BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.435,80
HABER /  DÜNYA

Genç Erkekler Avrupa şampiyonu

2013 Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası’nın finalinde Hırvatistan’la karşı karşıya gelen Genç Erkekler Basketbol Milli Takımı, mücadeleden 74-...

Abone ol

2013 Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası’nın finalinde Hırvatistan’la karşı karşıya gelen Genç Erkekler Basketbol Milli Takımı, mücadeleden 74-81 galip ayrılarak Avrupa şampiyonu oldu.
Genç Erkek Basketbol Milli Takımı, Avrupa şampiyonu olarak bir ilki de gerçekleştirdi. Bu kategorideki ilk altın madalya kazandıran millilerde Kenan Sipahi 19 sayı, 6 ribaunt, Okben Ulubay 12 sayı, 4 ribaund ve Metecan Birsen 11 sayı, 6 ribauntla mücadele etti.
Final mücadelesine Cedi Osman’ın bulduğu 3 sayılık basketle başlayan Genç Milli Erkek Takımı, özellikle ilk 5 dakikalık bölümde tutuktu. Hırvatlar ise hızlı hücumların yanı sıra Marinelli - Arapovic ikilisinin bulduğu sayılarla 9 sayılık farkı yakaladı (14-5). Başantrenör Taner Günay’ın ilk molasının ardından Kenan Sipahi’nin asitleriyle 4 sayı üreten Emircan Koşut, farkı 4’e çeken isimdi (16-12). Hırvatistan 6-0’lık seriyle farkı 10 sayıya kadar çıkarsa da Doğukan ve Kenan’ın sayılarıyla ilk periyot 22-16’yla sonuçlandı.
İlk çeyrekte özellikle ribauntlarda sıkıntı yaşayan Ay-yıldızlılar, Berk Demir ve Okben Ulubay’ın üst üst bulduğu sayılarla 9-0’lık seri yakaladı ve maçta uzun süre sonra öne geçti (23-25). Karşılıklı sayılarla geçen mücadelede bir Türkiye bir Hırvatistan öne geçti. Periyotun sonlarına doğru birebir oyunlarla sayı üreten Ulubay ve Sipahi, milliler soyunma odasına 37-38 önde girmesini sağladı.
Karşılaşmanın ikinci yarısının ilk bölümünde Genç Milliler adına sahneye çıkan isim Kenan Sipahi oldu. Oyun kurucu bu bölümde 13 sayı üretirken çok önemli asistlere de skora yardımcı oldu. Milliler, zaman zaman Hırvatistan’ın aldığı hücum ribauntlarını engelleyemese de rakibi top kayıplarına zorlayarak oyuna dengeyi getirdi. Kenan’ın asisti Kartal Özmızrak’ın son saniye 3’lüğüyle de Ay-yıldızlılar, oyunun son bölümünde 55-61 önde girdi.
Final periyotuna Metecan Birsen’in 3 sayılık basketiyle başlayan Genç Milliler, son çeyreğin hemen başında 11 sayılık farkı yakaladı (57-68). Hırvatlar farkı bir ara 4’e indirse de Özmızrak’ın asistiyle 3 sayılık basketi bulan Okben, farkı tekrar 9’a çekti (64-73). Kalan dakikalarda Genç Milli Erkek Takımı, Hırvatistan’ın farkı kapatmasına izin vermedi ve rakibini 74-81 mağlup ederek Avrupa şampiyonu oldu. Milliler, tarihinde ilk kez Genç Erkekler kategorisinde altın madalyaya uzanmış oldu.