BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.440,73
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Genç işadamlarından imaj açılımı

Mersinli genç iş adamları şehrin kötü imajını değiştirmek için uğraşıyor. Amaç Mersin'i doğru anlatmak.

Abone ol

Mersinli genç iş adamları kentin olumsuz imajını değiştirmek için harekete geçti. İş adamalarının amacı Mersin'i bir kültür-sanat kentini dönüştürmek.

'Mersin Kültür Senfonisi' adı altında bir projeyi hayata geçiren genç işadamları, senfoni, opera ve balenin yanı sıra birlikte mehteran takımıyla sıra gecesi konser ekibini aynı sahnede buluşturmaya hazırlanıyor.

28 Ekim'de Mersin Kültür Merkezi'nde organize edilecek olan etkinlikle kentin kültürel zenginliklerinin müzikle buluşturularak kamuoyuna yansıtılması amaçlanıyor.

Mersin Genç İşadamları Derneği (MEGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alper Gürsoy, Mersin'in, Türkiye'nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine kadar her kesimden, her toprağın izlerini taşıdığının altını çizdi. Gürsoy, Mersin'in tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra mevcut turizm potansiyelini ön plana çıkartarak, kendini geliştirmeye çalıştığını ancak kentte yaşanan bir takım olumsuz olayların tüm bu güzellikleri gölgesinde bıraktığının altını çizdi.

"KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİ MÜZİKLE BULUŞTURACAĞIZ"

Gürsoy, "İşte Mersin böyle bir kent. Rengarenk yüzünü, gri perde arkasından bir türlü çıkarma şansını yakalayamamış bir kültürler senfonisi adeta Mersin. Kurulduğu ilk gün; 'Bu kentin olumsuz imajını düzelteceğiz' parolasıyla yola çıkan MEGİAD, bugün hedefine ulaşma yolunda ciddi bir adım atıyor. Her fırsatta dile getiriyoruz; hoşgörü kenti Mersin'in, farklı kültürlerin bir arada barış içinde yaşaması ve büyüleyici tarihi, bölgemize ve ülkemize örnek teşkil ediyor"dedi.