BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.309,84
HABER /  GÜNCEL

Genelkurmay Başkanı'ndan 29 Ekim mesajı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Abone ol

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında, 'barış ve huzur' vurgusu yaptı.

Özel, mesajında, "TSK'nın barış ve huzurun teminatı olmaya devam edeceğini vurgulayarak, "Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; Cumhuriyet'in temel değerlerine ve kazanımlarına tam bir inançla bağlı, silah arkadaşlığı duygusu, birlik ve beraberlik ruhu ile kenetlenmiş, nitelikli ve çağdaş yeteneklerle donanmış personeliyle, ülkenin muhafazasında kendisine düşen görev ve sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirmeye, uluslararası alanda da giderek yükselen bir profil sergileyerek bölgesindeki barış ve huzurun teminatı olmaya devam edecektir" dedi.

"CUMHURİYET, HER TÜRLÜ TEHDİDE KARŞI KOYMANIN EN BÜYÜK GÜVENCESİ"

Cumhuriyet'in her türlü tehdide karşı koymanın en büyük güvencesi olduğunu belirten Özel, "Türk milletinin özgüvenini ve hep birlikte güçlü yarınları kurma iradesini yansıtan Cumhuriyet; hem her alanda ilerlemenin kaynağı hem de çatısı altında toplananları her türlü tehditten koruyarak ulusal birlik ve beraberliğin sağlanmasının en büyük güvencesi, milletimizi muasır medeniyet seviyesine ulaştıracak adımların en önemlisi olmuştur" dedi.

Cumhuriyetimizin 91'inci kuruluş yıl dönümünün kutlanacak olmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Özel, "Bugün, aziz milletimizin, Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, "Ya istiklâl ya ölüm" parolasıyla başlattığı ve bütün imkânsızlıklara rağmen büyük fedakârlık ve kahramanlıklar göstererek eşsiz bir zaferle taçlandırdığı Kurtuluş Savaşı'nın neticesinde kurulan ve kendi vatanı üzerinde bağımsız yaşama iradesinin vücut bulduğu bir eser olan Cumhuriyetimizin 91'inci kuruluş yıl dönümünü kutlamanın kıvancını yaşıyoruz. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir." esası üzerine inşa edilen Türkiye Cumhuriyeti, günümüzde evrensel bir nitelik kazanan bu ilkeyi bayraklaştıran devletlerden biri olarak Türk ve dünya tarihinde özel bir yere sahiptir. Zira milletimizin modern dünya milletleri arasındaki yerini almasını sağlayan Atatürk İnkılâplarının en büyüğü; millî egemenliğe dayalı, tam bağımsız, çağdaş, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasıdır" ifadelerini kullandı.

"YEGÂNE SİYASAL REJİM CUMHURİYET"

Cumhuriyet ve demokrasiye vurgu yapan Özel, "Bugün, çevremizdeki coğrafyayı ve yaşanılan olayları dikkatle irdelediğimizde, Büyük Devlet Adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün o gün ortaya koyduğu bu iradenin anlam ve değeri daha net olarak anlaşılmaktadır. Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye'yi modern bir devlet ve toplum yapısına sahip kılacak yegâne siyasal rejimin Cumhuriyet olduğu inancını taşımaktadır. Çünkü Cumhuriyet, milletin irade ve egemenliğini, vatandaşın devlete ve devletin vatandaşa karşı hak ve vazifelerini en ideal biçimde düzenleyen yönetim şeklidir. "Cumhuriyet rejimi demek, demokrasi sistemiyle devlet şekli demektir." Diğer bir deyişle, "Demokrasi prensibinin, en modern ve mantıki uygulanmasını sağlayan hükümet şekli, Cumhuriyet'tir" açıklamasında bulundu.

"CUMHURİYET, ÇATISI ALTINDA TOPLANANLARI HER TÜRLÜ TEHDİTTEN KORUYAN EN BÜYÜK GÜVENCE"

Cumhuriyet'in her türlü tehdide karşı koymanın en büyük güvencesi olduğuna vurgu yapan Özel, "Türk milletinin özgüvenini ve hep birlikte güçlü yarınları kurma iradesini yansıtan Cumhuriyet; hem her alanda ilerlemenin kaynağı hem de çatısı altında toplananları her türlü tehditten koruyarak ulusal birlik ve beraberliğin sağlanmasının en büyük güvencesi, milletimizi muasır medeniyet seviyesine ulaştıracak adımların en önemlisi olmuştur" ifadelerini kullandı.

"TSK BARIŞ VE HUZURUN TEMİNATI OLMAYA DEVAM EDECEKTİR"

TSK'nın barış ve huzurun teminatı olmaya devam edeceğini vurgulayan Özel, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; Cumhuriyet'in temel değerlerine ve kazanımlarına tam bir inançla bağlı, silah arkadaşlığı duygusu, birlik ve beraberlik ruhu ile kenetlenmiş, nitelikli ve çağdaş yeteneklerle donanmış personeliyle, ülkenin muhafazasında kendisine düşen görev ve sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirmeye, uluslararası alanda da giderek yükselen bir profil sergileyerek bölgesindeki barış ve huzurun teminatı olmaya devam edecektir" açıklamasında bulundu.

"KÖY KORUCULARIMIZIN VE YÜCE MİLLETİMİZİN CUMHURİYET BAYRAMI'NI EN İÇTEN DİLEKLERİMLE KUTLUYORUM"

Özel, "Şehit ve gazilerimizin kıymetli aile fertlerinin, hayatta olan kahraman gazilerimizin, Silahlı Kuvvetlerimizin fedakâr mensuplarının, değerli aile bireylerinin, emekli mensuplarımızın, köy korucularımızın ve yüce milletimizin Cumhuriyet Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, kendilerine başarı, sağlık ve mutluluk dolu güzel günler diliyorum" dedi.