BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.440,73
HABER /  GÜNCEL

Genel Başkan şehit cenazesinde bayıldı

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Afyonkarahisar'da Şehit Piyade Üsteğmen Sami Çiftçi'nin cenaze namazı kılmak için saf tuttuğu sırada fenalaşarak yere düştü.

Abone ol

Başını tabuta çarpan ve sol kaşı açılan Uysal, bayıldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit düşen Piyade Üsteğmen Sami Çiftçi, binlerce kişinin katılımıyla son yolculuğuna uğurladı.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda şehit düşen askerlerden 32 yaşındaki Piyade Üsteğmen Sami Çiftçi'nin cenazesi, askeri uçakla saat 13.30'da Diyarbakır'dan toprağa verileceği Afyonkarahsiar'a getirildi. Afyonkarahisar Askeri Havalimanı'nda düzenlenen tören ardından, şehidin cenazesi ailesi tarafından alınarak Afyonkarahisar Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Saat 16.00'da şehit Üsteğmen Çiftçi'nin cenazesi, ailesinin yaşadığı Nazmi Saatçı Mahallesi'ndeki evine getirildi. Şehidin annesi Hanım, babası Mehmet ve eşi Ayşe Çiftçi, gözyaşına boğuldu. Baygınlık geçiren şehidin yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti, sakinleştirici iğne yaptı. Şehit Üsteğmen Çiftçi'nin 5 yaşındaki kızı Zeynep ise, annesinin yanından hiç ayrılmadı. Helallik alındıktan sonra şehidin naaşı, cenaze aracına konularak tören yapılacak İmaret Camii'ne götürüldü. Şehidin evinin önünde toplanan yüzlerce kişi, bir süre cenaze aracıyla birlikte yürüdü. Üsteğmen Çiftçi'nin cenazesi uzun bir araç konvoyu eşliğinde camiye getirildi.

EŞİ VE KIZINDAN ŞEHİDE SON DOKUNUŞ

Şehit Üsteğmen Sami Çitfçi'nin tabutu başında askerler nöbet tutarken, oğlunun tabunun yanına giden baba Mehmet Çiftçi, "Oğlum beni bırakıp nereye gittin? Bir ses ver. Gittiğin yerden beni ara" diye ağladı. Kızı Zeynep ile birlikte eşinin Türk bayrağına sarılı tabutun yanına giden Ayşe Çiftçi de, "Aşkım beni bırakıp nereye gittin?" dedi. Bu sırada şehidin kızı Zeynep ise, "Anne ben babamı bırakıp gitmek istemiyorum" dedi. Daha sonra kızı ile birlikte tabutun yanında oturan Ayşe Çiftçi, eşinin fotoğrafını okşadı ve "Bak kızım baban burada" dedi.

Eşinin tabutunun yanına cenaze namazı öncesi tekrar yanındaki kadın astsubay ile birlikte son kez giden Ayşe Çiftçi, astsubaya "Başı burası mı diye" sordu. "Evet" yanıtını alan Çiftçi, "Bak halen sıcak. Sıcaklığımı hissediyor musun? Ben hissediyorum" dedi. Ardından eşinin tabutuna başını dayayan Ayşe Çiftçi, "Aşkım başımı yine senin başına dayadım. Başım yine başının üstünde" diye gözyaşı döktü.

Cenaze törenine, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Valisi İrfan Balkanlıoğlu, CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalletin Yılmaz, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Eğirdir Dağ Komando Okulu Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, askeri erkan, şehidin amcası Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Çiftçi, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı cenaze töreninde 'Kahrolsun PKK' ve 'Kana kan, dişe diş, intikam intikam' diye slogan atıldı.

Cenaze namazında başını tabuta çarpıp yere düşen Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, hastaneye kaldırıldı. Şehit Üsteğmen Sami Çiftçi'nin cenazesi İmaret Camii'nde ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Kocatepe Asri Mezarlığı'ndaki Hava Şehitliği'nde toprağa verildi.