BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,87
ALTIN 2.428,39
HABER /  MEDYA

Gencebay'dan yeni Türkiye şarkısı!

Orhan Gencebay, Habertürk TV'de Veyis Ateş'in sorularını cevapladı. Yaşamına dair hiç konuşulmayanları anlatan ve oldukça samimi açıklamalar yapan Gencebay, son albümünün Türkiye adlı parçasının da sözlerini paylaştı.

Abone ol

Orhan Gencebay, uzun yıllar sonra ilk kez bir TV programında hem hayatını hem de son dönemde yaşananları değerlendirdi. Hiçbir zaman siyasi olmadığını; ancak ülkede yaşanan olumsuzlukları müziğiyle protesto ettiğini ifade eden Gencebay, akil adamlar teklifini de ülke adına bir şeyler yapmak için kabul ettiğini söyledi.

Müzik dünyasının duayeni Orhan Gencebay, Habertürk TV'de yayınlanan Akılda Kalan programına konuk oldu. Veyis Ateş'in sorularını yanıtlayan Gencebay samimi açıklamalar yaptı.

"BENİM TANIDIĞIM AHMET KAYA..."

Tanıdığı Ahmet Kaya'nın ülkeyi bölmek gibi bir derdinin olmadığını ve oldukça hümanist birisi olduğunu söyleyen Gencebay, Neşet Ertaş ile 16-17 yaşlarında tanıştığını ve ölmeden bir hafta önce de telefonla konuştuğunu anlattı. İşte Gencebay'ın açıklamalarından bazı satır başları:

"TATSIZLIKLAR BİR GÜN BİTECEK"

"Amatör bir tarihçiyim. Ama dünyanın çok dönemlerinde bu gibi tatsız olayların olduğunu görüyoruz. Hiçbir zaman dinmediğini de görüyoruz. Anadolu'nun insanları binlerce yıl önce yaşayanların torunlarıdır. Her zaman güzellik, iyilik hakim olmuştur. Bizim yaşam tecrübemiz var. Her zaman pozitif bakıyorum. Tatsızlıklar bitecek bir gün.

NEŞET ERTAŞ'LA TANIŞMASI VE SON GÖRÜŞMESİ

Kasımpaşalı sevgili Ömer Gök ağabeyimizin saz yapım evi vardı. Onun dükkanında karşılaştık Neşet Ertaş'la. Duyuyordum polis radyosunda. Harika bir şeydi. Ben o zamanlar 16-17 yaşlarındayım. Orada tanıştık. Birbirimize icra ettik. İkimizin de gözleri doldu. Her ne kadar uzun yıllar görüşmesek de o dostluğumuz devam etti. Vefat etmeden önce yoğun bakımda aradım. Ölmeden 1 hafta önce. O söylemiş Orhan'la görüşeceğim dedi. Dedim Neşet'im çok büyük izler bıraktın, hatıralar bıraktın dedim. Ben ona iltifat ediyorum o da bana ediyor. Bir hafta sonra da kaybettik. Kırşehir'de toprağa verdik.

"VEYSEL BABA ÂMÂ AŞIKLARIN SONUNCUSUDUR"

Aşık Veysel'i dinlerken gözlerim dolu dolu dinlerdi. O bir Aşık'tı. Veysel Baba âmâ aşıkların sonuncularındandır. Yeni yapılar oluşturmaya çalıştım. Ne kadar yaptım. Bana göre yapacak çok şey var.

YENİ ALBÜMÜNDEN "CANIM TÜRKİYE'M"

Yeni albümde değişik eserler olacak. Aralarında sevdiğim bir bestem var "Canım Türkiye'm". Duyarlılığımıza hitap edebilcek bir beste diye düşünüyorum. Umarım halkımız çok sevecek.

İşte o şarkının sözleri;

Sen benim cennetim, hür vatanımsın
sen ecdadımın yadigarısın
varlığım uğruna armağan olsun
vatanım, toprağım
canım Türkiye'm
Hem ekmeğimsin, hem suyumsun,
vazgeçilmez namusumsun,
aşığınım dünya duysun
canım Türkiye'm
Uğrunda can veren canlarımızla
Çıktık sonsuza bayrağımızla
Allah'ın yolunda imanımızla
Biz bize yeteriz canım Türkiye'm
Hem ekmeğimsin, hem suyumsun,
vazgeçilmez namusumsun,
aşığınım dünya duysun
canım Türkiye'm