BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.496,71
HABER /  GÜNCEL

Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018

24 Haziran 2018 milletvekili genel seçimi ile yeni milletvekilleri belli olacak. 27. Dönem milletvekilleri ve AK Parti (AKP) CHP, HDP, MHP, İYİ Parti oy sonuçları merak konusu. Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı oy dağılımı da meclisin yapısını belirleyecek.

Abone ol

Türkiye24 Haziran 2018 Genel Seçimleri Meclis'teki oy dağılımı açısından çok önemli. Meclis çoğunluğu Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasındaki oy yarışı ile netleşecek. 27. Dönem Milletvekillerini belirleyecek Genel Seçimler için yurt içinde toplam 56 milyon seçmen 180 bin 65 sandıkta oy kullanacak.

Türkiye 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne AK Parti, CHP, HDP, HÜDA PAR, İYİ Parti, MHP, Saadet Partisi ile Vatan Partisi katılıyor.  BBP'nin adayları AK Parti, DP'nin adayları ise İYİ Parti listelerinden seçime giriyor. 2018 seçimlerinde ittifaklar çekişecek. Cumhur ittifakı AK Parti ve MHP Millet İttifakı ise CHP, Saadet Partisi ve İyi Parti'den oluşuyor.

Türkiye 27. dönem milletvekili genel seçim sonuçları ve cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları 24 Haziran 2018 seçim akşamı bu linkteki canlı yayın sayfasında olacak.

SON SEÇİM SONUÇLARI : 7 Haziran seçimlerinden koalisyon çıkınca 1 Kasım 2015 tarihinde tekrar seçime gidildi. 26. dönem milletvekili genel seçimlerinde AK Parti 317 milletvekili çıkarmışdı. Oy oranı olarak ikinci sırada yer alan CHP 134 milletvekili alırken MHP 40 milletvekilinde kalmış ve 59 millekvekili çıkaran HDP'nin gerisine düşmüştü.

SEÇİM GÜNÜ : Seçmenler oy verme günü, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, nüfus cüzdanı, geçici kimlik belgesi, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki belgeyi yanında bulunduracak. Seçmen bilgi kağıdı gelmeyen kayıtlı seçmenler, bu belgelerden birisiyle oy kullanabilecek.

Üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası olmayan resimli ve resmi bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için, bu belgelerin yanında ayrıca seçmen bilgi kağıdını veya nüfus müdürlüklerince verilmiş nüfus kayıt örneğini ibraz etmesi şart olacak. 

Cep telefonuyla kabine girilmeyecek : Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasak olacak. Bu tür cihazlar, oy verme işlemi bittikten sonra iade edilmek üzere sandık kuruluna bırakılacak. Sandık kurulunun görev yaptığı yerde cep telefonu ile görüşme yapmak yasak olacak.