GÜNDEM
31 Temmuz 2010 Cumartesi 18:461 Yorum826 okunmaGDO'ya izin çıktı kabus geri döndü
- Haber
Genetik olarak değiştirilmiş amilopektin patatesinin doğrudan gıda ve yem olarak kullanılmasının uygun olmayacağı, bu patates çeşidine ait ürünlerin kâğıt üretimi ve kimya alanında kullanılabileceği kaydedildi. “PL73” maya ve “MT 663” bakteri biyokütlesinin yem katkısı olarak kullanılması önerildi.
Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre; Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan Bilimsel Komite, genetiği değiştirilmiş organizmalara (GDO) ilişkin yaptığı uygunluk denetiminde GDO’lu 6 çeşit pamuk, 3 çeşit kolza, maya, bakteri biyokütlesi, patates ve şekerpancarı olmak üzere toplam 13 ürünün Türkiye’ye ithalatına izin verdi. Komite daha önce de GDO’lu 9 çeşit mısır, 3 çeşit soya ithalatına izin vermişti. Böylece GDO’lu 25 ürünün ithalatına izin verilmiş oldu.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’na bağlı olarak GDO’lu ürünlere uygunluk denetimi yapan Bilimsel Komite’den mısır ve soyanın ardından yeni ürünlere vize çıktı.
Bilimsel Komite’nin 3. ve 4. toplantısında alınarak Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın internet sitesinde yayımlanan kararda, “MON1445-2”, “MON15985-7” ve “MON1445-2 X MON15985-7 melez” pamuk çeşitlerinin yem, gıda (rafine yağı) ve pamuk lifi olarak kullanıldığında mevcut bilgiler ışığında insan ve hayvan sağlığı açısından “istenmeyen bir etki oluşturmayacağının beklendiği” belirtildi.
Kararda, “GT 73”, “T45” ve “MS8 X RF3 hidrid” kolza çeşitlerinin yem, gıda (rafine yağı) olarak kullanıldığında mevcut bilgiler ışığında insan ve hayvan sağlığı açısından istenmeyen bir etki oluşturmayacağının beklendiği belirtilirken, buna karşın Türkiye’de bu türün yabanileri bulunduğu için gen kaçışının önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması önerildi.













TERÖRKayseri'de polis binasına bombalı saldırıKayseri'de Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğüne bombalı saldırı düzenlendi. Bölgeye çok sayıda ambulans gönderildi.
MAGAZİNHayranları ünlülere nefes aldırmıyorTV, sinema ve müzik dünyasının ünlüleri sokağa çıktıklarında bile rahatça yürüyemiyorlar
FUTBOLTrabzon'dan Umut Bulut harekatıForvet arayışlarına devam eden Trabzonspor'da rota Umut Bulut'a döndü.
BANKACILIKBorsa, döviz ve altında sabah raporu!İMKB, döviz, altın, petrol, faiz, parite ve para piyasalarında neler oluyor? Bilmek isteyeceğiniz bütün verileri gün boyu sizin için güncelliyoruz.
DÜNYAİşte Hıristiyanlığı bitirecek İncilİran'da Devrim Muhafızları ile bağlantılı site Türkiye’nin elinde bulunan Barnabas İncili'nin Hıristiyanlık dinini çökerteceğini ileri sürdü
CUMHURBAŞKANIAbdullah Gül Google'ı gezdiCumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD'nin San Francisco kentinde bulunan Google merkezini ziyaret etti...- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
DİĞERBu soruların cevabını bilen kazanıyorBu yarışmayla hem eğlenin hem de bilginizi ölçün. İşte size eğlenceli bir fırsat...
GEZİRegaip Kandili'nde böyle dua edin!Bu gecel Recaip Kandili. Peki ama Üç ayların başlangıcı olarak kabul edilen bu gece nasıl dua edilmelidir?
DİĞERAhmet Kaya ölmedi Pakistan'da yaşıyorTürkçe Olimpiyatları'nın Pakistan finalinde, Ahmet Kaya'nın Giderim adlı parçasını söyleyen genç dinleyenleri mest etti.
3.SAYFASevişirken basılan polis olay olduGünün sıradışı olayının adresi Trabzon. Polis sevgilisi ile arabada sevişirken basılınca ortalık karıştı. - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
Tel : +90 212 266 99 99 / Faks : +90 212 266 98 98











































