BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gaziosmanpaşada ağaçlandırma şöleni

Gaziosmanpaşa Belediyesi 2010 yılında ilçede 10 bin ağaç dikmeyi hedefleyerek başlattığı kampanyanın ilk ağaç dikme töreni gerçekleşti.

Abone ol

Gaziosmanpaşa'da Saat 14.00 de Bağlarbaşı Mahallesi İstanbul Caddesi Sedat Balkanlı Spor Tesisleri karşısındaki alanda gerçekleştirilen törende İstanbul denilince akla gelen Erguvan, Ihlamur, Top Akasya, Ağaç Hatmi, Kırmızı Süs Eriği, Kırmızı Yapraklı Akçaağaç ve Katalpa türü ağaçlar dikildi.

Öğrencilerin ve vatandaşların büyük katılımıyla gerçekleşen törende, kampanyaya destek veren ve en az 100 ağaç bağışlayan kuruluşların adlarına birer tabela asıldı.

HEDEF 10 BİN AĞAÇ

İstanbul’un gelecek vaat eden ve süratle gelişen ilçeleri liginde en üst seviyeleri zorlamaya başlayan Gaziosmanpaşa ilçesinde yeni hedef İstanbul’un tarihi ağaçlarıyla bezeli bir dünya oluşturmak. Bu düşünceyi hayata geçiren Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçede 31 Aralık 2010 tarihine kadar tamamlanması düşünülen “2010’da 10.000 ağaç. Geleceğimize Nefes Aldırıyoruz’’ adlı bir kampanyanın ilk adımını başarıyla gerçekleştirdi. İstanbul denilince akla gelen Erguvan, Ihlamur, Top Akasya, Ağaç Hatmi, Kırmızı Süs Eriği, Kırmızı Yapraklı Akçaağaç ve Katalpa türü ağaçların dikileceği kampanyada hedefe ulaşılabilmesi için başta vatandaşlar olmak üzere Türk Ekonomi Sektörünün önemli mihenk taşlarının da desteği büyük önem teşkil ediyor. Kişi ve kuruluşlar istedikleri takdirde bir caddenin ya da bir sokağın tamamını da ağaçlandırabilecekler. Bireysel katılımlarda ise kişiye adına dikimi yapılan ağacın nereye dikildiği bilgisi verilecek. İlçenin ana arterler ile tüm sokak ve caddeleri kampanya bünyesinde ağaçlandırılacak.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Av. İsmail Ergüneş, belediye başkan yardımcıları, Gaziosmanpaşalı Şehit ve Gazi aileleri ve öğrencilerin de katıldığı kampanyanın açılış töreninde konuşan, kampanyanın Gaziosmanpaşa İlçesinin 16 mahallesi ile 252 sokağını kapsadığını belirten Dr. Erhan Erol, kampanya stratejisinin “Hepimiz aynı doğayı, aynı gökyüzünü, kendi ellerimizle şekillendireceğimiz aynı geleceği paylaşıyoruz’’ fikrine dayalı olduğunu belirterek şunları söyledi;

“Yaşadığımız çağda küresel ısınma tüm dünyamızı ciddi anlamda tehdit etmektedir. Küresel ısınmayla mücadelede doğayı korumak ve bulabildiğimiz her alanı yeşillendirmek gibi önemli bir görevi de bizler üstlenmiş durumdayız. Ülkemize ne kadar ağaç kazandırırsak hem doğa güzelliği hem de ekonomik açıdan büyük kazançlar elde etmiş olacağız. Bu topraklar şehitlerimizin gazilerimizin fedakarlığı sonucunda bizim vatanımız oldu. Bu kutsal emaneti çok ama çok büyük bir dikkatle taşımak zorundayız.”