BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,24

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar kimdir?

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar kimdir?

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar oldu. Kara Kuvvetleri Komutanlığına ise Salih Zeki Çolak getirildi.

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar kimdir?

1972'de Kara Harp Okulu'ndan, 1973'te de Piyade Okulunu tamamladı. 1980 yılına kadar Türk Kara Kuvvetleri bünyesinde çeşitli birliklerde takım ve bölük komutanı olarak görev yaptı. 1982'de Kara Harp Akademisi'ni tamamladıktan sonra 7. Piyade Alayı'nda karargâh bölük komutanlığı yaptı. Daha sonra 12. Piyade Tümeni Lojistik Şube Müdürlüğü, Genelkurmay Genel Sekreterliğinde Plan Subaylığı, Kara Harp Akademisi öğretim üyeliği, Güney Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı'nda istihbarat subaylığı, Kara Kuvvetleri Genel Sekreterliği'nde plan subaylığı, Genelkurmay Özel Kalem Müdürlüğü ve Bosna-Hersek Türk Kuvvetleri Komutan Yardımcılığı gibi görevlerde bulundu.

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar kimdir?

1998 yılında tuğgeneralliğe terfi etti. Tuğgeneral olarak 51. İç Güvenlik Piyade Tugay Komutanlığı, Güney Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanlığı Plan ve Prensipler Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2002 yılında tümgeneralliğe terfi etti. Tümgeneral olarak Kara Harp Okulu Komutanlığı ve Kara Harp Akademisi Komutanlığı görevlerini yürüttü. 2007 yılında korgeneralliğe terfi etti. Korgeneral olarak Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı ve 3. Kolordu Komutanlığı görevlerinde bulundu.

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar kimdir?

2011 yılında orgeneralliğe terfi etti. Orgeneral rütbesi ile 2011-2013 yılları arasında Genelkurmay II. Başkanlığı görevini yürüttü. 2013 yılı Ağustos ayında itibaren olmak üzere Türk Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atandı.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar kimdir?

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre; Bir oğlu uluslararası ilişkiler-ekonomi temeline dayalı Amerika-İngiltere ekseninde eğitimini devam ettirirken, kızı da Hacettepe Tıp Fakültesi mezunu bir doktor. Fakat en belirgin özelliklerinden biri de lojmanının olduğu Köşk bölgesinde yaptığı uzun yürüyüşler ve taviz vermediği diyeti. Bunu çevresindeki personele de neredeyse emir vererek uygulatmaya çalışıyor.