BIST 9.076
DOLAR 32,33
EURO 35,12
ALTIN 2.301,39
HABER /  DÜNYA

Gazze'de son durum! Ölü sayısı 1380 SON DAKİKA

Gazze'de son durum... İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 1380'e yükseldi. 6780 kişi ise yaralı. Gazze'den son dakika haberleri...

Abone ol

İsrail'in bayramda da vurmaya devam ettiği Gazze'de son durum! Gazze'den son dakika haberleri internethaber.com'da...

Gazze Sağlık Bakanlığı'nın son açıklamasına göre İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 1380'e yükseldi. 6780 kişi yaralı. 

17.54
Deyr Belah’da İsrail’in bir sivil araca saldırması sonucu biri kadın 4 Filistinli öldü.

HAMAS İSRAİL TANKINI VURDU

İsrail, Gazze Şeridi'ne yönelik kara saldırıların başladığı 17 Temmuz'dan bu yana ağır kayıplar vermeye devam ediyor. Hamas'ın İsrail tankını vurma anı kameralara yansıdı.

KİLOMETRELERCE ÖTEDEN TANKI VURDU

İsrail tankının Hamas'ın askeri kanadına bağlı kişilerce vurulma anı saniye saniye kaydedildi. İnternette paylaşılan videoda bir tepede konuşlanarak Gazze Şeridi'ni top atışına tutan İsrail tankı, kilometrelerce mesafe öteden roketle havaya uçuruluyor.

110 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Geçtiğimiz günlerde İsrail'e ait karakola sızan İzzeddin el-Kassam Tugayları mensupları 10 İsrail askerini öldürdüklerini açıklamışlardı. Öte yandan geçtiğimiz gün Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylar 110 İsrail askerini öldürdüklerini açıkladı.



GAZZE'DE Kİ YIKIMIN HARİTASI

Gazze'de 6 Temmuz ve 25 Temmuz tarihlerinde çekilen bu uydu fotoğraflarında, yerle bir edilen binaların ve tarım alanlarının durumu gözler önüne seriliyor.


gazze - filistin haritası

İSRAİLLİ ÖĞRENCİLERE GAZZE BURSU

Tel Aviv Üniversitesi Rektörlüğü, İsrail ordusuna katılıp Gazze’ye saldıran yüzlerce öğrencisine teşvik için önümüzdeki eğitim yılında burs vereceğini duyurdu.

İsrail'de yayın yapan Jerusalem Post gazetesine göre, İsrail Meclisi Knesset de Gazze saldırılarına katılan 4 bin civarındaki üniversite öğrencisine burs verilmesi için toplandı.

israilli-ogrencilere-gazze-bursu.jpg

Knesset’in üniversiteli öğrencilere burs verilmesi için toplanması talebi ise İsrail Ulusal Öğrenci Birliği’nden geldi. Birlik, Knesset’ten öğrencilere sınavlar için ek süre ve daha yüksek not verilmesi için Eğitim Bakanlığı’na talimat verilmesini istiyor.

Tel Aviv Üniversitesi'nden sonra Ben-Gurion Üniversitesi de Gazze’ye saldırmak için İsrail ordusuna çağırılmış yaklaşık bin öğrencisine burs verilmesi için bir milyon dolarlık ek bütçe ayırdığını açıkladı.

OPERASYONA KATILAN BÜTÜN ÖĞRENCİLERE

İsrail’de orduya katılan öğrencilerine ödül bursu vereceğini açıklayan bir diğer üniversite ise Bar-Ilan Üniversitesi. Bar-Ilan, Gazze’ye saldırı operasyonuna katılan istisnasız bütün öğrencilerine burs vereceğini ilan etti.

AYNI AİLEDEN 8 KİŞİ ÖLDÜ

Gazze’nin Şecaiyye semtinde oturan Risale gazetesi muhabiri Muhammed Daher'in evi İsrail ordusu tarafından bombalandı. Muhammed ile birlikte annesi, babası ve kız çocuğu hayatını kaybetti.

İsrail ordusu Maazi, Han Yunus, Şecaiyye, Deyr Belah, Museyrat, Beyt Hanun, Beyt Lahiye, Cabalya ve Tuffah semtlerini bombalıyor.

gazzede-son-durum-son-dakika.20140731152257.jpg
Topçu birliklerinin yoğun saldırısı altında bulunan semtlerde birçok resmi ve sivil bina isabet aldı. Savaş uçakları tarafından da vurulan bölgelerde bazı evlerde çıkan yangınlar devam ediyor.

Saldırıların aralıksız devam etmesi nedeniyle itfaiye ve kurtarma ekipleri enkaz altında kalan Filistinlilere ulaşamıyor. Zira İsrail ordusu Gazze’de hareket halinde olan her şeyi vuruyor.


BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇMEK İÇİN TIKLAYIN 

[PAGE]TÜRKİYE YARDIMLARI

İsrail’in saldırıları başladıktan sonra Gazze’de gıda ve ilaçla birlikte su ihtiyacı da büyüyor. Türk Kızılayı, Refah kentinde bulunan Filistinlilerin sığındığı 10 okula her gün 700 litre temiz içme suyu dağıtıyor.

Bu da günlük yaklaşık 350 kişinin su ihtiyacını karşılamaya yetiyor.

2008 yılında başlayan İsrail saldırılarının ardından Gazze Şeridi'nde ortaya çıkan su sıkıntısını çözmek için, Türk Kızılayı 2009 yılında bölgenin içme suyu altyapısını yeniden inşa etmişti. Son bombardımanda Gazze Şeridi'nin güneyindeki içme suyu altyapısı tahrip edildiği için bölgede su sıkıntısı da ciddi boyutlara ulaştı.

Bölgede bulunan ve gıda, ilaç dağıtımı yapan Türk Kızılayı ekipleri, bu sebeple daha önce inşa ettiği altyapıdan sağladığı içme sularını tankerlerle Refah’taki okullara taşıyor.

Kızılay Genel Müdürü Mehmet Güllüoğlu da, yardımları koordine etmek için Kudüs’te bulunuyor. Güllüoğlu, Gazze Şeridi’ne girebilmek için İsrail’e talepte bulundu ancak henüz gerekli izin çıkmadı.


turk-kizilayi-gazze-yardimi-son-durum.jpg

ÖLEN GAZETECİLERİN SAYISI

Reuters haber ajansının muhabiri Noah Browning'in Uluslararası Gazeteciler Federasyonu'na dayandırarak verdiği habere göre İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başlamasından bu yana 8 Filistinli gazeteci öldürüldü.  

"ATEŞKES OLSADA VURMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

İsrail Başbakanı Netahyahu, "ateşkes olsa da, olmasa da tünelleri vurmaya devam edeceğiz" dedi, İsrail ordusu aynı saatlerde Gazze'nin Mağazi bölgesinde bulunan bir kız okulunu vurdu. İsrail’in Gazze saldırılarında öldürdüğü Filistinli sayısı 1377'ye, yaralılar ise 7700'e çıktı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu kabine toplantısı öncesi yaptığı açıklamada, Gazze'de ateşkes olsa da, olmasa tünelleri vurmaya devam edeceklerini; tünelleri vurmalarına engel olacak bir ateşkese yanaşmayacaklarını söyledi.

Netanyahu'nun açıklamasından hemen sonra Gazze'nin Mağazi mahallesinde Birleşmiş Milletler'e (BM) ait bir kız okulunun vurulduğu haberi geldi. Bu İsrail ordusunun Gazze'de vurduğu yedinci BM okulu.

İsrail ordusuna bağlı topçu birlikleri sabah saatlerinden itibaren Gazze’nin kuzeydoğu sınır bölgeleri ile Şecaiyye, Han Yunus, Deyr Belah, Museyrat, Beyt Hanun, Beyt Lahiye, Cabalya ve Tuffah semtlerini bombalıyor. Saldırıya savaş uçakları da destek veriyor.

gazze-son-dakika-son-durum.jpg
BOMBALANAN EVLERDE YANGINLAR DEVAM EDİYOR


Bombalanan birçok evde çıkan yangınlar devam ediyor. Saldırıların aralıksız devam etmesi nedeniyle itfaiye ve kurtarma ekipleri enkaz altında kalan Filistinlilere ulaşamıyor. Zira İsrail ordusu Gazze’de hareket halinde olan her şeyi vuruyor.

Hastanelerde de durum içler acısı. Binlerce yaralıya bakmak için kısıtlı sayıdaki doktor ve sağlık ekibi 24 saat çalışıyor. İlaç ve tıbbi malzeme sıkıntısı had safhada. Hastane odalarında yer kalmadığı için birçok yaralıya koridorlara serilen battaniyeler üzerinde bakılıyor.

[PAGE]

İSRAİL KABİNESİ YİNE TOPLANDI


İsrail daraltılmış kabinesi Gazze'deki durumu değerlendirmek üzere yeniden toplandı.
Dün beş saat süren kabine toplantısından Gazze'ye saldırılara devam kararı çıktı.

İsrail ordusunda görevli General Sami Turgeman, İsrail'in Gazze'de 'Hamas'ın silah güzergâhı' olarak gördüğü tünellerin yıkılmasının birkaç gün içinde tamamlanabileceğini söyledi.

İsrail Savunma Bakanlığı kara harekatının başlamasından bu yana 56 İsrail askerinin öldüğünü duyurdu. Yaralanan 139 İsrail askerinin de hastanelerde tedavi altında olduğu ifade edildi.

Kassam Tugayları ise, Zeytun semtinde İsrail işgal ordusuna ait bir askeri gruba üç havan mermisi attığını açıkladı. Saldırıda bir askeri aracın imha edildiği vurgulandı. Açıklamada ayrıca İsrail'in Siderot bölgesine 12 adet füze fırlatıldığı ifade edildi.

12.00 Gazze’deki Şifa Hastanesi'nde görev yapan doktorlardan Basel Ebu Verde, Filistinlilere kan bağışı yapmaları yönünde çağrıda bulunuyor. Verde, hastanede kan stoklarının tükenmek üzere olduğunu yazıyor.

11.11
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 1371'e yükseldi. 7680 kişi yaralı.

gazze'de son durum

10.03
El Aksa televizyonu, Gazze'de ofislerinin bulunduğu bir binanın İsrail saldırısı altında olduğunu duyuruyor.

Televizyonun Gazze'de ofislerinin bulunduğu 3 binası bulunuyor. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında bu 3 bina da bombaların hedefi oldu.

İSRAİL ORDUSUNA AİT KULE

Gazze'nin İsrail sınırına yakın bölgesinde dün çekilen bu karede İsrail ordusuna ait tanklarla birlikte uzakta yer alan bir kule görünüyor.

gazzede-son-durum.jpg

Kulenin yakından çekilen fotoğraflarında ise etrafındaki binaların saldırılarda yıkıldığı ve bölgede arama çalışmalarının yürütüldüğü görülüyor.

gazzeden-son-dakika-son-durum.jpg


 [PAGE]

HAMAS'TAN SAVAŞIN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK HAMLE

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Ebu Merzuk, Hizbullah'ı, İsrail'e karşı cephe açmaya davet etti.

Rusya resmi haber ajansı Ria Novosti'ye açıklamada bulunan Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Musa Ebu Merzuk, Hizbullah'a, İsrail'e karşı cephe açması için çağrıda bulundu.

"UMARIM HİZBULLAH İLE BERABER SAVAŞIRIZ"

Ebu Merzuk, "Umarım Hizbullah da 'bu yapıya' (İsrail) kuzeyden bir cephe açar ve beraber savaşırız. Tartışmasız, bu çok anlam ifade ederdi" şeklinde konuştu.

"FİLİSTİN ZAFERİ BİZİM ZAFERİMİZ"

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, geçen Cuma "Dünya Kudüs Günü" münasebetiye yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına ilişkin, "Filistinliler'in zaferi bizim zaferimiz, hezimetleri bizim hezimetimizdir" demişti.

"HEDEF TÜM FİLİSTİN'DİR"

Nasrallah, Hizbullah'ın her zaman Filistin halkı ve tüm Filistinli direnişçilerin yanında yer alacağını belirterek, "Gazze'de hedef sadece Hamas değil, bütün Filistinli direniş gruplarıdır" ifadesini kullanmıştı.

İSRAİL'İ TERÖRİST DEVLET İLAN ETTİ

Gazze'ye saldırılara tepki gösteren Bolivya, İsrail'i "terörist ülke" ilan etti. Bolivya 1972'de imzalanan anlaşmayı da iptal ederek, İsrail vatandaşlarına vize uygulayacağını açıkladı.

Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, ülkesinin İsrail’i "terörist devlet" ilan ettiğini açıkladı.

İsrail’in 8 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılar nedeniyle böyle bir karar alındığını belirten Morales, İsrail’in yaşam hakkına saygı göstermediğini ve insanlık suçu işlediğini söyledi.

2009 yılında İsrail’in Gazze'ye saldırısını da “soykırım” olarak adlandıran Morales, ülkesinin İsrail ile olan diplomatik ilişkilerini sonlandırmıştı.

VİZE ANLAŞMASI DA İPTAL

Bolivya, aynı zamanda İsrail vatandaşlarına vize uygulayacağını da açıkladı. 1972 yılında yapılan anlaşmayla İsrail vatandaşları Bolivya’ya vize almadan, serbestçe giriyorlardı.

Bolivya, İsrail ile 1972 yılında yapılan vize anlaşmasının askeri diktatörlük döneminde yapıldığına da dikkat çekti.

LATİN AMERİKA'DAN İSRAİL'E SERT TEPKİ

Bolivya, Gazze’de gerçekleşen saldırılara tepki gösteren tek Güney Amerika ülkesi değil.

Brezilya, Şili ve Peru, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırıyı protesto etmek amacıyla İsrail’de bulunan elçilerini geri çağırmıştı.

09.05 İsrail ordusu: Son 24 saatte 5'i komuta merkezi olmak üzere 110 terör noktasını vurduk.


08.48
BM Filistinli Mülteciler Yardım Ajansı UNRWA:

219 bin 657 Gazzeli, Birleşmiş Milletler'in 86 tesisine sığınmış durumda. Her okulda ortalama 2 bin 554 insan yaşıyor.

MUCİZE BEBEK HAYATINI KAYBETTİ

İsrail bombardımanında hayatını kaybeden annesinin karnından canlı çıkarılan küçük Şeyma yaşam mücadelesini kaybetti. 5 gün hayatta kalabilen Şeyma, annesinin yanına gömüldü.

screen-shot-2014-07-31-at-9.25.54-am.png 

HAYATINI KAYBEDENLER 

Son açıklamalara göre İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 1361'e yükseldi. 6780 kişi yaralı.  

Bakanlığa göre hayatını kaybedenlerin;
315'i çocuk
166'sı kadın
58'iyse yaşlı...

Yaralılarınsa;

2307'si çocuk
1529'u kadın
287'si yaşlı

İsrail ordusunun yaptığı son açıklamalara göreyse 55'i asker 59 kişi hayatını kaybetti.

[PAGE]

PAZAR YERİNE SALDIRI


İsrail ordusu daha önce de katliam yaptığı Şecaiyye bölgesinde pazar yerine saldırı düzenledi, en az 17 kişi hayatını kaybetti, 200 kişi yaralandı. Hamas "Saldırılar Filistin halkının direnişini ve sabrını kıramayacaktır" dedi.

İsrail ordusu geçen haftaki katliamda bir günde 70 kişiyi öldürdüğü Şecaiyye'de bu kez bir pazar yerini hedef aldı.

İsrail saldırısında en az 17 kişi öldü, 200 kişi de yaralandı.

Saldırıda Rami Reyyan isimli Filistinli bir gazeteci de öldürüldü.

Hamas yönetimi katliamla ilgili açıklamasında, Filistin direnişi karşısında istediği askeri başarıyı yakalayamayan İsrail’in intikam ve toplu cinayetlere başvurduğu belirtildi.

Açıklamada, “Bu tip çaresizce eylemler Filistin halkının direnişini ve sabrını kıramayacaktır” ifadesi yer aldı.

Hamas yönetimi, İsrail’in katliamları karşısında sessiz kalan uluslararası toplumu ve zayıflığı gerekçesiyle Arap dünyasını kınadığını ilan etti.

BÖLGEDEKİ TEK SANTRAL VURULDU

Elektrik ve gıda sıkıntısının yaşandığı Gazze'de insani dram da büyüyor.

Gazze Elektrik İdaresi Başkan yardımcısı Fethi Şeyh Halil, “Gazze’de şu an elektrik yok, İsrail tarafından elektrik gelmiyor, bölgedeki tek santrali de vurdular. Şu anda önemli yerlerde mazotla çalışan jeneratörler kullanılıyor, fakat bu jeneratörler günde 6 ile 8 saat çalışabiliyor. Yakında biriktirilen mazot da tükenecek. Hastaneler ve diğer önemli bölgelerde büyük sıkıntı yaşanıyor” dedi.

İsrail, Türkiye saatiyle 15:00'da başlayan dört saatlik bir ateşkes ilan ettiğini açıkladı. Ateşkes talebi BM'den geldi. İsrail'in ateşkesi yoğun katliam yapılan Beyt Hanun, Şecaiyye ve Han Yunus'ta ise geçerli değil.

İsrail ordusu dört saatlik ateşkesin Beyt Hanun, Han Yunus ve ve Şecaiyye'de geçerli olmayacağını duyurdu. Bu bölgeler İsrail'in en çok bombaladığı bölgelerin başında geliyor.

Gazze'deki silahlı gruplar ise İsrail'in tek taraflı ateşkes ilanını gözden geçirdiklerini duyurdu.

ÖLÜLER ENKAZ ALTINDA ÇÜRÜYOR

İsrail, Gazze'ye kara saldırısının ardından işgal ettiği Huza'da sivilleri bombalamaya devam ediyor. İsrail'in ambulansların girişine izin vermediği bölgede çok sayıda insan yardım beklerken ölüler enkaz altında çürümeye terk edildi.

İsrail uçakları Gazze'nin Tuffah Mahallesi'nde bir evi hedef aldı. Evde bulunan aynı aileden üçü çocuk altı Filistinli hayatını kaybetti.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta El Galban ve Ebu Cazar ailenin evleri bombalandı. Saldırıda beş Filistinli öldürüldü, 15 kişi yaralandı.

16 BİN YEDEK ASKER

Gazze'ye saldırılarını ara vermeden sürdüren İsrail ordusu 16 bin yedek askeri daha göreve çağırdı. İsrail ordusunda görevli bir general ise "Hamas'a ait tünellerin yıkılması birkaç gün içinde bitebilir" dedi.

İsrail ordusu daha önce de Gazze'ye saldırı için çok sayıda yedek asker çağırmıştı.


AFP haber ajansının İsrail ordu sözcüsüne dayandırdığı bilgiye göre, İsrail 16 bin yedek askeri daha göreve çağırdı. 7 Temmuz'da başlayan saldırıların ardından İsrail ordusunun Gazze'ye saldırılarında aktif olarak yer alan İsrail askeri sayısı 86 bini buldu.

İsrail radyosuna göre, İsrail güvenlik kabinesi çarşamba günü beş saatlik toplantının ardından Gazze'ye saldırılara devam kararı aldı.

Radyoya göre perşembe günü sekiz bakanın katılacağı başka bir toplantı daha yapılacak.

Öte yandan İsrail ordusunda görevli General Sami Turgeman, İsrail'in Gazze'de 'Hamas'ın silah güzergâhı' olarak gördüğü tünellerin yıkılmasının birkaç gün içinde tamamlanabileceğini söyledi.

israil-askerleri.jpg

İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI


İnsansız hava araçları ise Gazze'nin güneyindeki Refah'ta bir grup Filistinli'yi hedef aldı. Saldırıda üç kişi öldü.

Beyt Lahye'deki bombardımanda ise iki Filistinli yaşamını yitirdi.

Gazze'deki muhabiri Vail Dahduh sabah saatlerinden bu yana gerçekleşen saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısının 71'e ulaştığını söyledi.

Birleşmiş Milletler okulu da vuruldu

İsrail sabah saatlerinde ise Birleşmiş Milletler'e bağlı bir okulu hedef almıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail topçu birliklerinin, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Filistinlilerin sığındığı BM'ye bağlı bir okulu vurduğunu ve ilk belirlemelere göre en az 16 kişinin öldürüldüğünü, onlarca kişininse yaralandığını açıkladı.

Çoğu yerde elektriklerin tamamen kesik olduğu ve telefon şebekelerinin bazı yerlerde tamamen çöktüğü için ölü sayısı tam olarak tespit edilemiyor. Sağlık görevlileri peşpeşe gelen cesetleri saymakta zorlanıyor.
Al Jazeera muhabiri Dahduh okulun içinde yaklaşık 2 bin Filistinli'nin olduğunu ve insanların en azından BM bayrağı taşıdığı için okulun daha güvenli olduğunu düşündükleri için buraya sığındığını söyledi. Dahduh, görgü tanıklarına göre birkaç top atışının direk olarak insanların sığındığı okuldaki sınıflara atıldığını belirtti.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'nun (UNRWA) Gazze'deki sözcüsü Adnan Ebu Hasna, "Gazze'de hiç bir yer güvenli değil. İnsanlar UNRWA'nın okullarına sığındı. İsrail'e defalarca bu okullarla ilgili tüm bilgileri verdik. İsrail'in bu saldırıyı yapmak için hiç bir sebebi yoktur. dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, çarşamba günü yaptığı açıklamada BM'ye bağlı okulun vurulmasını kınadı, ancak doğrudan İsrail'i sorumlu göstermedi.

"Orada neler olduğunu görmek için tam kapsamlı bir soruşturma olmalı" diyen Harf, "Hiçbir şey, bir BM tesisine sığınan masum insanların öldürülmesini haklı çıkarmaz. BM'nin tarafsızlığına herkes tarafından saygı gösterilmesi gerektiğine inanıyoruz" şeklinde konuştu.

gazzede-son-durum-son-dakika.jpg

[PAGE]

HAMAS'A KARŞI AYAKLANMA AMACI


Gazze'de insanların tedirgin olduğunu söyledi. Dahduh Gazze'ye yapılan bombardımanın İsrail askerlerinin öldürülmesi haberinin hamen ardından gerçekleştiğini ve İsrail'in intikam duygusuyla hıncını sivillerden çıkarmaya çalıştığını belirtti.

Dahduh, kara saldırısında ilerleme kaydedemeyen İsrail ordusunun ilerleme kaydedemedği için rastgele yaptığı saldırıları artırdığını, İsrail'in sivilleri vurarak insanları Hamas'a karşı ayaklandırmak istediğini ve bu yolla Hamas'a karşı baskı oluşturmayı hedeflediğini kaydetti.

KASSAM TUGAYLARI'NIN KARŞI SALDIRILARI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzettin Kassam Tugayları ise Han Yunus'un doğusundaki Zanne bölgesinde RPG füzesi kullanarak bir buldozeri imha ettiğini açıkladı.

Kassam Tugayları ayrıca, Han Yunus'un doğusunda İsrail ordusuna ait bir özel timin korunmaya çalıştığı bir binaya saldırdığını ve bu binayı bombaladığını belirtti.

Kassam Tugayları, Mağazi bölgesinde ise İsrail ordusuna bağlı askeri bir gruba altı havan bombasıyla saldırdığını açıkladı.

ATEŞKES BELİRSİZLİĞİ

İsrail bayramın ikinci gününde saldırılarını aralıksız sürdürürken Filistin Kurtuluş Örgütü, Hamas'ın da dahil olduğu Gazze'deki tüm grupların 24 saatlik ateşkes için hazır olduğunu duyurdu.

AFP haber ajansına göre, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) 24 saatlik ateşkesi sadece Hamas'ın değil Gazze'de faaliyet gösteren tüm grupların kabul ettiğini belirtti. Ancak Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, "Düşmanımız çocuklarımızı ve halkımızı öldürürmeye devam ettiği sürece tek taraflı ateşkes ilan etmeyeceğiz" dedi.

KERRY İSRAİL'E DESTEĞİ SÜRDÜRÜYOR

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ise, Gazze'de herkesin ateşkes istediğini ancak bunun İsrail'in tünelleri ortadan kaldırarak 'kendisini savunma hakkını' engellemeyeceğini söyledi.

Kerry, "İsrail tüneller konusunu halletmelidir. Tüneller İsrail güvenliği için tehdit. İsrail'in kendi güvenliğini koruma hakkı vardır. Ancak şiddet daha çok şiddeti getirecektir ve daha sonra toparlamak zor olacaktır" dedi.

Kerry, "Görevimiz iki tarafı da görüşmeye çağırmak. İsrail ile dostluğumuz onu desteklememizi gerekli kılıyor" ifadelerini kullandı.

EN AZ 56 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail ordusu direnişin gerçekleştirdiği üç operasyonun sonucunda 14 askerinin daha öldürüldüğünü itiraf etti. Böylece kara saldırılarının başladığı 17 Temmuz'dan bu yana İsrail'in açıkladığı ölen asker sayısı 56 oldu.

Hamas'ın silahlı kolu İzzeddin Kassam Tugayları'na göre bu sayı 110'un üzerinde.

GAZZE'Yİ İŞGAL ETTİ

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), hazırladığı bir grafikle İsrail’in Gazze’nin yarısını Filistinlilerden boşaltma girişimini ortaya koyuyor.

İsrail’in Filistinlilerin terk etmesini istediği bu alan Gazze topraklarının yüzde 44’ü.
İsrail tampon bölge ilan ettiği bu alana bir yandan bombalar ve füzeler yağdırırken, karadan da askerlerini sokuyor.

360 kilometrekarelik alana sahip olan Gazze Şeridi’nin nüfusu 1.8 milyon. Bu sayı Gazze’yi dünyada nüfus yoğunluğu en fazla olan bölgelerden biri yapıyor.

İsrail bombardımanı ve ablukası altına olan Gazze, Mısır’ın da Refah sınır kapısını kapatması nedeniyle tam anlamıyla bir açıkhava hapishanesine dönüşmüş durumda.


gazze-filistin-harittasi.jpg


MURAT GÖĞEBAKAN HAYATINI KAYBETTİ