BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,99
ALTIN 2.420,94
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gazipaşa'da 19 yıllık özlem son buldu

1991 yılında dönemin Ulaştırma Bakanı Arif Ahmet Denizolgun zamanında başlanılan Gazipaşa Havaalanı'na ilk tarifeli yolcu uçağı iniş yaptı.

Abone ol

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yapımına 1991 yılında dönemin Ulaştırma Bakanı Arif Ahmet Denizolgun zamanında başlanılan Gazipaşa Havaalanı'na ilk tarifeli yolcu uçağı iniş yaptı.

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan 4 mürettebat ve 61 yolcusuyla 30 dakikalı rötarlı olarak saat 11.20'de havalanan Bora Jet firmasına ait 'Orhan' ATR 72-500 tipi 66 kişilik yolcu uçağı, saat 12.50'de sorunsuz şekilde Gazipaşa Havaalanı'na iniş yaptı.

Gazipaşa Havaalanı'na yapılan ilk tarifeli seferde uçakta Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, CHP'li Gazipaşa Belediye Başkanı Cem Burak Özgenç, CHP Antalya İl Başkanı Özer Ahmet Ülken, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Kerim Aydoğan, AK Parti İlçe
Başkanı Hüseyin Güney, ALTSO Yönetim Kurulu üyeleri, Alanya-Gazipaşa'dan gazeteciler ile TAV İstanbul Terminal İşletmeciliği A.Ş. Genel Müdürü Kemal Ünlü, TAV CEO Danışmanı Hüseyin Ulukanlı ve Finlandiyalı avukat Vesa Juntunen de yer aldı. İlk yolcular, havaalanı pistinde Havaalanı Müdürü Cengiz Aşıklı, çok sayıda Gazipaşalı ve folklor kıyafeti giyen öğrenciler tarafından şekerle karşılandılar.

Kaymakam Pamuk, havaalanının çok uzun bir geçmişi olduğunu ifade ederek, "Bu havaalanını planlayanları ve uygulayanları bir kez daha şükranla ve minnetle anıyoruz.

Onlar bu havaalanını hayal ettiler ve bu hale geldi. Havaalanının sadece Gazipaşa için değil, bölgenin kalkınması için de son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Bundan sonra da tarifeli uçuşlarla bölgemize güzellik katacaktır.

Bu ilk yolculukta bizlerle birlikte olanlara teşekkür ediyorum. Bora Jet firması da cesur bir adım attı. Diğer firmalar da mutlaka buradaki potansiyeli görecek ve sefer düzenleyeceklerdir" diye konuştu.

Kaymakam Pamuk ve Alanya'dan ilk uçuşa katılanlar, kaptan pilot ile pistte hatıra fotoğrafı çektirdiler.