BIST 9.136
DOLAR 32,37
EURO 35,06
ALTIN 2.326,86
HABER /  GÜNCEL

Gazze için kritik görüşme

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılar ve ateşkes önerisini görüşmek ü...

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılar ve ateşkes önerisini görüşmek üzere bir araya geldi.
Yapılan görüşmede İsrail’in saldırıları sonucu Gazze’den kaçmak zorunda kalan binlerce Gazzeli’nin durumu ve ateşkes önerisi gibi konular ele alındı. Görüşme sonrası açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, barış görüşmeleri için birçok adım attıklarını belirterek, “İleriye dair birçok adım attık ve halen yapmamız gereken çok şey var. Ban sorunun çözümü için büyük çaba sarf ediyor. BM ileriye dönük bir ilerleme sağlamamız için tüm gücüyle çalışıyor” dedi.
BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ise, ateşkesi sağlamak için birlikte çalıştıklarını belirterek, “Sayın Kerry’yi dünya liderleriyle gerçekleştirdiği yoğun görüşmelerden dolayı takdir ediyorum. Şimdi bir ateşkes yapmak için güçlerimizi birleştiriyoruz. Bu konu üzerinde tartışmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar sadece Netanyahu ile görüştüm. Aynı zamanda sorunun sona ermesi için bizimle çalışan tüm taraflarla da görüşmeler gerçekleştiriyorum” diye konuştu.
İsrail’in son 16 günde Gazze’de düzenlediği hava ve kara saldırılarında en az 647 kişi hayatını kaybederken, 4 binin üzerinde kişi de yaralandı.
(İHA)