BIST 8.746
DOLAR 32,34
EURO 35,17
ALTIN 2.241,75
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Genel Başkan Yardımcısı Çalık Mavi Ev’i ziyaret etti

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık’a, Alzheimer hasta ve hasta yakınlarının buluşma merkezi olan Mavi Ev’i gezdirdi.

Abone ol

Çalık, Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya’ya kazandırdığı ve adını kazandığı ödüllerle tüm Türkiye’ye duyuran Mavi Ev’e tam not verdi. 

AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Milletvekilleri Atay Uslu, Mustafa Köse, Gökçen Enç ve Ak Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Mavi Ev Bilimsel Danışmanı Prof. Dr. İsmail Tufan, Alzheimer hasta ve hasta yakınlarının buluşma merkezi olan Mavi Ev’i ziyaret ederek yaşlılarla sohbet etti. Yaşlı bireyler kendilerine gösterilen ilgiden oldukça memnun kaldı.

ANTALYA’DA YAŞLILIK ORANI 11,9

Mavi Ev’in nüfusu giderek yaşlanan Türkiye’de örnek bir merkez olduğunu belirten Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık,  “2030 ve 2070 projeksiyonlarında Türkiye’nin yaşlı bir nüfusa sahip olacağı öngörülüyor. Antalya’nın nüfus ve demografik yapısına baktığımızda Türkiye ortalaması yaşlı nüfusta 8,2 iken Antalya’da 11,9. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere Antalyalı kardeşlerimiz, milletvekili arkadaşlarımız bu konunun farkındalar ve birçok konuda çalışma yapmış durumdalar. Bugün ziyaret ettiğimiz Mavi Ev projesi de özellikle Demans hastalarımız ve Alzheimer hastalarımızın hem tedavi edildiği hem de aktif yaşlanabildikleri bir merkez haline gelmiş durumda” dedi.

YAŞLI TURİZMİNİN CENNETİ ANTALYA 

Çalık şöyle devam etti; “Antalya özellikle uluslararası yaşlı turizminin cenneti haline gelebilecek bir mekan oluşturuyor. Bu vesile ile de Antalya’da yaklaşık 2500 öğrencisinin olduğu bir yaşlı üniversitesi,  gündüz saatlerinde normal müfredatına devam ederken, saat 17.00’den sonra 65 yaş üstü bireylerimize, vatandaşlarımıza büyüklerimize üniversite olarak hizmet veriyor. Bu Türkiye’de bir ilk. Antalya’da da yapılan bu hizmetin tüm Türkiye’ye örnek olması gerekiyor”

HAYAT DOLU YAŞAYAN BİR MERKEZ 

Mavi Ev’in kurucusu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise, şunları söyledi; “Gerçekten buradaki Mavi Ev diye isimlendirdiğimiz Alzheimer ve yaşlı vatandaşlarımızın buluşma noktası haline gelen proje, Türkiye’de örnek bir hale geliyor. Ben öncelikle başta Prof. Dr. İsmail Tufan Hocamıza ve üniversitemizde bu işe emek veren tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. Avustralya’dan Melbourne Üniversitesi Prof Dr. Terence Seedsman açılışımıza gelmişti ve bana teknik olarak Mavi Ev’in bu konuda dünyadaki en iyilerden bir tanesi olduğunu söylemişti. Burada şimdi görüyoruz ki yaşayan bir merkez olarak da içi hayat dolu bir çalışma yürütülüyor. Biz de bundan onur duyuyoruz”