BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.437,80

Gazze'deki katliam için hangi ülke ne dedi?

Gazze'deki katliam için hangi ülke ne dedi?

ABD'nin Tel Aviv büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve İsrail askerlerinin Gazze sınırında düzenlenen gösterilere katılan 58 Filistinliyi öldürüp 2 bin 771 Filistinliyi yaralamasına dünyadan farklı tepkiler geldi. Türkiye sert tepkiyi gösterirken, Avrupa ülkeleri ve Rusya katliamı kınamaktan kaçındı.

Gazze'deki katliam için hangi ülke ne dedi?

ABD'nin Tel Aviv büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve İsrail askerlerinin Gazze sınırında düzenlenen gösterilere katılan 58 Filistinliyi öldürüp 2 bin 771 Filistinliyi yaralamasına dünyadan farklı tepkiler geldi. Türkiye sert tepkiyi gösterirken, Avrupa ülkeleri ve Rusya katliamı kınamaktan kaçındı. Türkiye'den Washington yönetimine ve İsrail terörüne gün içinde çok sayıda tepki geldi.

Gazze'deki katliam için hangi ülke ne dedi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıma yönündeki kararını, özellikle de uygulama noktasında çok talihsiz bulduğunu belirterek, "Uluslararası hukuku çiğneyen, Birleşmiş Milletler kararlarına aykırı bu kararı bir kez daha reddediyoruz. Son adımı ile Amerika, çözümün değil sorunun bir parçası olmayı tercih ederek Ortadoğu barış sürecindeki arabuluculuk rolünü yitirmiştir, kaybetmiştir. Uluslararası toplum bir an önce üzerine düşeni yaparak İsrail'in artan saldırganlığını ve Filistin halkına yönelik ihlallerini sona erdirmek için süratle harekete geçmelidir." ifadesini kullandı. Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olarak, bu atılan adımın insanlığın barışına hizmet etmediğini, tam aksine bölgenin ve insanlığın birbirine düşmesi, bölgeyi karıştırmak için adeta bir "fitil ateşlemesi" olduğunu dile getirdi.

Gazze'deki katliam için hangi ülke ne dedi?

İİT: "BÜYÜKELÇİLİĞİN TAŞINMASI KARARI "GAYRİMEŞRU": İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ABD'nin uluslararası tepkilere rağmen Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını kınayarak, uygulamaya destek veren ülke ve kuruluşlara karşı siyasi ve ekonomik uygulamalara gideceğini açıkladı.Teşkilattan yapılan yazılı açıklamada, büyükelçiliğin taşınması kararı "gayrimeşru" şeklinde nitelendirildi. Açıklamada, Filistin halkının yasal ve tarihi haklarının hedef alındığı ve uluslararası kararların hiçe sayıldığı hatırlatıldı. Açıklamada ayrıca bütün dünya ülkelerine ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasına destek vermekten ve büyükelçiliklerini Kudüs'e taşımaktan kaçınmaları çağrısında bulunuldu.

Gazze'deki katliam için hangi ülke ne dedi?

ARAP BİRLİĞİ: TEHLİKELİ BİR ADIM: Arap Birliği, ABD'nin uluslararası tepkilere rağmen Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasına ve İsrail askerlerinin Gazze sınırında düzenlenen gösterilere katılan Filistinlileri öldürmesine tepki gösterdi. Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, yaptığı yazılı açıklamada "ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması son derece tehlikeli bir adım. ABD'nin bu tehlikeli adımın kısa ve uzun vadede ortaya çıkacak gerçek sonuçlarını idrak ettiğini zannetmiyorum." ifadelerine yer verdi.