyadı: Çınar, Görevi: İstihbarat, Sicil: 1992/3276-2594326” yazıyor.

MERKEZ ÜSSÜ TARSUS

CD’deki belge içeriğinde TUSHAD’çıların kimlerle irtibat halinde olacağı sıralanıyor: “Ülke genelinde yapılacak çalışmanın merkez üssü olarak Mersin İli Tarsus İlçesi olacak. MİT’e yapacağınız bilgilendirme ile saha çalışmanızı başlatmış olacaksınız. Saha çalışması içinde Mersin İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı olarak görev yapan S.Y.A isimli kişi ile irtibatlaşarak saha çalışması yapacaksınız. Yapacağınız bu dayanışma ile misyonerlik faaliyetlerinin bölücü ve yıkıcı yönünü gösteren belgeler Emniyet Genel Müdürlüğü’nde bulunacaktır. Medya başlangıcını Zekeriya B., Hulki C. ile irtibatlaşacaksınız. Tarsus Belediye Başkanı B.K size teknik ve mali desteği sağlayacaktır. ATO Başkanı Sinan A. ortak çalışma yapmanız konusunda bilgilendirilmiştir.”