BIST 9.652
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.498,66
HABER /  GÜNCEL

Gençleri arama çalışmalarına fırtına arası

Balıkesir Afet ve Acil Durum Müdür Vekili Günvaran, "Fırtınadan dolayı ekiplerimiz Erdek açıklarında arama çalışmalarına ara verdi" dedi.

Abone ol

İstanbul'da, 17 Ağustos'ta Kumburgaz sahilinden açıldıktan sonra kaybolan 5 gençten 4'ü için Erdekilçesi civarında yürütülen arama çalışmalarına denizdeki fırtına nedeniyle ara verildi.

Balıkesir Afet ve Acil Durum Müdür Vekili Muharrem Günvaran, gazetecilere yaptığı açıklamada, deniz bisikletiyle açıldıktan sonra kaybolan gençlerden birinin cesedinin, olaydan 6 gün sonra Marmara Adası sahilinde bulunduğunu hatırlattı.

Bundan dolayı çalışmaların Erdek açıklarında yoğunlaştırıldığını belirten Günvaran, bölgede fırtınanın etkili olduğunu anlattı.

Özellikle açıkta şiddeti artan fırtınanın, çalışmaları olumsuz etkilediğini dile getiren Günvaran, şöyle konuştu:

"Fırtınadan dolayı ekiplerimiz Erdek açıklarında arama çalışmalarına ara verdi. Meteoroloji Müdürlüğünden aldığımız bilgiye göre, Erdek ve çevresinde fırtına hafta başına kadar devam edecek. Böyle olması halinde arama çalışmalarına hafta başında yeniden başlayacağız. O zamana kadar ekiplerimiz bölgede olacak ancak denizde çalışma yapamayacak."

İstanbul Valiliği, Kumburgaz'da 17 Ağustos'ta deniz bisikletiyle açıldıktan sonra kaybolan gençlerin bulunması amacıyla video anonsu hazırladı.

Vatandaşlara yönelik anonsta şöyle denildi:

"17 Ağustos 2014'te Kumburgaz sahili açıklarında kaybolan 5 gencimizden 4'ünü arama ve kurtarma çalışmaları, devletimizin tüm imkanları kullanılarak aralıksız sürdürülmektedir. Kayıp gençlerin bulunmasına yardımcı olmak için sahillerimizde ve denizlerimizde görülecek şüpheli durumların Alo 158 Sahil Güvenlik ve Alo 155 Polis İmdat hatlarına bildirilmesi rica olunur."