BIST 9.778
DOLAR 32,58
EURO 35,03
ALTIN 2.435,57
HABER /  DÜNYA

Gazzede çatışmalar sürüyor

El Fetih-Hamas çatışması Gazze Şeridi'nin tamamını etkisi altın aldı.Yollar kesildi,araçlar aranıyor.

Abone ol

El Fetih-Hamas çatışması Gazze Şeridi'nin
tamamını etkisi altına aldı.Han Yunus'taki çatışmalarda biri Hamaslı,biri El Fetihli ve bölgeden bir Filistinli olmak üzere 3 kişi öldü.Sadece bu bölgedeki çatışmalarda 12 yaralı olduğu bildirildi.El Fetih ve Hamas,güçlü oldukları bölgelerde yolları kesip,araçları kontrol ediyor.Araçların içinde karşı tarafa üye kişilerin bulunması halinde alıkonuluyorlar.

Han Yunus'ta akşam saatlerinde başlayan çatışmalarda,bir ambulansa ateş açılması üzerine,ambulans şoförlerinin de çatışma bölgelerine gitmek istemiyorlar.İzzeddin El Kassam Tugayları'ndan yapılan ve radyolardan yayımlanan açıklamada,"ambulanslara" gelmemeleri,aksi takdirde ateş açılacağı uyarısı yapıldı.

Gazze Şeridi'ndeki Filistinliler,bölgedeki durumdan son derece endişeli olduklarını söyleyerek,daha önce Hamas ve El Fetih arasında bu kadar şiddetli çatışmaların olmadığını ifade ettiler.

Bölgedeki son çatışmalarda 30 dolayında kişi öldü.Yaralı sayısı hakkında kesin bilgi alınamıyor.Özellikle yaralı Hamas mensuplarının kendi hastanelerinde tedavi görüyorlar.