BIST 9.795
DOLAR 32,46
EURO 34,91
ALTIN 2.433,15
HABER /  GÜNCEL

GENAR refarandum anketi MHP'ye dikkat bir bölge var ki...

GENAR son anketini yayınladı. GENAR Başkanı İhsan Aktaş'ın referandum sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmeye göre 1 bölge hayır 6 bölge evet diyor. Peki hayırcı bölge hangisi?

Abone ol

GENAR Araştırma Başkanı İhsan Aktaş son referandum anketi sonuçlarını açıkladı. GENAR anketine göre 6 bölge evet diyor. Hayır diyen tek bölge ise Ege Bölgesi oldu. MHP tabanında ise referandumda fire bekleniyor.

Nisan ayında yapılması planlanan anayasa değişikliği referandumu için anketler arka arkaya geliyor. Adil Gür'ün referandum tahmini yüzde 54 ile evet olurken GENAR'ın başkanı İhsan Aktaş da son verileri açıkladı. Sabah Gazetesi'ne konuşan İhsan Aktaş'a göre evet cephesi yüzde 60 civarında.

İhsan Aktaş'ın açıklamalarından flaş bölümler şöyle;

REFERANDUM ANKET SONUÇLARI
-AK Parti'nin oyu yüzde 50 bandında. MHP'nin oyu ise yüzde 12-13 bandında seyrediyor. Diğer taraftan CHP'nin oyu yüzde 25, HDP'nin oyu ise yüzde 8 civarındadır. Bu tabloya bakıldığında şartlar Evet lehinde gözükmektedir. Partilerin halkı ikna etme çabaları seçimin son gününe kadar devam edecektir.

6 BÖLGE EVET 1 BÖLGE HAYIR : -Son yaptığımız araştırma doğrultusunda şunu söyleyebilirim. 'Evet' cephesi Ege bölgesi dışında bütün bölgelerde önde. Yani 7 bölgenin 6'sında şu an için 'evet' oyları önde.

ERDOĞAN'IN TEK BAŞINA OYU YÜZDE 60 : - Evet cephesinin en büyük argümanı ise fikri temellerinin dışında Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisidir. Bu Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa alacağı oy oranı %60 civarındadır.

MHP FİRE VERİR Mİ? : Ben bu seçimleri bir önceki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine çok benzetiyorum. Bu tür referandumlarda çok keskin cepheler oluşmuyor. Bugün için Evet-Hayır konusunda tereddütlü olan MHP'li bir kitleden elbette sözedilebilir. Propaganda süresince bu kafa karışıklığının partiden yana evrileceğini öngörüyoruz. MHP tabanının 'evet' konusunda fire elbette verebilir ama bunun ciddiye alınacak oranda olmadığını düşünüyorum.