BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.305,40
HABER /  MEDYA

Genç kız gecenin o saatinde dışarıdaysa...

Ayşe Arman, Bağdat Caddesi'nde 19 yaşındaki genç kıza tecavüz edilmesinden sonra sosyal medyada yazılanlara isyan etti.

Abone ol

Geçtiğimiz günlerde 19 yaşında bir kıza Bağdat Caddesi yakınında kendi oturduğu sokakta tecavüz edilmesi gündeme oturdu.

Olayın ardından yapılan yorumlar tartışma konusu oldu. Hürriyet yazarı Ayşe Arman, Twitter'da yapılan “19 yaşında bir “kız”, gece 03.00’te Bağdat Caddesi’nde ne tür bir eğlenceden dönebilir?” anketine tepki gösterdi.

"GECENİN O SAATİNDE DIŞARIDAYSA BAKİRE DEĞİL"

Anketi düzenleyenlere "Allah belanızı versin!" diyen Arman, tepkisini şöyle sürdürdü:

"Kız sözcüğünü de tırnak içine alıyor ki, “Gecenin o saatinde dışarıdaysa kız değil, bakire değil! E o zaman, ne var minibüsçüye de sesini çıkarmasa, onunla da cinsel ilişkiye girse!” demek istiyor.
“Yaşadığı her şey müstahak!” demek istiyor."

DAMACANA MİNİ ETEK Mİ GİYİYORDU?

 Sorunun kıyafette değil zihniyette olduğunu belirten yazar, "Başınıza taşlar düşsün! Altında kalın inşallah!" dediği kesimlere, "Damacana, mini etek mi giyiyordu?" sorusunu sorduktan sonra yazısını böyle tamamlıyor:

BU SAPIKLAR ONLARLA DA CİNSEL İLİŞKİYE GİRDİ

"SOSYAL medyada okudum, kesinlikle katılıyorum.
“Gecenin saat 3’ünde Bağdat Caddesi’nde ne işi varmış?” diyenlere, ‘Üzerinde mini etek mi vardı?” diyenlere cevap niteliğinde...
“At, eşek, kedi, köpek, keçi, tavuk, ördek, hatta damacana, gecenin 3’ünde sokakta mıydı? Mini etek mi giyiyordu? Bu sapıklar, onlarla da cinsel ilişkiye girdi...
Sorunun aslı, kıyafette değil, zihniyette!"

Yazının tamamı için

TECEVÜZ DEHŞETİNDE YENİ GÖRÜNTÜLER

Kadıköy'deki tecavüz dehşetine ilişkin yeni güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde servis şoförü Cengiz A'nın, 19 yaşındaki üniversite öğrencisi genç kıza eliyle nereye gitmesi gerektiğini işaret etmesi, ardından apartmanın arkasına götürmesi ve saldırıyı gerçekleştirdikten sonra apartmanın arkasından çıkarması görülüyor.
Saldırı sonrası Cengiz A., genç kızı, minibüsüne götürmek istiyor. Ancak genç kız, burada saldırganla tartışıp olay yerinden ayrılıyor.