BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.335,50
HABER /  DÜNYA

Gazze'de son durum! Ölü sayısı 746'ya yükseldi SON DAKİKA

Gazze'den son dakika haberleri... İsrail'in 18 gündür devam eden bombardımanı sonucu Gazze'de ölenlerin sayısı 740'a yükseldi SON DAKİKA

Abone ol

Gazze'de son durum! Gazze son dakika haberleri...

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında ölü sayısı 746'ya yükseldi. Han Yunus'un Huza bölgesine giren ve çatılara keskin nişancılarını yerleştiren İsrail ordusu, son 6 saat içinde 6'sı çocuk 23 kişiyi öldürdü.

İSRAİL BM OKULUNU VURDU

İsrail ordusu Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'nun (UNRWA) Gazze'nin Beyt Hanun bölgesinde bulunan okulunu hedef aldı.

Saldırıda ilk belirlemelere göre çoğu çocuk en az 15 kişi hayatını kaybetti, en az 120'den fazla kişi yaralandı.

Yaralılar Gazze'deki farklı hastanelere naklediliyor.

Kemal Advan Hastanesi doktoru ise, hastanenin küçük olduğunu ve bu kadar çok yaralıya bakılmasının imkansız olduğunu söyledi.

Saldırdan yaralı olarak kurtulan bir Filistinli BM okulunda bir tane bile silahlı kimsenin olmadığını söyledi. Başka bir yaralı ise "Kızılhaç bize okulu boşaltın dedi. On dakika sonra bombalar gelmeye başladı. Biz silahlı mıyız? Kardeşim silahlı mı?" ifadelerini kullandı.

Hayatını kaybeden çocukların aileleri saldırıdan sonra okulu ziyaret eden BM yetkililerini protesto etti. Ölen çocukların yakınları BM yetkililerinin araçlarına saldırdı.

BM yetkilileri araçlarıyla bölgeden uzaklaştı.

'KOORDİNATLAR VERİLMİŞTİ'

Saldırıdan sonra Twitter üzerinden açıklama yapan UNRWA Sözcüsü Chris Gunness, Beyt hanun'daki okullarının koordinatlarını İsraille çok önceden resmi olarak paylaştıklarını söyledi.

UNRWA'nin İspanya'daki temsilcisi Raquel Marti de Twitter üzerinden perşembe günkü saldırılarda ilk defa UNRWA'ya bağlı çalışan bir öğretmenin olduğunu söyledi.

UNRWA'ya bağlı okul, sivillerin sığındığı, Gazze'deki az sayıda güvenli noktadan biriydi.

İSRAİL'DEN ÇIPLAK GÖZALTI

İsrail ordusunun, Gazze’deki çatışmalarda tutukladığı çok sayıda Filistinli'ye yaptığı muameleyi ortaya koyan fotoğraflar İsrail'de yayın yapan Walla haber sitesi tarafından yayımlandı.

israilden-ciplak-gozalti.jpg

'ŞUCAİYYE' OLMASINDAN ENDİŞE EDİLİYOR

Saldırıların 18'inci gününde İsrail ordusunun saldırılarının devam ettiği Huzaa beldesinde şu ana kadar 30 kişinin öldüğü belirtilirken, beldenin ikinci bir Şucaiyye olmasından endişe ediliyor.

 Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı açıklamada, "Huzaa'da şu ana kadar çoğu çocuk ve kadın 30 kişi hayatını kaybettiğini belirledik" dedi.

Sağlık ekiplerinin beldeye girişine izin verilmediğini kaydeden Kudra, ölü ve yaralıların sayısı konusunda sağlıklı bilgi alamadıklarını söyledi.

gazze de son durum son dakika haberleri

YAŞANANLAR KATLİAM

Bölge sakinleri, yaşananları "katliam" olarak nitelendirdi.

Merve en-Neccar isimli Filistinli bir kadın (45) "Çocuklarımın da her an artan ölümlere eklenen yeni rakamlardan biri olmasından korkuyorum. Daha önce gül kokularının yükseldiği bu sokaklarda şimdi ceset kokuları yükseliyor" şeklinde konuştu.

Beş çocuğu olduğunu dile getiren Neccar, "Burada tam bir katliam yaşanıyor. Şucaiyye'deki katliamı aratmayan yeni bir katliam. Bölge kuşatma altında. Evleri, arazileri karadan ve havadan hedef gözetmeden vuruyorlar. Pek çok aile kaçmayı başardı ancak bizim gibi beldeden çıkamayan ve hala burada kalan aileler var" ifadelerini kullandı.

Enver Ebu Rayde (45) isimli bir diğer belde sakini ise Şucaiyye'dekinin benzerinin belki de daha fazlasının Huzaa'da yaşandığını belirterek "Özgür dünya nerede? Akrabalarım, komşularım, hepsi öldü. Her an ben de ölebilirim. Onlarca genç alınarak bilinmeyen yerlere götürüldü" diye konuştu.

gazze-huzaa-kenti-katliam.jpg
GAZZE KATLİAMI UZAYDAN BİLE GÖRÜNDÜ

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (UUİ) görev yapan Alman astronot Alexander Gerst, dün akşam İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar sırasında çektiği fotoğrafı, sosyal paylaşım siteleri Twitter ve Facebook'ta yayınladı.

Gerst, fotoğrafın altına, "En üzücü fotoğrafım. Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan Gazze ve İsrail üzerindeki patlama ve roketleri görüyoruz" ifadelerini yazdı.

gazze-katliami-uzaydan-bile-gorundu.jpg 

KESKİN NİŞANCILAR HERŞEYİ VURUYOR

Saldırılar nedeniyle beldeyi terk eden Filistinlilerden Saad Kadih (38) ise İsrail ordusunda bulunan keskin nişancıların Huzaa'da hareket eden herşeyi vurduğunu söyledi.

Hastanede tedavi altında olan Kadih şunları kaydetti:

"Sabah saldırıların başladığı saatlerde kaçabilen kaçtı. Şu an durum çok daha kötü. Tam bir katliam var. Savaş uçakları onlarca evi bombaladı. Gözümün önünde kadınlar, çocuklar öldü. Cesetler sokaklara dağılmıştı."

Kurtarma ekipleri tarafından beldeden çıkarılan Iyad Neccar isimli bir diğer Filistinli gördüklerini "soykırım" olarak nitelendirdi. Neccar, "Her sokakta, her caddede ölüler var. Uçaklarla, tanklarla vuruyorlar. Yaşananların tarifi imkansız" ifadelerini kullandı.

DEV BOMBA EVİN İÇERİSİNE GİRDİ

Gazze’de Şeyh Rıdvan semti havadan ve karadan bombalanıyor.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında sadece bugün 45 kişi öldü. Hayatını kaybedenlerin toplam sayısı ise 746 oldu.

İsrail savaş uçağının attığı dev bomba Gazze'deki bir evin içerisine girdi. Ancak patlamadı. Gazzeliler bombanın fotoğraflarını çekerek, sosyal medyada paylaştı.


gazzede-son-dakika-bombardiman-devam-ediyor.jpg 
HABERİN DEVAMI İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİN
 

[PAGE]

MISIR SINIR KAPISI KAPALI YARDIMLAR GAZZE'YE ULAŞMIYOR

Gazze’nin Mısır’a açılan kapısı Refah da Mısır hükümeti tarafından kapalı tutuluyor. Acil tedaviye ihtiyaç duyan halk Mısır yönetiminin vereceği ve günler süren onay sürecinin ardından Mısır’a giriş yapabiliyor. Bu onay bazen hiç gelmiyor.

GAZZE'DE DEHŞETE DÜŞÜREN GÖRÜNTÜ TIKLA İZLE

erdoğanın israil yorumu , gazze son dakika haberleri

Sınırın Mısır tarafında bekleyen uluslararası yardım kuruluşları da Mısır’ın izin vermemesinden dolayı Gazze’ye giremiyor.


Gazze’nin altyapısı da İsrail’in hedefinde. Birkaç yılda bir gerçekleştirdiği hava ve kara operasyonlarıyla altyapıyı yerle bir eden İsrail, inşaat malzemelerinin geçişine de izin vermeyerek, Filistinlilere yaptığı zulme bir yenisini daha ekliyor.

41778.jpg

Çimento ve demir gibi temel inşaat malzemelerinin Gazze’ye girişine izin vermeyen İsrail bu hukuka aykırı duruma, bu malzemelerin silah yapımından kullanılabilmesini gerekçe gösteriyor.


Gazze’de elektrik büyük çoğunlukla mazotla sağlanıyor. Gazze’ye girişi yasak olan mazot daha sonra Mısır’ın arabuluculuğunda İsrail tarafından serbest bırakılmıştı. Ancak İsrail 8 Temmuz’da başlattığı saldırılarda Gazze’deki tek elektrik üretim tesisini de vurarak halkı elektriksiz bıraktı.

SIĞINAK OLARAK KULLANILAN OKULLAR VURULUYOR

UNRWA’nın sığınak olarak kullandığı ve 1500 Filistinlinin kaldığı Deyr El Balah okulu dün sabah İsrail tarafından vuruldu. Daha önce UNRWA'nın iki okulu İsrail tarafından vurulmuştu.

HAMAS İSRAİL HAVALİMANINI VURDU

Hamas'ın askeri kanadı İzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in başkenti Tel Aviv'de bulunan Ben Gurion Havalimanı'nı, "M75 füzeleri"yle vurduğunu duyurdu. Düzenlenen saldırıda 8 İsrail askeri öldürüldü.

KENTTE SİRENLER ÇALDI

İzzeddin el-Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada havaalanının roketlerle vurulduğu ve kentte sirenlerin çaldığı ifade edildi.

İSRAİL HABER KANALI SON DAKİKA GEÇTİ

Daha önce güvenlik gerekçesiyle pek çok havayolu şirketi İsrail'e uçuşları geçici olarak durdurmuştu. ABD'nin de benzer karar alması ülke içinde tartışmalara yol açmış, yasak kalkmıştı. İsrail i24 kanalının son dakika bilgisi olarak geçtiği habere göre Tel Aviv’de kırmızı alarm verildi. Kentte sürekli siren sesleri duyuluyor.

HABERİN DEVAMI İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİN
[PAGE] 

11.38 Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref Kudra'dan yapılan açıklamada Gazze'de ölü sayısı 733 olduğu bildirildi.

140 BİN GAZZELİ SIĞINAKLARDA KALIYOR


BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA), Gazze’de açtığı 83 sığınakta 140 bini aşkın mülteci olduğunu açıkladı.


gazze-son-dakika-haberlers.jpg

BEYAZ BAYRAKLA ÇIKARKEN HEDEF OLUYORUZ


Huza’da mahsur kalanlar anlatıyor: Bir felaket yaşıyoruz. Ellerimizde beyaz bayraklarla bölgeden çıkmaya çalışırken İsrail bizi hedef aldı.


GAZZE'DE BU SABAH

09.56 İsrail Beyt Hananu bölgesini ağır şekilde bombalıyor. Ambulanslar hala bölgeye girmedi. Bölgede bombalama devam ettiği için kurtarma çalışmaları yapılamıyor.

İsrail ordusu Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Hananu bölgesini tank ve top ateşiyle vuruyor. Birçok noktadan dumanlar yükseliyor. İlk bilgilere göre bir kişi öldü.

Gazze’nin kuzey ve doğusunu hedef alan bombardımanda sivillere ait birçok ev vuruldu. Ambulanslar Han Yunus bölgesinde vurulan yerlere ulaşmaya çalışıyor.

gazzeden-son-dakika-haberleri-internethaber.com.jpg

KESKİN NİŞANCILAR VURUYOR

Han Yunus'taki Huza ve Abasan bölgeleri 24 saattir İsrail savaş uçakları tarafından bombalanıyor. Bölgedeki binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştiren İsrail ordusu, sivillere ateş açıyor.
İsrail ordusu, Han Yunus'un batısında bir ailenin evini bombaladı. Aynı aileden 10 kişi öldü.

ATEŞKES UMUDU

İsrail’in Gazze’ye yönelik operasyonunda Filistin tarafında can kaybı 718’e çıkarken bir yandan da ateşkes müzakereleri hız kazandı. Filistinli kaynaklar 48 saatte sonuca varılmasını umduklarını dile getirdi.

Gazze’de tünellerden yürütülen direniş yüzünden karadan ilerleyemeyen ve önceki savaşlara göre ciddi kayıp veren İsrail üzerinde baskı artarken Filistinli örgütler de şartlarını kabul ettirmek için direniyor.

[PAGE] 

FİLİSTİNLİLER KİLİSEYE SIĞINDI

RUM Ortodoks Kilisesi Saint Porfiryus’un avlusu ana-baba günü. Savaş zamanında Gazzelilere sığınak olan yerlerden biri. Ağır bombardıman altındaki Şicaiyye ve Beyt Hanun gibi yerlerden kaçan 400’ü aşkın insan Mutran (Papaz) Aleksiyus’un açtığı kapıdan içeri girdi.



gazze son dakika son durum haberleri internethaber.com'Da
Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahiye'de de bir ailenin evi uçaklar tarafından bombalandı. Biri kadın ve biri çocuk 4 kişi hayatını kaybetti.

Gazze'nin kuzeyi ve ortasına düzenlenen iki ayrı hava saldırısında bir bebek ve bir genç öldürüldü.
Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref Kudra, İsrail ordusunun Gazze, Huza, Abasan, Beyt Lahiye ve Beni Suheyl bölgelerine gerçekleştirdiği son altı saat içindeki saldırılarında 6'sı çocuk 23 kişinin öldürüldüğünü açıkladı.

AMBULANSLAR SALDIRILARIN OLDUĞU BÖLGEYE GİREMİYOR

İsrail'in 8 Temmuz'dan beri sürdürdüğü saldırılarında ölü sayısı 718'e, yaralı sayısı ise 4563'e yükseldi.
Uluslararası Kızılhaç ile üç defa koordinasyon kurduklarını buna rağmen Huza'ya giremediklerini belirten Eşref Kudra, "Son kez bir saat önce koordinasyon kurduk. Bunun olmasına rağmen ambulans ve sağlık ekiplerimiz yoğun ateş ve saldırılardan dolayı hala Huza'ya giremiyor. İsrail işgal ordusu, yaklaşmaya çalışan ambulanslara ateş açıyor. İsrail askerleri mahalleye giriş yollarını kapatıyor. Filistin Kızılay'ına ait ambulanslar, birçok defa İsrail işgal ordusunun ateşinin hedefi oldu" diye konuştu.

İsrail Topçu birliği, Han Yunus'un doğusunda Karara ve Zenne bölgelerine de ağır topçu bombardımanı gerçekleştiriyor.

Batı Şeria'da Ramallah, Beyt Lehim, Kudüs ve Kalkilye'de İsrail ordusu ile Gazze saldırılarını protesto eden Filistinli gençlerin arasında çatışmalar başladı. Beyt Lehim'de bir Filistinli gerçek mermiyle vuruldu ağır yaralandı. Kalkilye'deki çatışmalarda da 12 Filistinli yaralandı.

gazze-son-dakika-haberleri.jpg
6 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜ


İzzeddin Kassam Tugayları, gece yaşanan çatışmalarda 6 İsrail askerinin öldürüldüğünü, çok sayıda askerin de yaralandığını açıkladı.

İsrail ordusu ise çatışmalarda 3 askerinin daha öldüğünü 32 askerinin ise yaralandığını duyurdu.
İsrail, yaralı askerlden bazılarının durumunun ağır olduğunu belirtti.

Çatışmalarda ölen İsrail askeri sayısı 33'e yükseldi.

İsrail ordusu, son iki gün içinde Şecaiyye mahallesinde 120 yeri bombaladı. Gazze'ye saldırının başladığından beri en az 3 bin ton bomba attı.

gazze son dakika son durum

İSRAİL'E 115 ROKETLE KARŞILIK VERİLECEK

Abluka altındaki Gazze'yi günlerdir bombalayan İsrail'e karşı, Kudüs Seriyyeleri, Tel Aviv'in de aralarında bulunduğu bazı kentler ve hedeflere yönelik farklı tiplerde 115 roketin kullanılacağı bombardıman başlatılacağını duyurdu.

Açıklamada, operasyonlar kapsamında Tel Aviv, Aşdod, Beersheva (Bi'r Seba), Askalan ve İsrail'in güneyindeki Gazze şeridi çevresinde yer alan yerleşim birimlerinin farklı tiplerde 115 roketle hedef alınacağı belirtildi.

Açıklamada ayrıca söz konusu operasyonların İsrail'in Beyt Hanun, Şucaıyye ve Huzaa bölgelerine karadan başlattığı saldırılar ile İsrail'in sivilleri zorla evlerinden uzaklaştırması ve sivil katliamlara tepki olarak gerçekleştirileceği kaydedildi.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr 2 Temmuz'da kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti. 

İsrail'in havadan, karadan ve denizden Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda 797 kişi hayatını kaybetti, 5 bin 130 kişi yaralandı.

İsrail ordusu da Gazze'ye saldırı başlattığı günden bu yana 32 askerinin öldüğünü bildirmiş ancak Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları bu sayının 76 olduğunu duyurmuştu. Bu saldırılar sırasında 435 İsrailli sivilin de yaralandığı belirtilmişti