BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.428,53
HABER /  SEÇİM

Genel seçim anket sonuçları Erdoğan mı Davutoğlu mu?

2015 genel seçim anket sonuçlarına göre seçmenin siyasi lider tercihi kim? ORC seçmene sordu Erdoğan mı Davutoğlu mu? İşte sonuçlar...

Abone ol

İNTERNETHABER

ORC Araştırma'nın "Türkiye'nin Siyasi Gündem Araştırması-Aralık 2014" anketlerinin sonuçları yayınlandı. 

15-20 Aralık tarihleri arasında 33 ilde, 3 bin 860 kişiyle yapılan ankette, seçmene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun siyasi performansları soruldu. 

Anket sonuçlarına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı beğenenlerin oranı Davutoğlu'nu beğenenlerden 7 puan fazla çıktı.

"Cumhurbaşkanlığı görevine başladığı günden bu yana değerlendirdiğinizde Recep Tayyip Erdoğan'ı başarılı buluyor musunuz?" sorusuna katılımcıların yüzde 57.4'ü evet yanıtını verirken, 'hayır beğenmiyorum' diğenlerin oranı yüzde 37'de kaldı. 

2015 genel seçim anket sonuçları orc erdoğan oy oranı.jpg 

Ankette "Başbakanlık görevine başladığı günden bu yana değerlendirdiğinizde Ahmet Davutoğlu'nu başarılı buluyor musunuz?" sorusuna ise katılımcıların yüzde 50,5'i 'evet' yanıtı verdi. Davutoğlu'nu beğenmediğini dile getirenlerin oranı ise yüzde 44.2 oldu. 

2015 genel seçim anket sonuçlar orc davutoğlu oy oranı.jpg 

SEÇMEN ÇÖZÜM SÜRECİ İÇİN NE DEDİ?

Anketin son bölümünde ise AK Parti'nin seçimlerde oy oranı üzerinde belirgin etkisi olacak olan 'Çözüm Süreci' soruldu. Anket sonuçlarına göre seçmen çözüm süreci için hükümete desteğini sürdürüyor. Ankette çözüm sürecini destekleyenlerin orası yüzde 59,5 olurken, desteklemediğini söyleyenlerin oranı yüzde 40,5 olarak belirlendi.

2015 genel seçim anket sonuçları orc çözüm sürecini destekliyor musunuz.jpg