BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Gazze'de İsrail askeri esir alındı

Gazze saldırısında 13 askerinin öldürüldüğünü açıklayan İsrail, asıl şoku bir askerinin esir alınmasıyla yaşıyor. Askerin resmi yayınlandı.

Abone ol

Gazze'de insanlık dışı bir vahşete imza atan İsrail, kendi açıkladığı resmi reakamlara göre 13 askerini kaybetti. Ancak asıl şoku dün gece saatlerinde yaşadı.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, 1 İsrail askerini esir aldıklarını bildirdi.

HÜZÜN BİR ANDA COŞKUYA DÖNÜŞTÜ

İsrail'in Gazze'ye saldırıları devam ederken, Filistinliler bir İsrail askerini esir aldıklarını açıkladılar. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, 1 İsrail askerini esir aldıklarını bildirdi.  Yakınlarını kaybeden gruplar Şifa Hastanesi önünde İsrail askerinin tutuklanması üzerine sevinç çığlıkları attı ve sevinç göstergesi olarak şeker dağıttılar.

DİRENMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Burada açıklama yapan bir kişi, "Bu kadar yoğun saldırılar devam ederken buradaki insanların yakınları hayatlarını kaybederken, bundan sonra da savaşmaya ve direnmeye devam edeceğiz. Esirlerimizin serbest bırakılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

İSRAİL YENİLGİYİ KABUL ETTİ

Hamas sözcüsü yaptığı açıklamada, bir İsrail askerinin tutuklandığını açıkladı. Netanyahu'nun açıklamalarını da değerlendiren sözcü, "Bu açıklamalar gösteriyor ki, İsrail yenilgiyi kabul etti ve savaşacak gücü kalmadı" dedi.

RESMİ VE KÜNYESİ AÇIKLANDI

Hamas sözcüsü Muşir El-Masri esir alınan İsrail askerinin adının Shaul Aron olduğunu açıkladı. Askerin künye numarası ise 6029045. Esir alınan İsrail askerinin fotoğrafı sosyal medyada paylaşıldı. Hamas sözcüsü Muşir El-Masri yaptığı açıklamada daha sonra şu ifadeleri kullandı:

ESİR TAKASINDA KULLANACAĞIZ

"Bu bir kez daha direnişin ne kadar güçlü olduğunu gösterir. İsrail'e karşı ortaya koyacağımız müdahaleyi gösterir. Burada İslam ülkelerinin konumlarını zayıf buluyoruz. Hamas şuanda Türkiye ve Katar'la görüşmelerini sürdürüyor. Bu şartlarımız yerine gelmeden ateşkesi kabul etmeyeceğiz. Refah Sınır Kapısı'nın açıklaması lazım, esirlerimizin serbest bırakılmasını istiyoruz. Esir alınan askeri, Filistinli esirlerin serbest bırakılması için kullanacağız.

İSRAİL ORDUSU: GAZZE'DE 13 ASKERİMİZ ÖLDÜ

İsrail ordusu, dün ve bugün Gazze'deki Filistinli direniş gruplarıyla girilen çatışmalarda 13 askerinin öldürüldüğünü açıkladı. İsrail ordusunun Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, özel birliklerden Golani Tugayı'nın, Gazze'de girdiği çatışmalarda 13 askerini kaybettiği belirtildi.

FİLİSTİN'LE ÇATIŞMALARDAKİ EN BÜYÜK KAYIP

Devlet radyosunun haberinde ise bu sayının, Batı Şeria ve Gazze'de Filistinlilerle girilen çatışmalar tarihinde kaydedilen en yüksek rakam olduğu, 65 askerin de yaralandığı ifade edildi. Böylelikle, İsrail'in geçen perşembe başlattığı kara saldırısında ölen askerlerinin sayısı 18'e yükseldi.