BIST 9.687
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.505,75
HABER /  GÜNCEL

Gece yarısı evin önündeki protestoya hapis istemi

Meral Akşener'i evlerinin önde gece yarısı protesto edenler hakkına iddianame hazırlandı. Savcı 16 şüpheli için hapis talebinde bulunurken iddianame Anadolu Asliye Ceza Mahkemesine gönderildi. İddianamenin kabul edilmesi ile zanlılar hakim karşısına çıkacak.

Abone ol

İYİ Parti lider Meral Akşener'in Üsküdar'daki evinin önünde 4 Ekim günü slogan atanlar hakkında açılan soruşturma tamamlandı. Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, aralarında görevden alınan MHP Üsküdar İlçe Başkanı Hakan.A'nın da bulunduğu 16 şüphelinin "birden fazla kişi tarafından birlikte tehdit" suçundan ikişer yıldan beşer yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istendi.


İddianamede, şüphelilerden Hakan A. ile eski ilçe sekreteri Naim.Ö'nün ayrıca 'hakaret' suçundan üçer ay on beşer günden ikişer yıl dörder aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. İddianame, değerlendirilmek üzere Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Meral Akşener, şüphelilerden Hakan Aslan ve Naim Öztekin'den şikayetçi oldu. Mahkemenin iddianameyi kabul etmesi halinde, şüpheliler hakim karşısına çıkacak.

TOPLANTI KANUNUNA MUHALEFET'TEN TAKİPSİZLİK
Öte yandan, savcılık tüm şüpheliler hakkında 'toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet' suçlarından yürütülen soruşturmada ise takipsizlik kararı verdi.

Meral Akşener'in evinin önünde gergin dakikalar