BIST 9.546
DOLAR 32,50
EURO 34,61
ALTIN 2.476,60
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Gemlik ne zaman taşınacak? Gemlik'in yeni yeri neresi?

GEMLİK için son KHK ile taşınma kararı alındı. Şimdi Gemlik halkı sahil kenarındaki ilçeden sonra nerede yaşayacağını merak ediyor. Son KHK'daki Gemlik düzenlenmesinde taşınma kararı verilen yer de var. Peki Gemlik ne zaman nereye taşınacak?

Abone ol

GEMLİK hakkındaki taşınma kararı dün yayınlanan 696 sayılı KHK'da yer aldı. Bursa'nın Gemlik ilçesi bilindiği gibi Gemlik körfezinde yer alıyor. Son KHK'da deprem tehlikesi altında olan ilçenin orman alanını yitirmiş bir bölgeye taşınmasına karar verildi.

Karar çıkınca Gemlik halkı 'nereye ve nasıl' taşınacakları sorularını sormaya başladı. KHK'da yer alan bilgilere göre yeni Gemlik denizden uzakta orman vasfını yitirmiş bir alanda kurulacak. Buna göre ‘ilçe sakinlerinin halihazırdaki yerleşim yerlerinden nakledilmesinin zorunlu bulunması sebebiyle’, orman özelliğini yitiren ve tarım alanına dönüştürülmesi mümkün olmayan bir bölge Bakanlar Kurulu’nca belirlenecek.

Bölge orman dışına çıkarılarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devredilecek. Nakil ve yerleştirme bu bakanlıkça yürütülecek. Ayrıca son 2 yılda deprem olan bölgelere kredi desteği sağlandı.

KHK'daki düzenlemeye bakılacak olursa Gemlik'in yeni yerine Bakanlar Kurulu karar verecek. Nakil ve imar işini de Çevre Bakanlığı yapacak. Şimdilik taşınmanın nasıl olacağı, evlerin maliyetinin ne kadarının vatandaş ne kadarının devlet tarafından karşılancağı, taşınmanın ne zaman gerçekleşeceği belli değil. Tüm bunlara bakanlar kurulu karar verecek.