BIST 9.802
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.430,37
HABER /  GÜNCEL

Genelkurmay: 41 terörist öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı, Kandil ve Şırnak / Uludere'de PKK'ya karşı yapılan operasyonlarla ilgili açıklama yaptı.

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı, Kandil ve Şırnak / Uludere'deki operasyonlarda toplam 41 terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Irak'ın kuzeyi Kandil'de ve Şırnak'ın Uludere ilçesinde terör örgütü unsurlarına karşı hava ve kara operasyonları gerçekleştirildi.

ULUDERE'DE 12, KANDİL'DE 29 TEÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

TSK'nın internet sitesinden yapılan açıklamada "Şırnak / Uludere İlçesi Karaçalı Tepe Bölgesinde bulunan emniyet unsurlarına, Irak Kuzeyinden Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce yapılan saldırıda bir Jandarma Uzman Çavuş yaralanmıştır. Bölgede karadan ve havadan yapılan operasyon sonucunda 12 terörist etkisiz hale getirilmiştir." denildi.

Savaş uçakları ayrıca örgütün merkezi olarak kabul edilen Kandil'de PKK hedeflerini de vurdu. Genelkurmay yaptığı açıklamada "Irak kuzeyinde bulunan Bölücü Terör Örgütü hedeflerine, 20-21 Ağustos 2015 tarihlerinde düzenlenen hava harekâtları sonucunda ilk tespitlere göre toplam 29 Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hâle getirilmiştir." ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Uludere Karaçalı Tepe Bölgesi'ndeki emniyet unsurlarına, Irak'ın kuzeyinden bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan saldırıda bir jandarma uzman çavuş, Van'ın Gevaş ilçesi Yoldöndü Jandarma Karakol Komutanlığı asayiş yol kontrol noktasına da bomba yüklü aracın patlatılması sonucu bir jandarma astsubay ve bir jandarma er yaralandı, olayla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı.