BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,91
ALTIN 2.427,09
HABER /  GÜNCEL

Genç kızın hayatı karardı

Tecavüze uğradığı hayatı karardı. Aksilikler bununla bitmedi. Kızın annesi yaşadığı dramı duruşmada anlattı.

Abone ol Karaman'da kızının 13 yaşındaki arkadaşına tecavüz ettiği gerekçesiyle yargılanan sanık, 9 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kızın annesi ise komşuları tarafından dışlandıklarını iddia ederek, sanığın akrabalarının tehdidine maruz kaldıklarını ileri sürdü.


Karaman Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına, 17 Ocak 2007'de kızının 13 yaşındaki ilköğretim öğrencisi sınıf arkadaşına tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanan sanık Osman K. (42), mağdur Ö.D. (14) ve annesi A.D. ile tarafların avukatları katıldı.

Cinsel istismara uğrayan Ö.D'nin annesi A.D, duruşmanın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahkemenin verdiği karara saygılı olduğunu ancak toplumun bir çocuğun kararan geleceğini hiçe sayarak kendilerini dışladığını söyledi. Tecavüz olayından sonra kabus dolu günler yaşadıklarını belirten A.D, şunları kaydetti:

APARTMANDA BİZİMLE KİMSE KONUŞMUYOR

''Aile olarak çocuğumuza sahip çıkıp destek olduk. Çünkü o kandırıldı. Mahkeme o şahsı suçlu bulup cezalandırırken biz de bazı insanlar tarafından bilinçli olarak dışlandık. Oturduğumuz apartmanda kimse bizimle konuşmuyor.

TEHDİT EDİLİYORUZ

Ev sahibimize bizi evden çıkarmaları konusunda baskı yapılıyor. Tutuklanan şahsın akrabaları tarafından tehdit ediliyoruz. En son kızım Ö.D, Osman K'nin bir yakını tarafından zorla arabaya bindirilerek şikayetten vazgeçmesi yönünde tehdit edildi. Bunları savcılığa bildirdik.''

Karaman'da, 17 Ocak 2007'de, 13 yaşındaki ilköğretim öğrencisi Ö.D, kız arkadaşının babasının hapla uyuttuktan sonra kendisine tecavüz ettiğini öne sürmüş, zanlı Osman K. çıkarıldığı mahkemece cinsel istismar, tecavüz ve küçük yaşta kızı alıkoyma suçlarından tutuklanmıştı.