BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.428,94
HABER /  DÜNYA

Gazze'de son durum! Gazze SON DAKİKA

Gazze'de İsrail ablukası genişliyor. İşte Gazze'de son durum ve son dakika gelişmeleri;

Abone ol
İsrail'in Gazze ablukası genişliyor! Kara harekatının başlamasıyla birlikte 30 Filistinli'nin daha öldürüldüğü açıklandı. Son operasyonlarla birlikte ölü sayısı 274'e yükselirken, İsrail hükümeti kara harekatının genişletle tehdidi savurdu. Böyle bir açıklama Gazze'nin tamamen işgali anlamı taşıyor.

İsrail, son kara harekatında Hamas'ın kullandığı tünelleri de hedef aldığı belirtilirken ülkedeki 18 bin yedek asker daha göreve çağrıldı. Bu arada İsrail'in asker sayısı 65 bine yükselirken, Netanyahu Gazze'ye yönelik ablukanın daha da genişleyebileceğinin sinyallerini verdi. Bu arada Netanyahu, harekatın 'zaman odaklı değil, hedef odaklı' olduğunu açıkladı. 

30 FİLİSTİNLİ DAHA ÖLDÜ

Kara harekatının başladığı gece yarısından beri İsrail ateşinde ölenlerin sayısı 30’a yükseldi. Ölenler arasında 3 çocuk ile 5 aylık bir bebek de bulunuyor. 11 günlük İsrail saldırılarında Gazze’de ölenlerin sayısı 274 oldu.

8 Temmuz’dan beri İsrail tarafındaysa 1 sivil ve 1 asker öldü.

OBAMA'DAN İSRİAİL'E DESTEK

Ölenlerin çoğu sivil olsa da İsrail Batı'dan destek görüyor. ABD Başkanı Barack Obama, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yla konuştuğunu belirtip, İsrail’in ‘kendini savunma hakkı’nı destekledilerinin altını çizdi. Dışişleri Bakanı John Kerry’yi de bölgeye göndereceklerini ekledi.
Gazze'deki bir BM yetkilisi İsrail’in kara harekatıyla birlikte binlerce Gazzelinin batı yönüne kaçtığını belirtirken, “İnsanlar doğudan kaçıyor. Sınırdan uzak durmaya çalışıyor. Yaklaşık 30 bin kişi Gazze’deki 27 BM okuluna sığındı” dedi.

Cuma öğleden sonra Gazze ile Han Yunus arasındaki anayol da boşaldı. Sadece sivillerle dolu bir minübüsün bu yoldan geçtiği görüldü.

GAZZE'DE ELEKTRİK YOK

Gazze’de elektrik sıkıntısı da büyüyor. İsrail’den Gazze’ye elektrik taşıyan kabloların yüzde 70’i zarar gördü. Gazze Elektrik İdaresi’nden Fethi Şeyh Halil, durumu “Normalde 120 megawatt elektrik alıyorduk. Şu an sıfır. İsrail’den elektrik hatlarını tamir etmelerini istedik. Ama çok tehlikeli olduğunu söyleyip yapmadılar. Gazze’de şu an elektrik yok” sözleriyle anlattı.