BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Gazze'de ateşkes görüşmeleri çıkmazda

Mısır'ın başkenti Kahire'de Gazze'de yeni bir ateşkes anlaşmasına varılmasını amaçlayan görüşmeler çıkmaza girdi. İsrail "önce roket saldırıları" durmalı diyor. Filistinlilerse İsrail'in koşulsuz masaya oturmasını istiyor.

Abone ol

Mısır'ın başkenti Kahire'de Gazze'de yeni bir ateşkes anlaşmasına varılmasını amaçlayan görüşmeler çıkmaza girdi.

Filistinli müzakereciler İsrail'in koşulsuz masaya oturmayı reddetmesi halinde Kahire'den ayrılacakları uyarısında bulundu.

İsrail ise "ateş altındayken" müzakere masasına oturmayacaklarını bildirdi ve Gazze'deki saldırılarının "zaman alacağı" uyarısı yaptı.

Ancak Filistinlilerin görüşmelere zaman tanımak için yeni bir 72 saatlik ateşkesi değerlendirdikleri yönünde haberler de var.

Bir Hamas Sözcüsü AFP Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, Mısır'ın gündeme getirdiği yeni ateşkes onuruna verecekleri yanıtın "İsrail'in tutumundaki ciddiyetine bağlı olduğunu" söyledi.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ise haftalık kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada, "Operasyon amacına ulaşana kadar sürecek. En başında da operasyon sırasında da söyledim. Bu iş zaman alacak ve güçlü olmamız gerekiyor" diye konuştu.

Bu arada bölgedeki diğer gelişmelerde;

  • Sağlık kaynaklarına göre Gazze'de bugün yapılan 20 hava saldırısında 14 yaşındaki bir çocuğun da bulunduğu üç kişi öldü.
  • Filistinli yetkililer İsrail'in önceki gün de Gazze'ye karşı 50 hava saldırısı düzenleyip en az 9 kişiyi öldürdüğünü açıkladı.

İsrail: Önce roket saldırıları dursun

İsrailli müzakereciler Mısır'ı terk etti ve Gazze'den gelen roket saldırıları durana kadar masaya oturmayacaklarını açıkladı.

Jerusalem Post gazetesinin haberine göre üst düzey İsrailli yetkililer roket saldırıları sürdüğü takdirde sadece hava saldırılarının değil, "tüm seçeneklerin masada olacağını" söyledi.

İsrail İletişim Bakanı Gilad Erdan da İsrail Televizyonu Kanal 2'ye yaptığı açıklamada "büyük bir karadan işgal ve Hamas'ın devrilmesi'nin tartdışıldığını belirtti.