BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,73
ALTIN 2.486,63
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gazze konvoyu Edirne'den yurda girdi

Gazze'ye insani yardım taşıyan Avrupa Konvoyu, 5 gün süreyle Türkiye'de yola devam edecek.

Abone ol

Gazze'ye insani yardım malzemesi götürmek üzere İngiltere'den yola çıkan Avrupa konvoyu, İpsala Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı. Konvoyu, İHH yetkililerinin yanı sıra, çok sayıda vatandaş alkışlar ve tekbirlerle karşıladı.

18 Eylül tarihinde İngiltere'den yola çıkan ve içinde Amerika, İrlanda, Kanada, Yeni Zelanda, Avustralya, Fransa, İtalya, Yunanistan, Malezya, Fas, Cezayir ve Ürdün vatandaşlarının yer aldığı 45 araçlık Gazze konvoyu Türkiye'ye ulaştı. Konvoy, 9 günlük yolculuğun ardından İpsala Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı. Burada, çoğunluğunu ambulans ve minibüslerin oluşturduğu araçlar, yaklaşık 1.5 saat gümrük sahasında işlemlerin yapılması için bekledi. Sahanın dışında toplanan ve aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu yaklaşık 200 kişilik İHH İnsani Yardım Vakfı üyesi ellerindeki Türk ve Filistin bayraklarını sallayarak tekbirler getirdi. Karşılama grubunda ailesi birlikte yer alan 4 yaşındaki Cihad Yar, Gazze'deki yetkililere verilmesi için yaptığı ve üzerinde "'Filistin ve Türkiye kardeştir" yazan resmi, konvoydakilere teslim etti.

4 ülke daha geçilecek

Konvoyun 5 günlük Türkiye programı olduğunu belirten İHH Başkan Yardımcısı Ahmet Emin Dağ, "Konvoyun amacı Filistin'e insani yardım malzemesi götürmenin yanı sıra, orada yaşanan insanlık trajedisine bir kez daha dikkat çekmektir. Mavi Marmara katliamından sonra Türkiye'de ciddi anlamda Filistin duyarlılığı ortaya çıktı. Bizde bu duyarlılıktan yola çıkan bu konvoyu karşıladık ve ev sahipliği yapmaya çalışacağız" dedi. Bir gazetecinin "Konvoyun geçişine bir engelleme var mı?" sorusuna ise Dağ, "Şuan bir
engelleme olmayacak gibi. Ama sürprizler olabilir. 4 ülke geçilecek. Bu ülkelerde nelerle karşılaşılacak bilinmiyor"
diye karşılık verdi.
İşlemlerin ardından gümrük sahasından alkışlarla çıkan konvoya yaklaşık 15 araç daha katıldı. Konvoy, İstanbul'a doğru yola çıktı.