BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Gazze'de Abbas karşıtı gösteri

Fetih hareketi ile ilişiği kesilen Dahlan'ın destekçileri, Filistin Devlet Başkanı Abbas karşıtı gösteri düzenledi

Abone ol

Gazze'deki güvenlik biriminin eski yöneticisi olan ve 2011'de Fetih hareketi ile ilişiği kesilen Muhammed Dahlan'ın destekçileri, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas karşıtı gösteri düzenledi.

 Meçhul Asker Anıtı önünde bir araya gelen grup, Dahlan'ın posterlerini taşıyarak, Abbas karşıtı sloganlar attı.

Abbas'ın "Gazze'deki drama sessiz kaldığını ve bölgenin imarını engellediğini" öne süren ve "siyasi yargılamaları" protesto eden göstericiler, Filistin Yasama Meclisi binasına ve çevredeki duvarlara Abbas karşıtı yazılar ve izlenen politikayı eleştiren pankartlar astı.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta binlerce takipçisi bulunan "Abbas beni temsil etmiyor" sayfasında, Fetih destekçileri de Abbas karşıtı gösteriye çağrılmıştı. 

Fetih Hareketi'nin Gazze'deki yönetiminden yapılan açıklamada, taraftarlarından resmi olarak düzenlenmeyen hiçbir gösteriye katılmamaları istenmişti.  

Muhammed Dahlan'ın Fetih Hareketi'yle ilişkisi, Batı Şeria'da askeri hücreler planladığı gerekçesiyle 2011 yılında kesilmişti.  Mahmud Abbas, Dahlan'ı "Yasir Arafat'ın ölümünde ve bazı Filistinli liderlerin suikastlarında parmağı olmakla" ve "İsrail'le işbirliği yapmakla" suçlamamıştı.

BAE'de ikamet eden Dahlan hakkında son olarak "yolsuzluk ve haksız kazanç" suçlamasıyla hazırlanan dosya, 7 Aralık'ta Yolsuzluk Suçları Mahkemesine gönderilmişti.