BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Genç kadının uyuşturucu çilesi

Adana’da 16 yaşında severek evlendiği kocası uyuşturucu kullandığı için şiddet görüp ayrılan genç kadın baba evine döndüğünde annesi beyin k...

Abone ol

Adana’da 16 yaşında severek evlendiği kocası uyuşturucu kullandığı için şiddet görüp ayrılan genç kadın baba evine döndüğünde annesi beyin kanaması geçirdi, uyuşturucu bağımlısı kardeşleriyle yaşamak zorunda kaldı.
Sevilay Kahraman (30), 16 yaşında aşık olduğu Murat Aytekin (34) ile evlendi. Ancak evlendikten hemen sonra Aytekin uyuşturucu kullandığı için Kahraman’ı sürekli dövmeye başladı. Bu arada çiftin biri engelli 3 çocuğu oldu. Kahraman en sonunda şiddete dayanamayarak eşinden ayrılıp baba evine döndü. Ancak babası da annesini ve kardeşlerini terk edip gitti. Anne Kezban Kahraman (50), kardeşleri Mikail (24) ve Fatih Kahraman (25) ile birlikte yaşamaya başladı. Uyuşturucu yüzünden şiddet gören genç kadın, kardeşlerinin de eroin kullandığını gördü. Kardeşlerini tedavi ettirmeye çalıştı ancak kardeşleri her defasında hastaneden kaçtı.

ANNE CAN SIKINTISINDAN BEYİN KANAMASI GEÇİRDİ
Anne Kezban Kahraman da eroin bağımlısı olan çocuklarının kurtulması için çok mücadele etti. Ancak çocukları bir türlü eroini bırakmadı. Evin içinde enjektör ile gezen çocuklar para bulamayınca evdeki eşyaları satıp eroin almaya başladı. Bunun üzerine canı çok sıkılan anne Kahraman, 3 yıl önce beyin kanaması geçirdi. Komaya giren ve bitkisel hayat yaşayan Kahraman, 3 yıldır hastanede yoğun bakım ünitesinde yatıyor.

"KARDEŞLERİM KIZIMIN ENGELLİ PARASINA BİLE GÖZ DİKİYOR"
Annesi hastaneye yattıktan sonra kardeşleriyle birlikte yaşamak zorunda kaldığını anlatan Sevilay Kahraman, "Uyuşturucu bağımlılarıyla yaşamak çok zor. Sürekli para istiyorlar bulamayınca bize ve eve zarar veriyorlar. İki tane kardeşimin ikisi de bağımlı annem onların yüzünden beyin kanaması geçirdi. 3 yıldır hastanede yoğun bakımda yatıyor. Kardeşlerimin kollarında artık eroin vuracak yer kalmadı. 6-7 yıldır bağımlılar. Kardeşlerim sürekli eroin kullanıyor, krize girip para bulamayınca çok kötü oluyor. Her yere başvurdum ama bir sonuç alamadım. Para bulamayınca hırsızlık yapıyorlar, evdeki eşyaları, yiyecekleri satıp eroin alıyorlar. Engelli çocuğumun maaşı var 770 lira onunla geçiniyorum. Eroin almak için engelli çocuğumun parasını istiyorlar sürekli beni rahatsız ediyorlar. Kardeşlerim ’kurtulmak istiyorum bunu yapmak benim elimde değil’ diyor hastaneye götürüyoruz sonra oradan kaçıyorlar. Her gün eroin alıyorlar, evin içinde iğne ile geziyorlar. Benim 3 tane çocuğum var onlar görüyor, ben huzursuz oluyorum ama gidecek yerim olmadığı için mecbur burada kalıyorum" dedi.
Sevilay Kahraman kardeşlerinin evde eroin almak için özel oda yaptığını, eroini kaşıklarla ısıtıp şırınga ile kendilerine vurduğunu, yatakların arasında her yerde şırınga ve kaşık olduğunu söyledi.
(İHA)