BIST 9.771
DOLAR 32,54
EURO 34,99
ALTIN 2.434,85
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Genç şairden alkışlanacak hareket

O genç bir şair. Adı Gülbari Arslan. Örnek bir projeye imza attı ve bakın kitabından gelecek olan geliri nereye bağışladı.

Abone ol

"Yağmur Gülü" adlı şiir kitabının yazarı Gülbari Arslan kitaptan elde edeceği tüm geliri şeker hastası çocukların tedavileri için kurulan bir derneğe bağışlayacak.

Genç isim bu konuya dikkat çekmek için düzenlenen pek çok programa katıldı.. Şeker hastalığı konusunda bilgilendirme yapılan ve şiirler okunan Kocaeli Körfez Yarımca Kültür Merkezi'nde "Bir Avuç Şeker" adı ile düzenlenecek etkinliğin sonuçlarından bir hayli memnun olan Arslan, çalışmalarına ara vermeden devam etmeyi sürdürüyor.

TÜRKİYE'DE ŞEKER HASTASI KAÇ ÇOCUK VAR?

Ülkemizde 18 yaş altında 17-18 bin civarında diyabetli çocuk olduğu tahmin ediliyor. Çocuklarda diyabet görece seyrek görülen bir hastalık olmasına karşın en önemli özelliği kronik (yaşam boyu süren) bir hastalık olmasından kaynaklanıyor. Diyabet çocukluk çağında görülen kronik hastalıkların başında geliyor. Çocuklarda diyabetin kontrol edilememesi durumunda erken yaşlarda böbrek yetmezliği, görme kaybı, sinir hücrelerinde zedelenme, erken kalp/damar hastalıkları görülüyor.

GÜLBARİ ARSLAN KİMDİR?

Ağustos 1988 de Kocaelide doğdu.. Memur baba ve ev hanımı annenin 3 çocuğunun sonuncusu.  İlk Orta ve lise öğrenimini İstanbulda , Üniversite eğitimini Kocaeli Üniversitesi Çevre Koruma Programında yaptı. Şu anda ise sigortacılık işleri yapıyor ve kitap yazıyor.